Kominiarka
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kolega Przemo_rene napisał że dostał i jeszcze w niej nie latał więc jedna drugiej opinii nie wyklucza ja miałem ją dwa sezony i taką mam opinie o niej.
Co do prania prałem ją nawet w zimnej wodzie ręcznie nigdy w pralce,naprawdę miałem już kilka kominiarek i ta wypadła najgorzej reszta była bez firmowa więc nie zawsze markowe dobre.
Co do prania prałem ją nawet w zimnej wodzie ręcznie nigdy w pralce,naprawdę miałem już kilka kominiarek i ta wypadła najgorzej reszta była bez firmowa więc nie zawsze markowe dobre.
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
A też od siebie dorzucę parę zdań, a co tam:
Jest grupa ludzi, która nie wyobraża sobie jazdy bez kominiarki i też jest taka, co kominiarek w ogóle nie uznaje.
dla jednych kominiarka na moto służy by łepetyna się mniej pociła a jak już to pociła się w kominiarkę a nie w wyściółkę kasku. A jak ktoś nie ma jej wyjmowalnej to podejrzewam jak po całym sezonie kask musi śmiedzieć, blee
Ja kominiarkę kupiłem przede wszystkim po to, by osłaniała mi szyję przed wiatrem. A że zwykłe bawełniane tego nie czynią to kupiłem oxforda chillouta.
Jak ze wszystkim na moto to również z kominiarką jest podobnie: jakie będzie przeznaczenie? Do czego jest Ci potrzebna - do wchłaniania potu czy też jak mi do ochrony szyi przed wiatrem?
Ja mam w kasku wyjmowaną wyściółkę więc w upały jak łepetyna mi się poci podczas jazdy po mieście to wyjmuje i piorę (ręcznie) tak samo jak od czasu do czasu kominiarkę (też ręcznie)
Jest grupa ludzi, która nie wyobraża sobie jazdy bez kominiarki i też jest taka, co kominiarek w ogóle nie uznaje.
dla jednych kominiarka na moto służy by łepetyna się mniej pociła a jak już to pociła się w kominiarkę a nie w wyściółkę kasku. A jak ktoś nie ma jej wyjmowalnej to podejrzewam jak po całym sezonie kask musi śmiedzieć, blee
Ja kominiarkę kupiłem przede wszystkim po to, by osłaniała mi szyję przed wiatrem. A że zwykłe bawełniane tego nie czynią to kupiłem oxforda chillouta.
Jak ze wszystkim na moto to również z kominiarką jest podobnie: jakie będzie przeznaczenie? Do czego jest Ci potrzebna - do wchłaniania potu czy też jak mi do ochrony szyi przed wiatrem?
Ja mam w kasku wyjmowaną wyściółkę więc w upały jak łepetyna mi się poci podczas jazdy po mieście to wyjmuje i piorę (ręcznie) tak samo jak od czasu do czasu kominiarkę (też ręcznie)
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
mrówa napisał(a):Kolega Przemo_rene napisał że dostał i jeszcze w niej nie latał więc jedna drugiej opinii nie wyklucza ja miałem ją dwa sezony i taką mam opinie o niej.
ja w brubecku przelatałem ostatni sezon i nic mi się z nią nie stało, nic się nie rozciągnęło i nie popruło. Prana była kilka razy ręcznie i tyle. Nadal wygląda jak nowa. Jak dla mnie sprawdza się ok...
Zresztą Pany, to jest gadżet za 50 PLN, czego Wy oczekujecie? Jak się popsuła to się kupuje drugą.
- sebasbox
- Świeżak
zawsze jezdze w kominiarce bez niej nei moge
mam 0d hmm 7 lat ta sama ciagle juz sie pruc zaczyna jest za duza ale mam to w d dalem za nia 15zl
mam 0d hmm 7 lat ta sama ciagle juz sie pruc zaczyna jest za duza ale mam to w d dalem za nia 15zl
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
[quote="RUTRA.RD"]zawsze jezdze w kominiarce bez niej nei moge
mam 0d hmm 7 lat ta sama ciagle juz sie pruc zaczyna jest za duza ale mam to w d dalem za nia 15zl[/quote
Popieram lepiej browar kupić
za różnice.
mam 0d hmm 7 lat ta sama ciagle juz sie pruc zaczyna jest za duza ale mam to w d dalem za nia 15zl[/quote
Popieram lepiej browar kupić

CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
Jak ja już mówiłem biorę sparka. Wytrzymuje dużo więcej niż bruebecki. Tu link do testu i zdjęć: http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... rt110.html
-
gruby33 - Świeżak
Do czego ma mi służyć? Do ochrony szyi i żeby mniej łepetyna się pociła - co za tym idzie , wyściółka kasku była bardziej higieniczna.
Szczerze.. Na co mój wybór padnie? Nie wiem, jeszcze napewno parę(dziesiąt) razy będę czytał temat, opinie w necie na temat w/w kominiarek i zapewne kupie jakąś na ostatnią chwile
Szczerze.. Na co mój wybór padnie? Nie wiem, jeszcze napewno parę(dziesiąt) razy będę czytał temat, opinie w necie na temat w/w kominiarek i zapewne kupie jakąś na ostatnią chwile

-
luzaczyna - Świeżak
luzaczyna napisał(a):Do czego ma mi służyć? Do ochrony szyi i żeby mniej łepetyna się pociła - co za tym idzie , wyściółka kasku była bardziej higieniczna.
boziu...to tylko zakup kominiarki a nie nowego sprzęta...tu nie ma się czym podniecać i x razy szukać/czytać w necie...

- sebasbox
- Świeżak
Tylko zakup kominiarki......
Lepiej poczytać niż kupić kominiarkę, która po miesiącu się rozciągnie i będzie jak kaptur lub łeb w niej będzie się gotował albo jeszcze po 2 jazdach będzie śmierdziało gorzej niż z obornika......
Jeśli tobie to nie przeszkadza to możesz nawet owinąć szyję szalikiem, a na głowę założyć czepek kąpielowy.
Inni jak widać dbają o komfort i higienę pod kaskiem.
P.S A tak na marginesie właśnie zamówiłem Spark Spider. 65zł z wysyłką.
Lepiej poczytać niż kupić kominiarkę, która po miesiącu się rozciągnie i będzie jak kaptur lub łeb w niej będzie się gotował albo jeszcze po 2 jazdach będzie śmierdziało gorzej niż z obornika......
Jeśli tobie to nie przeszkadza to możesz nawet owinąć szyję szalikiem, a na głowę założyć czepek kąpielowy.
-
gruby33 - Świeżak
używam kominiarki z BodyDry i nie narzekam, dałem za nią coś koło 50 zeta, niby ma tam te jony srebra, łepetyna się w niej nie poci i nie rozwlekła się po dwóch miesiącach użytkowania, tyle mogę o niej powiedzieć 

- Rave_89
- Świeżak
gruby33 napisał(a):Tylko zakup kominiarki......
Każda kominiarka w kwocie 50 PLN spełni Twoje wymagania, więc naprawdę nie ma się czym podniecać.
We wcześniejszym poście napisałem ze używam brubecka i jestem zadowolony, więc nie pisz pierdół o stosowaniu czepka z szalikiem tylko czytaj uważnie

- sebasbox
- Świeżak
Kominiarka i tak za wiele latem nie pomaga w utrzymaniu higieny w kasku. Jak sie pocimy, to pot przesiąka przez materiał i tak wsiąka w wyściółkę garnka. Poza tym w kondonie na głowie bardziej się pocimy. Tak czy siak wyściółkę przydałoby się co jakiś czas uprać/spryskać specjalnym środkiem. Kominiarka ostatecznie poprawia komfort psychiczny ;p
Dobre, bo czarne ~ ZR-7
-
peterwhite - Świeżak
Panowie nie kłucie się,jak kask będzie miał kiepską wentylacje to i kominiarka za dużo nie pomoże.
Po za tym każdy człowiek jest inny jeden się bardziej poci drugi mniej.Głowa przegrzana też nie jest to dobre,ja w lato rzadko używam kominiarki bo wtedy nie odczuwam że wentylacja działa a tak aż miło jak chłód po głowie wieje.
i suszy.
Po za tym każdy człowiek jest inny jeden się bardziej poci drugi mniej.Głowa przegrzana też nie jest to dobre,ja w lato rzadko używam kominiarki bo wtedy nie odczuwam że wentylacja działa a tak aż miło jak chłód po głowie wieje.

CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
Ja używam brubecka na lato w gorące dni, a na chłodniejsze pory mam polandexu kominiarki.
Do ochrony szyji te normalne kominiarki są krótkie i zawiązuję dodatkowo w trasie bandamkę. Kupowałem nawet tą dłuższą polandexu z cieplejszym materiałem na szyję, nie polecam jest stanowczo za krótka z tyłu.
W tych z dwoma otworami na oczy może niektórym przeszkadzać ten materiał między oczami. Ogólnie dobre kominiarki na chłodniejszą porę dnia.
Na lato tylko i wyłącznie cieniutka brubeck.
Miałem IXS firmy to zrobiła się z niej szmata do wycierania butów
.
Do ochrony szyji te normalne kominiarki są krótkie i zawiązuję dodatkowo w trasie bandamkę. Kupowałem nawet tą dłuższą polandexu z cieplejszym materiałem na szyję, nie polecam jest stanowczo za krótka z tyłu.
W tych z dwoma otworami na oczy może niektórym przeszkadzać ten materiał między oczami. Ogólnie dobre kominiarki na chłodniejszą porę dnia.
Na lato tylko i wyłącznie cieniutka brubeck.
Miałem IXS firmy to zrobiła się z niej szmata do wycierania butów

-
MaRRiusz - Świeżak
mrówa napisał(a):Panowie nie kłucie się,jak kask będzie miał kiepską wentylacje to i kominiarka za dużo nie pomoże.
Po za tym każdy człowiek jest inny jeden się bardziej poci drugi mniej.Głowa przegrzana też nie jest to dobre,ja w lato rzadko używam kominiarki bo wtedy nie odczuwam że wentylacja działa a tak aż miło jak chłód po głowie wieje.i suszy.
Prawda

A Brubecka świetna jest bielizna. Mam koszulkę bez rękawów i bokserki. Coś wspaniałego i na zimę i na lato.
Dobre, bo czarne ~ ZR-7
-
peterwhite - Świeżak
brubecka mam bieliznę a kominiarkę oxforda i jakbym miał zmieniać ja to tylko na kolejnego oxforda, ochrona szyi jest zajebista, w lato super eis w nią poci a kask w ogóle nie jest brudny od środa nie czuć potem czy czymkolwiek innym
- xede
- Świeżak
sebasbox napisał(a):Każda kominiarka w kwocie 50 PLN spełni Twoje wymagania, więc naprawdę nie ma się czym podniecać.
We wcześniejszym poście napisałem ze używam brubecka i jestem zadowolony, więc nie pisz pierdół o stosowaniu czepka z szalikiem tylko czytaj uważnie
No właśnie nie każda.....
A i Sparki wytrzymujÄ… przynajmniej drugie tyle co brubecki.
-
gruby33 - Świeżak
-
gruby33 - Świeżak
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości