Yamaha R6 2001 r. POMOCY !!!!!!
• Strona 1 z 1
Yamaha R6 2001 r. POMOCY !!!!!!
Witam mam problem, mianowicie rozładowuje mi się akumulator w motorze nie wiem dlaczego. Po naładowaiu go na maxa i włożeniu po d 2 dniach jest rozładowany do maxa co może być tego przyczyną i jak to naprawić abym mógł bez obaw każedego dia go odpalić bez ponownego ładowania prostownikiem akumulatora
- cichy1234576
- Świeżak
- DangerZone
- Świeżak
Witam miałem ten sam problem, jak chcesz sprawdzić ładowanie to odkręć siedzenie i podłącz miernik do akumulatora,odpal motocykl, jeżeli ładowanie jest ok na mierniku powinno wyświetlać się 14,0-14,1V, jak zapalisz światła ładowanie spadnie do ok 13,6V. Mój akumulator po naładowaniu był za słaby aby motocykl odpalił, kupiłem nowy aku i odpala na dotyk. Jeszcze jedno sprawdz jakiej firmy jest twoje stare aku bo jak GS to jest to fabrycznie montowana bateria i po 8 latach ma prawo mieć dosyć, umnie tak było, jak gość u którego kupowałem nową baterię to zobaczył powiedział że nic tylko się cieszyć że tyle wytrzymała bo normalnie akumulatory trzymają 4-5 lat. Pozdrowionka.
motur to nie fszystko, fszystko bez moturu to h..
-
Maćko 25 - Świeżak
Kiedyś tam rozładował mi się aku i podłączyłem pod prostownik od auta i jak się okazało w ten oto sposób zepsułem sobie aku od moto bo po naładowaniu na następny dzień było to samo... Prostowniki do aku od moto są inne. Nie miałeś podobnej historii?
-
mahomet84 - Świeżak
możliwości są tylko 2:p
nie masz ładowania lub akumulator do kosza. ew sprawdź poziom elektrolitu w akumulatorze. Pozdro
- motooserwis
- Świeżak
-
Dominik_YZF - Bywalec
-
flaash4747 - Świeżak
czesc, troche stary post ale mam podobne zachowanie mojego aku... mianowicie chodzi o r6 01, kiedy zapalam motor widac ze aku pod miernikiem ładuje sie włączam postojówki i ładowanie wzrasta ale juz wolniej, jak wlacze mijania to napiecie spada:( co robic ładuje akumulator podlanczam go i starcza mi na 50km:( pomoze ktoś? dodam ze akumulator GS nie wiem czy orginalnie nowy... pozdro
- blackmidnight
- Świeżak
do sprawdzenia układ ładowania - regulator napiecia i alternator i akumulator. Jak aku po naładowaniu i odczekaniu godziny nie trzyma 12,8V lyb wyżej to sie kończy.
W ogóle akumulatora nie ładuje sie "przez noc" a przez tyle czasu ile jest napisane na nim lub jego instrukcji. zazwyczaj, jeżeli mamy prostownik np 4A to ładujemy akumulator przez godzinę do 1,5 MAX!! Jeżeli ładujemy pradek 0,4A to wtedy przez noc tj. 10-12 godzin. Jeżeli ktoś ładuje aku prostownikiem 4A przez noc to zabija sobie na własne życzenie akumulator. (2000 post mi stuknął )
W ogóle akumulatora nie ładuje sie "przez noc" a przez tyle czasu ile jest napisane na nim lub jego instrukcji. zazwyczaj, jeżeli mamy prostownik np 4A to ładujemy akumulator przez godzinę do 1,5 MAX!! Jeżeli ładujemy pradek 0,4A to wtedy przez noc tj. 10-12 godzin. Jeżeli ktoś ładuje aku prostownikiem 4A przez noc to zabija sobie na własne życzenie akumulator. (2000 post mi stuknął )
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
- blackmidnight
- Świeżak
może varto by było zaopatrzeć się w multimiernik elektryczny z sondami
przydaje się do różnych rzeczy, również do pomiaru napięcia baterii
przydaje się do różnych rzeczy, również do pomiaru napięcia baterii
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
:p odepnij alternator od instalacji ;P tylko zwarcia nie zrób;) to raz dwa mozesz wpiąć amperomierz i sprawdzić czy cos szama Ci prądzik jak tak to wyciagac bezpieczniki i trafisz co je ;p i chyba tyle no i moze być wina akumulatora:) jak bo sprawdzić:) wiesz jaka pojemnośc wiesz jakie napiecie:p czyli wiesz ile ma wytrzymac na np 12 v i 1 a obciążeniu miłej zabawy:)
- vipert
- Świeżak
doslownie kilka postow wczesniej ^^
viewtopic.php?t=65500
przyszly deszcze i elektryka chlopakom siada ^^
viewtopic.php?t=65500
przyszly deszcze i elektryka chlopakom siada ^^
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości