Efekt zimy i mrozu?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Efekt zimy i mrozu?
Witam posiadam Gilere Gsm jest to 50. Motorower normalnie odpalal od dotyku mozna powiedziec , postawilem go z akumulatorem do szopy (nie jest ona ocieplana ani nic z tych zeczy tyle ze nie wieje i nie leci mu na "glowe snieg") jakies 2 tyg temu chcialem go odpalic i proboje a tu ani rusz nie odpala , pierwsza moja mysl akumulator , zabralem go do domu naladowalem go specjalnym prostownikiem ogrzalem itp. dzisiaj ide do motoroweru wkrecam akumulator i znow to samo wkrecilem nawet nowa swiece i nic nie pomaga. Jak proboje ja odpalic na starter kreci kreci dodaje manetka gazu i tak z tlumika lekki dymek no ale nie odpala . na kopa rowniez . Czy to moze byc trzez to ze poprostu jest zima i mroz? czy cos glebiej?
- lewou
- Świeżak
aku pewnie jusz masz na smietnik ;p
ja mysle ze poprostu go zalałes,
wez daj z połowe ssania i kopnij pare razy jak nie zapali to wykręć swiece i kopnij mocno tak by wypryskało paliwo z cylka,
2 sprawa to po co dajesz mu gazu, tylko ssanie a gazu minimalnie jak juz zaczyna łapac
ja mysle ze poprostu go zalałes,
wez daj z połowe ssania i kopnij pare razy jak nie zapali to wykręć swiece i kopnij mocno tak by wypryskało paliwo z cylka,
2 sprawa to po co dajesz mu gazu, tylko ssanie a gazu minimalnie jak juz zaczyna łapac
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
wodne chłodzenie na pewno bo cylinder nie ma nacięć
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
mówie ci ze teraz do puki aku nie zmienisz nie zapalisz go ze startera
najepsze rozwiązanie to wez sie rozpędz i zapal go na biegu i juz
zmęczyc sie raczej nie zmeczysz
PS wbij 2 i trymaj sprzęgło rozpędz sie dosc dobrze i pusc sprzegło jednoczenie robiac cos takiego jak bys skakał (wez i dociskaj nogami motocykl do ziemi by miał lepsza trakcje)
a druga rzecz dzieki której byc moze nie chce zapalic to to ze olej jest za gęsty i wał nie moze sie luzno obracac bo olej go trzyma złączonego z skrzynią, lecz wg tej teori na luzie powinno byc bezproblemowo go odpalic
najepsze rozwiązanie to wez sie rozpędz i zapal go na biegu i juz
zmęczyc sie raczej nie zmeczysz
PS wbij 2 i trymaj sprzęgło rozpędz sie dosc dobrze i pusc sprzegło jednoczenie robiac cos takiego jak bys skakał (wez i dociskaj nogami motocykl do ziemi by miał lepsza trakcje)
a druga rzecz dzieki której byc moze nie chce zapalic to to ze olej jest za gęsty i wał nie moze sie luzno obracac bo olej go trzyma złączonego z skrzynią, lecz wg tej teori na luzie powinno byc bezproblemowo go odpalic
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Ojej. Pchasz go biegnąc, w pewnym momencie wskakujesz wrzucając bieg i puszczając sprzęgło. Wszystko po to aby zwiększyć przyczepność kół na oblodzonej nawierzchni.
<a href="http://maclife.pl">serwis ipad iphone mac</a>
-
lutecki - Świeżak
dokładnie
jak masz gurke tu wypchnij na górke i sie rozpedz siedzac na moto i jak juz bedzie dobry speed pusc sprzęgło,
alee odpalaj na 2 i wyzszych biegach bo jak chcesz na 1 to musisz szybko jechac
jak masz gurke tu wypchnij na górke i sie rozpedz siedzac na moto i jak juz bedzie dobry speed pusc sprzęgło,
alee odpalaj na 2 i wyzszych biegach bo jak chcesz na 1 to musisz szybko jechac
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
a ja ponowie pytanie - czym byłą zalana chłodnia. Bo jak wodą to może być ładnie 

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
cały czas próbuje uzyskać na to pytanie odpowiedz bez skutku, autor nie dopuszcza takiej myśli ze tam była woda ahahahhaha
nie dziwie siÄ™ 

TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
gilera gsm teraz tak patrze to jest crosówa mała w 2 takcie i nie widze tam chłodnicy
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
-
henio12323 - Moderator
Mi przykładowo po czterech tygodniach przy -10C Triumph odpalił po 3 próbie i dodaniu gazu, a KTM po 5 próbie. Przy normalnym użytkowaniu nie mają problemu z odpaleniem.
To normalne przy minusowych temperaturach i dłuższym przestoju.
To normalne przy minusowych temperaturach i dłuższym przestoju.
Speed Triple 955i
KTM 450 EXC
KTM 450 EXC
-
dominik528 - Świeżak
lewou napisał(a):RUTRA.RD w chlodnicy jest plyn chlodniczy
Dzieki dzieki jednak wasze zadne rady sie nie przydaly wystarczyla praktyka mojego tatyjuz odpalil ;]
czy tatowy sposób to nie było przeczyszczenie gaźnika??
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
wasil1993p napisał(a):lewou napisał(a):RUTRA.RD w chlodnicy jest plyn chlodniczy
Dzieki dzieki jednak wasze zadne rady sie nie przydaly wystarczyla praktyka mojego tatyjuz odpalil ;]
czy tatowy sposób to nie było przeczyszczenie gaźnika??
Nie. Tata jeżdził Kamazem więc rozpalił ognisko pod motorkiem, poczekał a potem odpalił

Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości