Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
tak samo siąść moze jak i w normalnym cylinderku xD ale swoją drogą na 1 rzut oka myslałem że to crossówka i jakas kosmiczna konstrukcja
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
To widze ze rozwiazanie typowe dla apki
w swoim rx-ie mam taka sama pompe i ten zbiorniczek, przez 18 lat dziala wiec chyba nie jest az tak awaryjne
Tak - ten zbiorniczek o ktorym mowisz jest do plynu hamulcowego, poza tym jak sobie wyobrazasz, on dochodzil do silnika? napierw popatrz co gdzie idzie. Od przekladni masz taj jak heniek mowil z prawej strony na gorze w silniku taki plastikowy korek.
Zlewasz plyn na samym dole silnika.
Na srodku z prawej stony masz taka srubke, odkrec ja i przez korek wlewaj tyle oleju az bedzie na rowno z tamtym kiedy moto bedzie prosto stalo.
Powodzenia ;D
Co do crossowki to sobie nie wyobrazam takiego ulozenia nog, ja mam koniec hamulca (miejsce na noge) tam gdzie jest mniej wiecej wlasnie ta srubka z przekladni.
Edit///
ale gafa, nie zauwazylem ze masz jakas inna pokrywe z przekladni, bo ja w am6 taka miai widzialem ze wiele innych nie, z tego co zauwazylem to te z rieju mialy nazwe firmy zamiast tego, w takim razie nie wiem jak sprawdzic ile oleju ale mi wyszlo cos kolo 700ml.

w swoim rx-ie mam taka sama pompe i ten zbiorniczek, przez 18 lat dziala wiec chyba nie jest az tak awaryjne

Tak - ten zbiorniczek o ktorym mowisz jest do plynu hamulcowego, poza tym jak sobie wyobrazasz, on dochodzil do silnika? napierw popatrz co gdzie idzie. Od przekladni masz taj jak heniek mowil z prawej strony na gorze w silniku taki plastikowy korek.
Zlewasz plyn na samym dole silnika.
Na srodku z prawej stony masz taka srubke, odkrec ja i przez korek wlewaj tyle oleju az bedzie na rowno z tamtym kiedy moto bedzie prosto stalo.
Powodzenia ;D
Co do crossowki to sobie nie wyobrazam takiego ulozenia nog, ja mam koniec hamulca (miejsce na noge) tam gdzie jest mniej wiecej wlasnie ta srubka z przekladni.
Edit///
ale gafa, nie zauwazylem ze masz jakas inna pokrywe z przekladni, bo ja w am6 taka miai widzialem ze wiele innych nie, z tego co zauwazylem to te z rieju mialy nazwe firmy zamiast tego, w takim razie nie wiem jak sprawdzic ile oleju ale mi wyszlo cos kolo 700ml.
- magik2208
- Bywalec
Czy ta świeca będzie odpowiednia do Aprlili z roku 98?
http://sklep.scigacz.pl/swieca-ngk-br8e ... dd_product
Z góry thx
http://sklep.scigacz.pl/swieca-ngk-br8e ... dd_product
Z góry thx
- jakub12
- Świeżak
nie opłaca sie wsadzać szerokich opon do małych pierdziawek. lepiej wsadz seryjny rozmiar. wieksza opona strasznie go przymuli, i szybciej moze sie sypac tłok
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Inżynierowie policzyli że z taka specyfikacją opon będzie się jeździć najlepiej to tak masz jeździć! Zresztą faktycznie jak masz szerokiego laczka to ci moto zmuli i stwierdzisz że trzeba ci więcej mocy i prędkości więc założysz nowy temat na forum który będzie nosił nazwę: "pomocy jak stuningować moją aprilie??""
rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
Wcale sie nie rózni,geometria,nowa rama,wachaczem,silnikiem,niczym sie nie rozni.Jak i mi,tak i kumplowi rs najlepiej lataly na seryjnych gumach,szerszecale nei polepszaly trakcji w zakretach a przyspieche troche jednak psuly.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
dokładnie... jak sie pytasz bo nie wiesz to słuchaj tych którzy maja jakiekolwiek pojęcie w temacie. wieksza opona wiecej złego narobi niz doda. jedynie w czym szerszy laczek jest lepszy to wyglad. moto sie zmuli bo sie zmuli. moze nie byc przeogromnej róznicy w osiągach ale w zamian tego moze wzrosnąć spalanie i szybciej tłoczek sie sypnie. co seria to seria
no i własnie inne moto maja rózne szerokosci ale to jest liczone pod inny silnik pdo inna rame itp. ty masz 50 ccm pomysl że niektóre sportowe dorosłe motocykle maja niewiele szersze oponki

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
domin1995 napisał(a):tia to czemu nowa rs 50 ma wymiary tylnych opon 130/70/17??
Toż to tyle co u mnie

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
motoftw napisał(a):domin1995 napisał(a):tia to czemu nowa rs 50 ma wymiary tylnych opon 130/70/17??
Toż to tyle co u mnieNie ma co zakładać szerszych opontym bardziej małe pojmemności odczujesz to najmocniej.
Nie chodzi mi o szersze niz 130 tylko o to czy mi one wejda bo fabrycznie do starszego modelu bylo chyba 110/70/17 a w nowym 130/70/17 a one sie nie duzo roznia

Co sadzicie o tych oponkach na tyl do rs??
http://allegro.pl/opona-metzeler-racete ... 28577.html
-
domin1995 - Świeżak
Jak myślicie czy yen olej http://www.motolizak.pl/motul-gearbox-s ... p-157.html bedzie dobry to tych tarcz http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 85a5117b9f (mam cylinder 70 cc) ?
- xkamilek15
- Świeżak
zobacz w serwisówce jaki olej zalecają. bo nie kupuje sie oleju pod tarcze tylko pod silnik. jezeli masz zalecane 80W90 to bedzie bardzo dobry olej. ale często w tych moto zalecany olej to 10W40 wtedy polecam motul transoil
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No ja mam silnik AM6. To do kazdego AM6 leje sie inny olej ? Miałem wczesniej Motul 75w90 ale słyszałem ze jak sie ma wiekszy cylinder to lepszy bedzie Motul 80w90.
- xkamilek15
- Świeżak
hehe nie
te cyferki to są gestosci oleju na silniku zimnym i po rozgrzaniu. nie chce mi sie po prostu szukac czy seryjnie w serwisówce powinno byc 10W40 czy 80W90. bo róznica jest spora, a moto bedzie jeździło tu i tu, tylko że dla włąsnie sprzęgła lepiej zalac odpowiedni olej. poszukaj co inni leją do am6 bo do kazdej idzie ten sam olej

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości