prawko od 24 lat
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
"ustawa uniemożliwi świeżym kierowcą jazdę na ciężkich motocyklach tzw ścigaczach" Pni redaktor
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
C-bool napisał(a):Przed chwilą też coś takiego słyszałem w TV... Lekko zirytowały mnie te "ścigacze", zdecydowanie wole określenie motocykle sportowe.
Tez mnie to irytuje - Tak sobie mysle... Dlaczego to slowo mnie wku*wia... Chyba od jakiegos forum czy cos...

-
rossavu - Stały bywalec
A jak będzie ze mną kurs skończyłem październik 2009 nie zdawałem potem matura chciał bym zdać odraz w kwietniu bo kupiłem teraz xj i nie wiem czy będę mógł na starych zasadach ?
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 

- carma
- Świeżak
cycu_rsko napisał(a):A dajmy na to zabieraja mi prawko za punkty a mam 20 lat. Normalnie zdaje sobie po starych zasadach przy ktorych zdawalem czy musze poczekac ? Jestem tego bardzo ciekaw
Prawo jazdy jest dla mieczakow i swiezakow

-
rossavu - Stały bywalec
Nie o to mi chodzi
Czy jak zabieraja prawko osobie ponizej 24 lat za punkty to czy moze sobie zrobic od nowa. Czy nie da rady i bedzie trzeba czekac do 24 mimo iz mialo sie wczesniej prawko na ciezkie motocykle zwane scigaczami xD

Czy jak zabieraja prawko osobie ponizej 24 lat za punkty to czy moze sobie zrobic od nowa. Czy nie da rady i bedzie trzeba czekac do 24 mimo iz mialo sie wczesniej prawko na ciezkie motocykle zwane scigaczami xD
929
-
cycu_rsko - Moderator
cycu wlekliśmy temat
ustawa o kierujÄ…cych wprowadza kurs reedukacyjny po 24 punktach (uzbieranych w ciÄ…gu roku) i tylko tyle
potem masz 24 pkty dostępne ponownie, ale przedział 5 lat (zamiast roku)
jak się wypunktujesz w tym okresie to tracisz wszystko definitywnie, włącznie z kursami
a jak stracisz wszystko to odpowiedź co dalej już znasz
ustawa o kierujÄ…cych wprowadza kurs reedukacyjny po 24 punktach (uzbieranych w ciÄ…gu roku) i tylko tyle
potem masz 24 pkty dostępne ponownie, ale przedział 5 lat (zamiast roku)
jak się wypunktujesz w tym okresie to tracisz wszystko definitywnie, włącznie z kursami
a jak stracisz wszystko to odpowiedź co dalej już znasz

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Czyli ze jak kupie sobie lytra, bede dalej jezdzil tak jak jezdze to bede musial od nowa robic caly kurs na B i bede musial czekac 4 lata zeby sobie znowu lytrem jezdzic? GSa nie kupie bo jest za szybki dla mnie wiec odpada 

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
adam_89 napisał(a):od ilu kg motocykl można nazwać ciężkim? czy taka WueSKa wracająca z wiejskiego rynku ze świnką pod pachą jest już motocyklem ciężkim tzw ścigaczem?
Zapytaj Konia albo turbopaczka dlaczego mowi sie "twarde" narkotyki - przeciez bieluniem mozna wypelnic poduszke i wygodnie sie wyspac

-
rossavu - Stały bywalec
pan_wiewiorka napisał(a):carma napisał(a):A jak będzie ze mną kurs skończyłem październik 2009 nie zdawałem potem matura chciał bym zdać odraz w kwietniu bo kupiłem teraz xj i nie wiem czy będę mógł na starych zasadach ?
To masz ph. Data podejścia do egzaminu a nie ukończenia kursu.
Ale w tamtym roku już zdałem testy tyko brakło mi czasu oraz pieniedzy na zdanie jazdy
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 

- carma
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości