Z CB500 na CBR600 rr
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Z CB500 na CBR600 rr
Siemka,
A więc tak przez ok 1,5 roku jeździłem Hondą CB500, ale w końcu nazbierałem pieniądze na coś większego, do głowy przyszła mi Honda CBR 600 rr, od zawsze mi się bardzo podobała
Ogarne w ogóle tą Hondę czy lepiej sobie odpuścić i kupić coś "łagodniejszego"
Jakby było coś nie tak z postem to sorki ale jestem tu nowy
Pozdrawiam
A więc tak przez ok 1,5 roku jeździłem Hondą CB500, ale w końcu nazbierałem pieniądze na coś większego, do głowy przyszła mi Honda CBR 600 rr, od zawsze mi się bardzo podobała

Ogarne w ogóle tą Hondę czy lepiej sobie odpuścić i kupić coś "łagodniejszego"

Jakby było coś nie tak z postem to sorki ale jestem tu nowy
Pozdrawiam

- Jamoto
- Świeżak
-
JędrekZDW - Bywalec
ze sportowych "600" mialem ninje model 2000 daytone model 2007 R6 2006 teraz mam RR 2005 i uwazam ze jest to chyba najlepszy pomysl jesli ktos chce sprorta przesiadajac sie z np klasy 500 .... jest lagodna wybacza bledy ciagnie rowno!(do samego konca)
a przy tym dobrze wyglada

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
-
mognilwo - Świeżak
Dokladnie tak jak piszesz. Dziwi mnie to ze niektorze rezygnuja z podobajacych sie im modeli motocykli tylko dlatego ze np. ktos powie, ze niewygodny, twarde siedzenie itp. Mysle ze nalezy kupic polatac i wtedy okaze sie czy Ci sprzet pasuje.
Ja tak zrobilem z 636 2005 i niestety zostala sprzedana i wrocilem do k4 600 i tak juz narazie zostanie.
Co do 600rr to bardzo podoba mi sie w niej dluugi pierwszy bieg
ogolnie motocykl fajny do latania na gumie, zwrotny i fajnie oddaje moc. Jedene co mi w nim przeszkadza to MEGA twarde siedzenie. Pozdrawiam i bierz 600rr bez zastanowienia czy ogarniesz. Napewno tak. 

Co do 600rr to bardzo podoba mi sie w niej dluugi pierwszy bieg

Honda f4i '01
-
wojtek1303 - Świeżak
Po pierwsze weźcie wywalcie tego czlwieka BLOOD...
Co do tematu- Moim zdaniem Honda jest od zawsze znana ze swojej łagodności jeżeli chodzi o oddawanie mocy w motocyklu.
Jeżeli nie bedziesz szpanował na moto to spokojnie dasz radę bo doświadczenie bazowe już posiadasz.
Ja latam, na 600rr i w sumie nie narzekam, nie jest tak wygodna jak F4i ale daje radÄ™.
Moja pasażerka mówi że jedyna różnicą (w stosunku do f4i) jest to że kierowca siedzi niżej i ona widzi wiecej.
Pozycja kierowcy jest typowo sportowa. Ja w nastepnym sezonie mam zamiar rozdziewiczyć CBR jeżeli chodzi o turystyke i polecieć w Europę. Da radę
PodsumowujÄ…c- bierz CBr tylko nie kupuj OKAZJI.
Co do tematu- Moim zdaniem Honda jest od zawsze znana ze swojej łagodności jeżeli chodzi o oddawanie mocy w motocyklu.
Jeżeli nie bedziesz szpanował na moto to spokojnie dasz radę bo doświadczenie bazowe już posiadasz.
Ja latam, na 600rr i w sumie nie narzekam, nie jest tak wygodna jak F4i ale daje radÄ™.
Moja pasażerka mówi że jedyna różnicą (w stosunku do f4i) jest to że kierowca siedzi niżej i ona widzi wiecej.
Pozycja kierowcy jest typowo sportowa. Ja w nastepnym sezonie mam zamiar rozdziewiczyć CBR jeżeli chodzi o turystyke i polecieć w Europę. Da radę

PodsumowujÄ…c- bierz CBr tylko nie kupuj OKAZJI.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Jak się podoba to szukać i kupować,nie jeździłem 600RR wiec nie mam porównania ale jeździłem 1000RR a tym mi się źle jeździło porostu każdy jeździ tym co lubi 

CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
Ja jezdzilem 600 RR, i szczerze mowiac nie zamienilbym sie za moja F4i. Duuzo mniej wygodna od F4i, a jezeli masz ponad 185 cm (ja mam 190) to bedziesz mial srednio fajnie na tym motocyklu. Na trase- masakra, do miasta-spoko. Ale to ma byc motocykl dla Ciebie, nie dla nas.
CBR 600F4i + Torowy Viper bez homologacji + mp3 

-
karamysz - Świeżak
Kwestia przyzwyczajenia. Ja latałem na F4i i jak tylko się przesiadłem na 600rr to była tragedia ale z czasem sie przyzwyczaiłem. Więc po krótkiej jeździe nie można nic było powiedzieć. 600Rr wiadomo-nie jest stworzona do turystyki ale dla chcącego nic trudnego. Jak tylko zrobi się ciepło to mam zamiar wyskoczyć na wekend nad morze (500km) i wtedy się zobaczy jak zachowuje się w małej trasie. Po ocenie plecaczka może nie będzie tak tragicznie- bynajmniej dla niej.
-
Ja machnalem 636 ponad 300km jednego dnia
ale z przymusu. Najpierw machanlem ze 100 na winklach a potem wynikla sprawa i musialem 200km machnac do rodzimego miasta.
tak wiec na wszyskim sie da
. Gorzej jak zaczniesz tracic czuje w nogach, od twardego jak deska siedzenia
/

tak wiec na wszyskim sie da

-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
ja trzeplem na RR w weekend ok 1300 km (piatek sobota niedziela) z kobita z tylu
dlugo musialem masowac laseczce dupeczke ale dalismy rade
nate[ny taki wypad to morze trasa wrzesnia-swinoujscie ponad 400KM w 6 godzin wliczajac przeprawe promowa 

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Ja zastanawiałem się nad obicie siedzeń czymś ciekawszym i inną, bardziej miękką gąbką.Ja to wytrzymam ale nie wiem jak z plecaczkiem. W F4i kanapa nie była też zbyt miękka ale jednak troszkę bardziej przyjazna dla tyłka.
Dla potwierdzenia teorii że da się z RR zrobić turystę:
http://moto.allegro.pl/honda-cbr-600-rr ... 33267.html
Dla potwierdzenia teorii że da się z RR zrobić turystę:

http://moto.allegro.pl/honda-cbr-600-rr ... 33267.html
-
F4i i 600 RR dla mnie jednostka napędowa jest podobna. Taki sam sposób oddawania mocy i w sumie moc ta sama (F4i miała 5 KM mniej ale tego się nie czuje). Dużą różnicą pomiędzy tymi motocyklami jest waga. 600rr jest lżejsza i to się czuje. Jest także węższa dzięki wydechowi pod siedzeniem co u mnie w garażu jest przydatne. Prowadzenie w obydwu motocyklach było super, zarówno na torze jak i poza nim. W sumie przednie zawieszenie jest to samo tylko 600rr ma je trochę bardziej sztywno zestrojone. F4i zaliczyła u mnie 16tys km, i kilka tras m.in Lublin-Mazury-Morze i powrót. Co ciekawsze- plecaczek usnął podczas tej wyprawy
Teraz w 600rr zamontowałem Duo-Driva dla pasażerki. Po przymiarce okazało się że pozycja pasażera jest podobna jak w F4i, a zaletą jest to że ja siedzę niżej więc ona widzi wiecej. Teraz z Duo będzie miała troszkę wiecej komfortu.
F4i miała wadę napinacza (u mnie padł) i reglera, który był akurat w moim egzemplarzu dobry. 600RR została pozbawiona tych wad i jest ona typowym motocyklem "lać-jeździć" oczywiście pod warunkiem serwisowania.
Oba motocykle były u mnie "pieszczone" i sam je serwisowałem w salonie Moto-GP.
600RR będzie rozdziewiczona turystycznie jak tylko nadejdą ciepłe dni i pogoda się ustabilizuje. Mam zamiar nawinąć jakąś trasę i wtedy będę miał pogląd co do tego czy motocykl ten jest akurat dla mnie przeznaczony.
600RR miała hantle Nissina ale złote-takie jak w 954.
Ogólnie oba motocykle udane.

Teraz w 600rr zamontowałem Duo-Driva dla pasażerki. Po przymiarce okazało się że pozycja pasażera jest podobna jak w F4i, a zaletą jest to że ja siedzę niżej więc ona widzi wiecej. Teraz z Duo będzie miała troszkę wiecej komfortu.
F4i miała wadę napinacza (u mnie padł) i reglera, który był akurat w moim egzemplarzu dobry. 600RR została pozbawiona tych wad i jest ona typowym motocyklem "lać-jeździć" oczywiście pod warunkiem serwisowania.
Oba motocykle były u mnie "pieszczone" i sam je serwisowałem w salonie Moto-GP.
600RR będzie rozdziewiczona turystycznie jak tylko nadejdą ciepłe dni i pogoda się ustabilizuje. Mam zamiar nawinąć jakąś trasę i wtedy będę miał pogląd co do tego czy motocykl ten jest akurat dla mnie przeznaczony.
600RR miała hantle Nissina ale złote-takie jak w 954.
Ogólnie oba motocykle udane.
-
Dół w 600RR jest podobny jak w F4i. Nie zauważyłem różnicy. W 600rr pozycja kierowcy jest bardziej sportowa, ręce masz jakieś 5-8cm niżej niż w F4i, natomiast pasażer siedzie podobnie.
Początkowo sprawiało mi to dość spory ból nadgarstków natomiast później się do tego przyzwyczaiłem. 600RR trochę lepiej wstaję na gumę z racji tego że mniej waży.
Początkowo sprawiało mi to dość spory ból nadgarstków natomiast później się do tego przyzwyczaiłem. 600RR trochę lepiej wstaję na gumę z racji tego że mniej waży.
-
Odległość podobna tylko na 600 RR bardziej "leżysz" na kierownicy a w F4i pozycja była "sportowo-turystyczna".
W 600rr pozycja jest typowo sportowa
W 600rr pozycja jest typowo sportowa
-
Ciekawy temat, jako, że sam zastanawiam się na co zmienić swój sprzęt, a powiedz mi limak rr jest bardziej ,,narwana" ? I jak zachowują się sprzęty na nierównościach bo wydaje mi się, że bardziej miękkie zawieszenie w F4i i większa masa to + na nierównościach. Jakie są Twoje odczucia?
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości