Zobacz wÄ…tek - Kominiarka
NAS Analytics TAG

Kominiarka

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez oRRzech » 15/1/2011, 23:07

Widzę, że niektórzy powpadali w błędne koło i sie rozwodzą długie miesiące nad wyborem kominiarki za 50 zł. Sam lubie poczytać w necie opinie na temat jakiejs rzeczy przed kupnem, ale wszystko z umierarem panowie i panie ;). Za 50 zł czy to będzie Spark czy Brubeck, to mysle ze jakościowo są one do siebie bardzo zbliżone i takie zagłębianie sie w temat nie ma wiekszego sensu.

Osobiście kupiłem Brubecka, jeszcze w niej nie jezdzilem, ale wydaje się bardzo fajna i solidna, dobrze leży na głowe. Jest cieniutka i myśle, że na lato bedzie w sam raz.
oRRzech
Świeżak

Postprzez bryk77 » 15/1/2011, 23:26

oRRzech napisał(a):Widzę, że niektórzy powpadali w błędne koło i sie rozwodzą długie miesiące nad wyborem kominiarki za 50 zł. Sam lubie poczytać w necie opinie na temat jakiejs rzeczy przed kupnem, ale wszystko z umierarem panowie i panie ;).

I tak właśnie się popada w to błędne koło. Otatnimi czasy przeczytałem setki postów na temat tego co chciałbym kupić. Opinie często bywają sprzeczne dlatego przed zakupem warto iść i samemu ocenić dany produkt w sklepie. Poza tym czasami to co mi zupełnie nie leży dla kogoś innego może być czymś w rodzaju perpetuum mobile... Taki mój punkt widzenia. Nie lubię kupować w ciemno. Nie wnikam już w to jaka jest wartość danej rzeczy. Kilka razy się zawiodłem w tym tygodniu i już z większym dystansem podchodzę do tych wszystkich opinii.

BTW... Kupna kominiarki nie miałem w planach - po prostu nigdy z niej nie korzystałem i nie miałem rozeznania. Trochę tu poczytałem w tym temacie i nagle mi się ubzdurało, że bez ów wynalazku to w ogóle się nie da jeździć... Tak działa propaganda... :P
bryk77
Stały bywalec

Postprzez mrówa » 16/1/2011, 21:45

W kominiarce to masakra nie jazda przynajmniej dla mnie,chyba lepszy śliniak i akcesoryjne dodatki do kasku żeby było cieplej :wink:
CBR 600 F4I
mrówa
Świeżak

Postprzez witoldjusz » 16/1/2011, 23:08

ja dzisiaj kupiłem kominiarkę tę której mrówa właśnie nie polecasz. Nie lubię kominiarek ale kupiłem na sprawdzenie własnie tą z której Ci się worek zrobił, zobaczę co i jak i najwyżej będę miał worek, przyda się na ziemniaki:)
siódmy sezon
na GSX 750 F...i jeszcze nie znudził mi się
witoldjusz
Świeżak

Postprzez mrówa » 16/1/2011, 23:18

Może ja po prostu mam tak małą głowę że najmniejsza jest dla mnie za duża,a tak serio no nie byłem zadowolony jest cieniutka i ogólnie robi bardzo dobre wrażenie ale tak jak pisałem się rozciągnęła jak miała być na nosie lub pod nosem to się zrobiła aż pod brodę.Pojeździsz to powiesz jak może u ciebie będzie inaczej :wink:Spotkamy się kiedyś w Wawie to ci ją pokaże. :wink:
CBR 600 F4I
mrówa
Świeżak

Postprzez peterwhite » 16/1/2011, 23:35

Pięć stron o wyborze kominiarki.. Prawie jak temat "jakie moto wybrać do 70k zł".
Dobre, bo czarne ~ ZR-7
peterwhite
Świeżak

Postprzez Czester » 16/1/2011, 23:39

pan_wiewiorka napisał(a):
Tomasz Wieczorek napisał(a):[...]ale ja jak jezdze w temp. 0 stopni [...]

To śpiwór załóż.

Pewnie madcap powie, ze się powtarzam ale... Wiewiór - miszcz :D
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez nie_mam_motora » 17/1/2011, 16:17

Z doświadczenia wiem, że lepsza jest kominiarka z większą dziurą niż tylko z dwoma małymi na oczy.

Przynajmniej jak miałem tą z dwoma mniejszymi to ona się mi gdzieś non stop przesuwała i zachodziła na oko.

Teraz mam "jednookÄ…" i jest git. :)

Ale co kto woli :)

Acha - kupiłem najtańszą ;) :D
WR 426
nie_mam_motora
Świeżak

Postprzez witoldjusz » 23/1/2011, 18:09

q mojemu wielkiemu rozczarowaniu widzę że temat podupada. Kurcze jaka szkoda, toż to wiodący temat na tym forum:)

postanowiłem zabrać głos bo właśnie przyjechała mi kominiarka brubecka zakupiona w sklepie ścigacza. Jest całkiem fajna na pierwszy raz. Zobaczymy co dalej. oczywiście na bieżąco będę informował właśnie w tym temacie ;)
siódmy sezon
na GSX 750 F...i jeszcze nie znudził mi się
witoldjusz
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê