[Aktualności] Młodzieżowa klasa 125 w 2011 - założeni
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Co za żal... Ograniczenie wiekowe jak nie ma jeszcze wielu zawodników...
A jak w 125 chciałby ktoś pojechać kto ma 30 lat to już nie może... Młodziki i tak będą szybsze, to pewne, ale ograniczanie wiekowe klasy, która jeszcze nie istnieje to jakiś absurd.
Tor kartingowy taki jak Stary Kisielin czy Lublin jak najbardziej rozumiem, ale Suwałki czy Szczecin to nawet dla 125 4T przegięcie.
Znowu ktoś chciał dobrze, a wyszła kupa!
Pozdrawiam<br><hr>Marek
A jak w 125 chciałby ktoś pojechać kto ma 30 lat to już nie może... Młodziki i tak będą szybsze, to pewne, ale ograniczanie wiekowe klasy, która jeszcze nie istnieje to jakiś absurd.
Tor kartingowy taki jak Stary Kisielin czy Lublin jak najbardziej rozumiem, ale Suwałki czy Szczecin to nawet dla 125 4T przegięcie.
Pozdrawiam<br><hr>Marek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam sie w 100%. Fajnie było by pojeździć 125, a założe się,że znalazło by sie paru weteranów którzy by odkurzyli swoje motocykle (pozdrowienia dla p.Miecia Narlocha). Młodych można by dodatkowo oceniać jako juniorów - coś na wzór SS600 i SST600 tyle,że bez ograniczeń regulaminowych.<br><hr>TaipanKomentatorzy napisał(a):Co za żal... Ograniczenie wiekowe jak nie ma jeszcze wielu zawodników...
Pozdrawiam<br><hr>Marek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli prywatni importerzy i firmy wydające lub mające wydać pieniądze na wyścigi w Polsce czytają zamieszczone poniżej wypowiedzi, to wcale nie dziwi mnie brak funduszów na rozwój dyscypliny i wspieranie talentów. A propos... gratulacje dla Pawła i Bogdanka Racing za wielki krok...<br><hr>Igor Nowacki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeżeli potencjalni sponsorzy czytają "dziennikarza" piszącego "cholerny poznań" to myślą, że to dziura i syf nie warte nawet złotówki, a nie jeden z ulubionych i bardzo dobrych torów w tej części europy (większość czeskich zawodników których znam woli ten tor od Brna).<br><hr>Damian SapińskiKomentatorzy napisał(a):Jeśli prywatni importerzy i firmy wydające lub mające wydać pieniądze na wyścigi w Polsce czytają zamieszczone poniżej wypowiedzi, to wcale nie dziwi mnie brak funduszów na rozwój dyscypliny i wspieranie talentów. A propos... gratulacje dla Pawła i Bogdanka Racing za wielki krok...<br><hr>Igor Nowacki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak ztym brakus zczególowego regulaminu technicznego zgodze sie z autorem w taklim wypadku ktos dysponujacy ogromnym budzetem rozniesie wpył kazdego chocby najlepszego na swiecie zawodnika z mało przerobiona maszyna natomiast co do wypoiwedzi ze czego jas sie neianuaczy tego jan niebedzie umiał to brednia totalna sam zaczałem od zzr 1100 nigdy niejezdziłem małymi motocyklami i na torze na kazdej litrowej amszynie w danej specyfikacji jestem wstanie sie zblizyc do czasu idealnego wiec bez bredni:) prosze natomaist sam pomysł wyscigów tej klasy oczywiscie super jak akzdy inny poza tym regulaminem technicznym totalna kicha:) pozdrawiam<br><hr>endurofan1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jesli potrafiłby pan czytac ze zrozumieniem i ogarnal kontekst sytuacji, to zrozumialby pan czemu autor użył okreslenia "cholerny" bo ja sie z nim zgadzam. Ponadto kazdy sponsor ktory zobaczy z bliska co sie dzieje w naszym grajdole ucieka natychmiast gdzie pieprz rosnie. Problem jest taki ze nie mamy nic do zaoferowania sponsorom.<br><hr>GrzechotkaKomentatorzy napisał(a):Jeśli prywatni importerzy i firmy wydające lub mające wydać pieniądze na wyścigi w Polsce czytają zamieszczone poniżej wypowiedzi, to wcale nie dziwi mnie brak funduszów na rozwój dyscypliny i wspieranie talentów. A propos... gratulacje dla Pawła i Bogdanka Racing za wielki krok...<br><hr>Igor Nowacki<br>Komentatorzy napisał(a):Jeżeli potencjalni sponsorzy czytają "dziennikarza" piszącego "cholerny poznań" to myślą, że to dziura i syf nie warte nawet złotówki, a nie jeden z ulubionych i bardzo dobrych torów w tej części europy (większość czeskich zawodników których znam woli ten tor od Brna).<br><hr>Damian Sapiński<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No to ile robisz w poznaniu ta litrowa maszyna?<br><hr>GrzechotkaKomentatorzy napisał(a):tak ztym brakus zczególowego regulaminu technicznego zgodze sie z autorem w taklim wypadku ktos dysponujacy ogromnym budzetem rozniesie wpył kazdego chocby najlepszego na swiecie zawodnika z mało przerobiona maszyna natomiast co do wypoiwedzi ze czego jas sie neianuaczy tego jan niebedzie umiał to brednia totalna sam zaczałem od zzr 1100 nigdy niejezdziłem małymi motocyklami i na torze na kazdej litrowej amszynie w danej specyfikacji jestem wstanie sie zblizyc do czasu idealnego wiec bez bredni:) prosze natomaist sam pomysł wyscigów tej klasy oczywiscie super jak akzdy inny poza tym regulaminem technicznym totalna kicha:) pozdrawiam<br><hr>endurofan1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
aktualnie niejezdze niczym brak kasy nigdy niejezdziłem w poznaniu ani zadnym torzeKomentatorzy napisał(a):tak ztym brakus zczególowego regulaminu technicznego zgodze sie z autorem w taklim wypadku ktos dysponujacy ogromnym budzetem rozniesie wpył kazdego chocby najlepszego na swiecie zawodnika z mało przerobiona maszyna natomiast co do wypoiwedzi ze czego jas sie neianuaczy tego jan niebedzie umiał to brednia totalna sam zaczałem od zzr 1100 nigdy niejezdziłem małymi motocyklami i na torze na kazdej litrowej amszynie w danej specyfikacji jestem wstanie sie zblizyc do czasu idealnego wiec bez bredni:) prosze natomaist sam pomysł wyscigów tej klasy oczywiscie super jak akzdy inny poza tym regulaminem technicznym totalna kicha:) pozdrawiam<br><hr>endurofan1<br>Komentatorzy napisał(a):No to ile robisz w poznaniu ta litrowa maszyna?<br><hr>Grzechotka<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam.
Jestem młodym posiadaczem cbr-ki 125, chciałem się odnieść do tego artykułu...
ŚWIETNIE !- Że wkońcu jakieś zawody dla mniejszych motocykli, i myślę, że nie ma co narzekać, że ktoś będzie tuningował itp.
Liczy się wogolę próba sam start, doświadczenie-dla Nas młodych zawodników. Oby przyszłych mistrzów
A regulamin i tak pewnie siÄ™ zmieni.
Jedyne do czego mam zastrzeżenia to jak zwykle... Pieniądze. Przejazd do Poznania już dla 16-latka jest b. kosztowny, a tu jeszcze wpisowe... Ludzie nie ograbiajcie osób które mają A1 są zapaleńcami motcykli, jeszcze na wyścigach. I zgadzam się z tym, że nie tylko w Poznaniu powinny być wyścigi, przez pół Polski pewnie nie uda mi się skombinowąc zgody na przejazd, a Radom już trochę bliżej...
Ogólnie zrozumcie młodych zawodników którzy chcieli by ale nie mają wystarczającej ilości pieniędzy, ułatwcie im jakoś dostęp do wyścigów, własnie pod względem materialnym. A chęci to my już mamy...<br><hr>domino
ŚWIETNIE !- Że wkońcu jakieś zawody dla mniejszych motocykli, i myślę, że nie ma co narzekać, że ktoś będzie tuningował itp.
Liczy się wogolę próba sam start, doświadczenie-dla Nas młodych zawodników. Oby przyszłych mistrzów

Jedyne do czego mam zastrzeżenia to jak zwykle... Pieniądze. Przejazd do Poznania już dla 16-latka jest b. kosztowny, a tu jeszcze wpisowe... Ludzie nie ograbiajcie osób które mają A1 są zapaleńcami motcykli, jeszcze na wyścigach. I zgadzam się z tym, że nie tylko w Poznaniu powinny być wyścigi, przez pół Polski pewnie nie uda mi się skombinowąc zgody na przejazd, a Radom już trochę bliżej...
Ogólnie zrozumcie młodych zawodników którzy chcieli by ale nie mają wystarczającej ilości pieniędzy, ułatwcie im jakoś dostęp do wyścigów, własnie pod względem materialnym. A chęci to my już mamy...<br><hr>domino
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawda jest taka że ok. 95 % młodych posiadaczy 125-tek nie ma pieniędzy na wyścigi. Motor ok. 5 tys w srednim stanie + kombinezon+kask ok. 1 tys. + dojazdy + wpisowe, i to wszystko napisane ceny minimalne ! Jaki 15-16 latek ma na to pieniądze ? A szkoda, bo napewno jest wiele talentów, a tak pozostaje tylko stunt...<br><hr>asdaKomentatorzy napisał(a):Witam.
Ogólnie zrozumcie młodych zawodników którzy chcieli by ale nie mają wystarczającej ilości pieniędzy, ułatwcie im jakoś dostęp do wyścigów, własnie pod względem materialnym. A chęci to my już mamy...<br><hr>domino<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak trzymaj bracie!:)<br><hr>GrzechotkaKomentatorzy napisał(a):tak ztym brakus zczególowego regulaminu technicznego zgodze sie z autorem w taklim wypadku ktos dysponujacy ogromnym budzetem rozniesie wpył kazdego chocby najlepszego na swiecie zawodnika z mało przerobiona maszyna natomiast co do wypoiwedzi ze czego jas sie neianuaczy tego jan niebedzie umiał to brednia totalna sam zaczałem od zzr 1100 nigdy niejezdziłem małymi motocyklami i na torze na kazdej litrowej amszynie w danej specyfikacji jestem wstanie sie zblizyc do czasu idealnego wiec bez bredni:) prosze natomaist sam pomysł wyscigów tej klasy oczywiscie super jak akzdy inny poza tym regulaminem technicznym totalna kicha:) pozdrawiam<br><hr>endurofan1<br>Komentatorzy napisał(a):No to ile robisz w poznaniu ta litrowa maszyna?<br><hr>Grzechotka<br>Komentatorzy napisał(a):aktualnie niejezdze niczym brak kasy nigdy niejezdziłem w poznaniu ani zadnym torzedaj mi bajk i tor na pare h to ci pokaze:) cos co sie nazywa idealny tor jazdy na granicy przyczepnosci i maxymalne opoznianie hamowania sie albo albo nie albo wypracowywuje miesiacami ciezkiej rpacy ja to mam a przedewszystkim ambiocje zeby za wszelka cene wbic sie na mete w mozliwie najkrótszymc zasie daj bajk a udowadnie to zawsze i wszedzie oczywsdice tylko tor zaden ruch uliczny .wiadomo ze ty uja zrobisz tylko mnie wysmiejesz .na ten sezon pklanuje cos kupic znaczy jakis bajk i kupie performanceboxa zrobie str wneciue to ebdziesz widział jak sie wyciska wszytko z motocykla
o ile wogole wjade na ten je.any tor bo h.j wie co oni tam znowu za regulaminy powymslali pozdrawiam <br><hr>endurofan1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niestety... Wystarczy tylko na nich spojrzeć motocykl wogóle nie przypomina serii, pełne kombi itd. Jedyne wyścigi dla seryjnych motocykli nadal pozostają na ulicach...Paranoja...<br><hr>sssssssssssKomentatorzy napisał(a):Witam.
Ogólnie zrozumcie młodych zawodników którzy chcieli by ale nie mają wystarczającej ilości pieniędzy, ułatwcie im jakoś dostęp do wyścigów, własnie pod względem materialnym. A chęci to my już mamy...<br><hr>domino<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Brak konsekwencji ,masz na przeróbki a nie masz na wpisowe.Jestes przykladem ofiary braku jednoznacznego regulaminu.Twoje bledne postrzeganie tego rzemiosła powinno byc skorygowane regulaminem ,a wtety pieniadze z przeróbek przeznaczyłbys bez jęczenia na dojazd i wpisowe......<br><hr>..Komentatorzy napisał(a):Witam.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"wtedy"<br><hr>...Komentatorzy napisał(a):Witam.
Ogólnie zrozumcie młodych zawodników którzy chcieli by ale nie mają wystarczającej ilości pieniędzy, ułatwcie im jakoś dostęp do wyścigów, własnie pod względem materialnym. A chęci to my już mamy...<br><hr>domino<br>Komentatorzy napisał(a):Brak konsekwencji ,masz na przeróbki a nie masz na wpisowe.Jestes przykladem ofiary braku jednoznacznego regulaminu.Twoje bledne postrzeganie tego rzemiosła powinno byc skorygowane regulaminem ,a wtety pieniadze z przeróbek przeznaczyłbys bez jęczenia na dojazd i wpisowe......<br><hr>..<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kask z homologacją i kombi tysiak? chyba po szkopkuKomentatorzy napisał(a):Witam.
Ogólnie zrozumcie młodych zawodników którzy chcieli by ale nie mają wystarczającej ilości pieniędzy, ułatwcie im jakoś dostęp do wyścigów, własnie pod względem materialnym. A chęci to my już mamy...<br><hr>domino<br>Komentatorzy napisał(a):Prawda jest taka że ok. 95 % młodych posiadaczy 125-tek nie ma pieniędzy na wyścigi. Motor ok. 5 tys w srednim stanie + kombinezon+kask ok. 1 tys. + dojazdy + wpisowe, i to wszystko napisane ceny minimalne ! Jaki 15-16 latek ma na to pieniądze ? A szkoda, bo napewno jest wiele talentów, a tak pozostaje tylko stunt...<br><hr>asda<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
gdzie jest kur.... moderator?? kasować łatwo bluzgi, a takie bzdury, które może ktoś przeczyta to już nie??<br><hr>litościKomentatorzy napisał(a):tak ztym brakus zczególowego regulaminu technicznego zgodze sie z autorem w taklim wypadku ktos dysponujacy ogromnym budzetem rozniesie wpył kazdego chocby najlepszego na swiecie zawodnika z mało przerobiona maszyna natomiast co do wypoiwedzi ze czego jas sie neianuaczy tego jan niebedzie umiał to brednia totalna sam zaczałem od zzr 1100 nigdy niejezdziłem małymi motocyklami i na torze na kazdej litrowej amszynie w danej specyfikacji jestem wstanie sie zblizyc do czasu idealnego wiec bez bredni:) prosze natomaist sam pomysł wyscigów tej klasy oczywiscie super jak akzdy inny poza tym regulaminem technicznym totalna kicha:) pozdrawiam<br><hr>endurofan1<br>Komentatorzy napisał(a):No to ile robisz w poznaniu ta litrowa maszyna?<br><hr>Grzechotka<br>Komentatorzy napisał(a):aktualnie niejezdze niczym brak kasy nigdy niejezdziłem w poznaniu ani zadnym torzedaj mi bajk i tor na pare h to ci pokaze:) cos co sie nazywa idealny tor jazdy na granicy przyczepnosci i maxymalne opoznianie hamowania sie albo albo nie albo wypracowywuje miesiacami ciezkiej rpacy ja to mam a przedewszystkim ambiocje zeby za wszelka cene wbic sie na mete w mozliwie najkrótszymc zasie daj bajk a udowadnie to zawsze i wszedzie oczywsdice tylko tor zaden ruch uliczny .wiadomo ze ty uja zrobisz tylko mnie wysmiejesz .na ten sezon pklanuje cos kupic znaczy jakis bajk i kupie performanceboxa zrobie str wneciue to ebdziesz widział jak sie wyciska wszytko z motocykla
o ile wogole wjade na ten je.any tor bo h.j wie co oni tam znowu za regulaminy powymslali pozdrawiam <br><hr>endurofan1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawda,szczera prawda<br><hr>:(Komentatorzy napisał(a):Witam.
Ogólnie zrozumcie młodych zawodników którzy chcieli by ale nie mają wystarczającej ilości pieniędzy, ułatwcie im jakoś dostęp do wyścigów, własnie pod względem materialnym. A chęci to my już mamy...<br><hr>domino<br>Komentatorzy napisał(a):Prawda jest taka że ok. 95 % młodych posiadaczy 125-tek nie ma pieniędzy na wyścigi. Motor ok. 5 tys w srednim stanie + kombinezon+kask ok. 1 tys. + dojazdy + wpisowe, i to wszystko napisane ceny minimalne ! Jaki 15-16 latek ma na to pieniądze ? A szkoda, bo napewno jest wiele talentów, a tak pozostaje tylko stunt...<br><hr>asda<br>Komentatorzy napisał(a):kask z homologacją i kombi tysiak? chyba po szkopku(bez urazy paweł) tu brak pracy u podstaw, pzm wyznacza daty i czeka na kasę! kiedyś tez tak było i się nie doczekał, wtedy zdechły wyścigi. mietek pamięta. czemu w kartach pzm potrafił załatwić pojazdy dobrej jakości w dobrej cenie z odroczonym terminem płatności? czemu tam kluby mogły? bo tam są ludzie, a tu jest pan miecio, a za nim inne mietki. a mietków wychowają mietki. mietkować będziemy sto lat i nie chodzi o jednego mietka, a o wszystkich mietków w tej firmie. oni myślą, że cos wiedzą i są szefami. i są, bo nikt ich nie ruszy. a my sie tu kłóćmy, plujmy na siebie. oni z tego sobie mietkują. i czym więcej śliny, tym wiecej szczęścia w Mietkowie. bo to w Mietkowie tasują kartami zwanymi zawodnicy. to w Mietkowie sobie metkują i ustalają naczelnego Mietka, a co robi środowisko? pogonił mietków ktoś kiedyś? ich wykurzyć trzeba miechem! tylko czy was stać na taki ruch? nie bo antymietek napluje tu na innego antymietka, zamiast wysłać mu sms. białoruś normalnie, gdzie było wielu antymietków i dziś mają po 15 lat łagra. a mietek jest szefem.<br><hr>roman<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powinieneś zostać poddany obowiazkowej kastracji za te bzdury co propagujesz ,abys się nieplanowo nie rozmnażał....<br><hr>;)Komentatorzy napisał(a):tak ztym brakus zczególowego regulaminu technicznego zgodze sie z autorem w taklim wypadku ktos dysponujacy ogromnym budzetem rozniesie wpył kazdego chocby najlepszego na swiecie zawodnika z mało przerobiona maszyna natomiast co do wypoiwedzi ze czego jas sie neianuaczy tego jan niebedzie umiał to brednia totalna sam zaczałem od zzr 1100 nigdy niejezdziłem małymi motocyklami i na torze na kazdej litrowej amszynie w danej specyfikacji jestem wstanie sie zblizyc do czasu idealnego wiec bez bredni:) prosze natomaist sam pomysł wyscigów tej klasy oczywiscie super jak akzdy inny poza tym regulaminem technicznym totalna kicha:) pozdrawiam<br><hr>endurofan1<br>Komentatorzy napisał(a):No to ile robisz w poznaniu ta litrowa maszyna?<br><hr>Grzechotka<br>Komentatorzy napisał(a):aktualnie niejezdze niczym brak kasy nigdy niejezdziłem w poznaniu ani zadnym torzedaj mi bajk i tor na pare h to ci pokaze:) cos co sie nazywa idealny tor jazdy na granicy przyczepnosci i maxymalne opoznianie hamowania sie albo albo nie albo wypracowywuje miesiacami ciezkiej rpacy ja to mam a przedewszystkim ambiocje zeby za wszelka cene wbic sie na mete w mozliwie najkrótszymc zasie daj bajk a udowadnie to zawsze i wszedzie oczywsdice tylko tor zaden ruch uliczny .wiadomo ze ty uja zrobisz tylko mnie wysmiejesz .na ten sezon pklanuje cos kupic znaczy jakis bajk i kupie performanceboxa zrobie str wneciue to ebdziesz widział jak sie wyciska wszytko z motocykla
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z dosiwadczenia wiem ze jesli ktos zaczyna na gs 500 powiedzmy i po jakims czasie chce sie rpzesiasc na cbr 600 rr motocykla bedze musiał sie uczyc na nowo!!!!!!!!!!! od nowa bedzie musiał sie uczyc punktów hamowan które beda znacznie wczesniej sie zaczynac wyjsc z winkli które przez wieksza moc beda go katapultowac znacznie szynciej do kraweznika itd i dokładnie to samo sie dzieje w druga str:P ktos kto zaczynał na cbr 600 rr po rpzesiadce na gs 500 od nowa bedzie musiał ssie uczyc punktów hamowan znacznie pozniej itd wiec z tym janem i jasiem to stek bzdór
kazda strefa mocy rzadzi sie swopimi innymi prawami! i nic nikomu nieda to ze zacznie od słabej 500 tak samo sie zabije 500 jak bedzie bardzo chciał jak i 600 oraz ktos moze byc mistrzem swiata na litrach w wsb i w zawodach 500 ccm o mocy 55 km niewygrywac:) wielokrotnie mozna to było ogladac w róznorakich zawodach na róznej randze moto gp wsb itd a ja se chyba kupie na ten sezon gs 500 wewale laczki takie jak mieli w gs 500 cup i pobije rekord kółka ustanowiony przez kogos tam własnie na tym bajku w tej specyfikacji
oł jeaaaaaaaaaaaaa bodajze 1:59 z hakiem kiedys gdzies czytalem:P<br><hr>endurrofan1

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości