Kłopot z uruchomieniem Yamahy xj 550
• Strona 1 z 1
Kłopot z uruchomieniem Yamahy xj 550
Witam mam kłopot z uruchomieniem yamahy xj 550. Nie wie co w niej nie chodzi bo gaźnik jest sprawny i wyregulowany. Iskra jest na świecach nie ma przebicia. Rozrusznik kręci. Próbowałem wlać benzynę do świec i odpalić i nić. Jedynie co zauważyłem to że jak go kręcę to powietrze z gaźnika wychodzi a nie wchodzi i nie wiem co jest. Przed tem kiedy chodził jako tak to jak po stał kilka dni to nie dało się go uruchomić tylko na popyh. Ale jak już się nagrzał i pochodził trochę i zostawiłem go na kilka godzin to odpalił bez problemu. Powiedzcie mi co jest nie tak
- zort
- Świeżak
kiedy regulowałeś zawory wymieniałeś filtr powietrza czy dobrze są świece podpięte kiedy gaźnik był rozbierany czyszczony i ustawiany ? jakie masz paliwo w baku ?
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
oczywiscie zawory to podstawa źle wyregulowane mogą spowodowac ze moto w ogole nie odpali. sory nie chce mi sie szukac jak to jest w xj ale jak masz wałki rozrzadu w głowicy to odkrecasz dekielki albo całą kopułke i masz popychacze zaworowe na wierzchu. cos mi podpowiada że masz ustawienia płytkowe wiec musiał bys pomierzyc stare płytki doliczyc luz i zaopatrzec sie w nowe płytki. a luz patrzysz miedzy popychaczem a płytka masz miec okreslony luz. jaki tez tego nie wiem :d moze cos koło 0.15
strzelam i wtedy patrzysz po prostu czy masz duze odejscia od normy. w moto wystarczy że luz jest 0.01 róznicy i juz jest inna odczuwalna praca silnika

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości