Poradźcie nowemu
• Strona 1 z 1
Poradźcie nowemu
Jestem świeżo upieczonym kierowcą motocykla i chcialbym cos kupic na poczatek, ale problem w tym ze nie wiem co. Jedni radza nowe inni używane. Jeśli nowe to stać mnie na coś w przedziale do 20 tys (oczywiście nie w pełni za gotówke) wiec mam do wyboru Suzuki GS500 lub Kawasaki ER5. Zaś jeśli używane to co i jak kupić żeby się nie wkopać w jakiegoś złoma. Doradźcie co mam zrobić. Z góry wielkie dzięki za porady.
- Michał82
- Świeżak
Na poczatek to nie kupuj nowego bo szkoda kasy uczyć się na nówce. Ja zaczynam przygode z motocyklem w tym sezonie i kupilem sobie Honde CB-1:
http://www.cb1.cun.net/ (otwórz link)
http://www.bikepics.com/honda/cb1/ (otwórz link)
Cenowo jest podobna do Suzi gs500 i jest duzo silniejsza (50KM).
http://www.cb1.cun.net/ (otwórz link)
http://www.bikepics.com/honda/cb1/ (otwórz link)
Cenowo jest podobna do Suzi gs500 i jest duzo silniejsza (50KM).
-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
to paskudztwo z tej strony ... http://www.cb1.cun.net/images/alien.jpg
co to ma w ogóle być? bleee yyyyy fuuuujjjjjjj
iron brothers hi, hi
co to ma w ogóle być? bleee yyyyy fuuuujjjjjjj
iron brothers hi, hi
-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
dlaczego wy nie czytacie forum ...
dlatego ze sa tu od dziś lub od wczoraj i nie muszą....patrz kłótnia z marcinem_wawa. Mnie się już nawet nie chce odpowiadac na takie posty i nie będę odpowiadał-po to jest szkoła-w szkole ucza czytac....nie ucza myśleć ani nie uczą szacunku wiec...mam to tak samo gdzieś jak koledzy mają gdzieś reszte forumowiczów. A tak już z innej beczki i na marginesie
No hefron, rzeczywiście 46 w GS500 a 50 w CB1 to ooooogggrooooomna różnica...proszę..weryfikujcie wiedzę zanim cokolwiek napiszecie:)Bo smiech potem wychodzi z tego.
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
- Marcin_wawa
- VIP Åšcigacz.pl
Znowu się zaczyna miła i rodzinna atmosfera :/
Na początek tak jak Kaja powiedziała - szkoda nowego. Znajomy miał i po niecałym roku to już nie wygląda jak motocykl :d a przynajmniej kolor ciężko rozpoznac
//PS.Chciałbym zostać modem
Na początek tak jak Kaja powiedziała - szkoda nowego. Znajomy miał i po niecałym roku to już nie wygląda jak motocykl :d a przynajmniej kolor ciężko rozpoznac

//PS.Chciałbym zostać modem

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
Ale Terror to nie złota rybka:DNie spełnia życzen Bunny:)
Dobra po normalnemu-nowy motong to zły pomysł-to jak kupowanie nowego kompa bez zpełnego pojęcia-nie dość, że możesz źle wybrać to po miesiącu zepsujesz i będzie cię drażnił.
Zakup jakie malenstwo-zobacz czy w ogóle chcesz grać w te klocki, bo może po pierwszym deszczu będziesz miał w d... całe te motocykle. jak przebujasz się zezon i nadal bedzie Ci mało to już...jest virus-wal do salonu:D
Dobra po normalnemu-nowy motong to zły pomysł-to jak kupowanie nowego kompa bez zpełnego pojęcia-nie dość, że możesz źle wybrać to po miesiącu zepsujesz i będzie cię drażnił.
Zakup jakie malenstwo-zobacz czy w ogóle chcesz grać w te klocki, bo może po pierwszym deszczu będziesz miał w d... całe te motocykle. jak przebujasz się zezon i nadal bedzie Ci mało to już...jest virus-wal do salonu:D
brak opisu...
-
to porównanie z kompem nie było trafne
Bo laikowi właśnie lepiej kupić nowego bo ma gwarancje, jak coś sie pepsuje to zawsze możę do reklamacji dać
Thrillco... co Ty tam wiesz o złotych rybkach? jakbym go poprosił o jakiegoś kx250F czy coś to jeszcze rozumiem gdyby mnie wyślał...ale o modowanie... zresztą to bardziej chyba Richie decyduje

Thrillco... co Ty tam wiesz o złotych rybkach? jakbym go poprosił o jakiegoś kx250F czy coś to jeszcze rozumiem gdyby mnie wyślał...ale o modowanie... zresztą to bardziej chyba Richie decyduje

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
jak najbardziej trafne-ja pierwszego kupiłem 10 letniego 486-10 razy go psułem i 10 razy sam naprawiłem bo wiedziałem, że moja ingerencja w najgorszym przypadku skończy się stratą 150zł a nie 3-6 tysięcy zł. Potem kupiłem nówke (jak już umiałem Winde instalowac i takie tam) i nie musze w chwili obecnej z byle pierdołą lecieć do serwisu...ba, właściwie w rodzinie to ja wszystkim robie kompy:)
I z moto jest tak samo-każdy dzwon, szlif, czy dłubanie z samej ciekawości nie kończy się stratą cieżkiej kasy a jak już wiadomo co do czego i z czym to jak stac-dyla do salonu i tyle.
I z moto jest tak samo-każdy dzwon, szlif, czy dłubanie z samej ciekawości nie kończy się stratą cieżkiej kasy a jak już wiadomo co do czego i z czym to jak stac-dyla do salonu i tyle.
brak opisu...
-
No doobra niech Ci będzie
ale ja nawet jakbym kupił jakąś Japonie za 2k to bym sie bał tykać
jakieś polskie, niemieckie czy ruskie staocie od jawet, ogarów simsonów po mz-tki to taaa uczyłby sie, jak byś mi dał coś bardziej skomplikowanego... wymiękam 

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
dobra dobra wyjąć silnik z ramy, zmienić linke od sprzęgła i takie tam duperele to spoko, ale ja kurde nie miałem [ i narazie nie mam] na czym poćwiczyć budowy silnika
jak coś upoluje to sie postaram jeździć ostrożnie żeby pożyło jak najdłużej... apóźniej będe się bebrał 

-
Bunny - VIP Åšcigacz.pl
No do japoni i jej spraw silnikowych to trzeba mieć jednak niezły zestaw narzędzi a i tak nie wszystkie da się kupić.Chora polityka producentów każe im czasem zastosować takie rozwiązanie że bez autoryzowanego serwisu ani rusz.
brak opisu...
-
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości