Narty- sezon 10/11, Jaki sprzęt? Gdzie najlepiej pojechać?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Narty- sezon 10/11, Jaki sprzęt? Gdzie najlepiej pojechać?
Ostanio zauważyłem że na forum jest sporo narciaży
, tak więc założyłem ten temat.
Gdzie warto pojechac i jakie miejsca polecacie, a co unikać? Jaki sprzęt polecacie? W tym temacie będziemy o tym właśnie rozmawiać:D
Odrazu na początek mówię, że Czester nie musi tutaj wchodzić
Mam do narciaży kilka pytań:
W 07-08 jeździłem na Atomicach R10 Beta Plus, i powiem że narty do nauki jazy są idealne. Jednak w 09-10 przesiadłem się na Wujka narty Atomic SL9 (czerwone), i powiem Wam żę narty wybaczają błędy, jeździło się nimi idealnie, krawędzie, prędkość! W tym roku niestety nie mam żadnych nart i postanowiłem właśnie kupić SL9 nowe. O dziwo inigdzie ic nie ma. Swoje umiejętności uważam na średnie i myśle o sl10. Jak one mogą wypaść dla mnie ( mam 1,72 i 58kg), czy ten narty nie będą zbyt wymagające?
Fisher RC4 World Cup mają podobne specyfikację jazdy. Czy mocno się one różnią rozwiązaniami technicznymi w porównaniu do Atomica SL10?
A swoją drogą gdzie jedziecie na na zime? Ja celuje na Włochy 15.01

Gdzie warto pojechac i jakie miejsca polecacie, a co unikać? Jaki sprzęt polecacie? W tym temacie będziemy o tym właśnie rozmawiać:D
Odrazu na początek mówię, że Czester nie musi tutaj wchodzić

Mam do narciaży kilka pytań:
W 07-08 jeździłem na Atomicach R10 Beta Plus, i powiem że narty do nauki jazy są idealne. Jednak w 09-10 przesiadłem się na Wujka narty Atomic SL9 (czerwone), i powiem Wam żę narty wybaczają błędy, jeździło się nimi idealnie, krawędzie, prędkość! W tym roku niestety nie mam żadnych nart i postanowiłem właśnie kupić SL9 nowe. O dziwo inigdzie ic nie ma. Swoje umiejętności uważam na średnie i myśle o sl10. Jak one mogą wypaść dla mnie ( mam 1,72 i 58kg), czy ten narty nie będą zbyt wymagające?
Fisher RC4 World Cup mają podobne specyfikację jazdy. Czy mocno się one różnią rozwiązaniami technicznymi w porównaniu do Atomica SL10?
A swoją drogą gdzie jedziecie na na zime? Ja celuje na Włochy 15.01

-
grunder - Mieszkaniec forum
A są jacyś fani sanek ? Na jak długiej lince jeździcie i z jaką prędkością ??? grunder nie gotuj się 

sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
W tym roku trzeba spróbować hmmm maski samochodowe juz byly worki tez może opona np od stara ? 

sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
Ja mam narty Rossignola Zenith (chyba 6) ale z jakiejs limitowanej edycji a buty jakies Salomony
Dokladnie teraz z glowy nie podam modeli itp i smiga mi sie na nich calkiem ok
Tez mam plan gdzies w tym roku walnac na narty i moze cos z tego wypali

Tez mam plan gdzies w tym roku walnac na narty i moze cos z tego wypali

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
A może ktoś z was polecić jakąś dobrą deskę snowboadrową . Gdyż do tej pory zawsze wypożyczałem chciałbym zakupić swoją .
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
na parapecie nie jeżdżę, więc się nie wypowiadam
co do boazerii
odzież zewnętrzna: iguana
bielizna: Hi-Tech (sprawdza się też na moto
)
buty: nordica speedmachine 12
boazeria: w zeszłym roku nabyłem fischer watea 78 i mogę w ciemno polecić (freeride-ówki)
googli nie używam, tylko pełne okularki
wyjazdy: jestem tradycjonalistą: Szklarska Poręba - SkiArena, spotkać mnie będzie można po 15.01 na loli lub fis-ówce
w ubiegłym roku "odkryłem" Świeradów - całkiem nieźle, ale zaczynającym przygodę odradzam
co do boazerii
odzież zewnętrzna: iguana
bielizna: Hi-Tech (sprawdza się też na moto

buty: nordica speedmachine 12
boazeria: w zeszłym roku nabyłem fischer watea 78 i mogę w ciemno polecić (freeride-ówki)
googli nie używam, tylko pełne okularki
wyjazdy: jestem tradycjonalistą: Szklarska Poręba - SkiArena, spotkać mnie będzie można po 15.01 na loli lub fis-ówce
w ubiegłym roku "odkryłem" Świeradów - całkiem nieźle, ale zaczynającym przygodę odradzam
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Bielizna aby była termoaktywna, wg mnie tu firma się nie liczy
. Te Fishery Watea to słyszałem o nich dobrą opinię, doskonale się nimi jeździ po puchu i możesz swój własny styl jazdy udoskonalić. Musiałbym się nimi przejechać
. Madcap a może tak kiedy zagranice wyjechać?
Konio podaj dokładny model chciałbym sobie spr

Konio podaj dokładny model chciałbym sobie spr

-
1. ogranicza nas pies, którego zabieramy ze sobą
2. po pobycie klika lat temu w Zillertal nie widzę potrzeby - to samo masz aktualnie u nas w kraju i zdecydowanie bliżej
3. nie daleko do Czech, więc i tam na dzionek mozna wyskoczyć
4. na hali szrenickiej snieg już leży
5. jak mam ochotę na odmianę - pobiegać na nartach, to pod nosem jakuszyce
2. po pobycie klika lat temu w Zillertal nie widzę potrzeby - to samo masz aktualnie u nas w kraju i zdecydowanie bliżej
3. nie daleko do Czech, więc i tam na dzionek mozna wyskoczyć
4. na hali szrenickiej snieg już leży
5. jak mam ochotę na odmianę - pobiegać na nartach, to pod nosem jakuszyce
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
nie wiem czy coś to pomoże, ale poczytaj
http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=5732
jak gadałem ze znajomymi, to jednak w ich opiniach lepsze są Fischer RC4 WC SC
http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=5732
jak gadałem ze znajomymi, to jednak w ich opiniach lepsze są Fischer RC4 WC SC
-
madcap - Administrator
No madcap wyczytałem i doszedłem do wniosku że sl10 nie warto kupywać. Jednym słowem niewypał.
To teraz kolejny dylemat Atomic SL9 zostawić czy kupić Fischery RC4 WC?
EDIT:
Gdzieś przedchwilą wyczytałem że RC4 przy mojej wadze będą za cieżkie do opanowania, będą twarde i będe się męczył zamiast czerpać frajde z jazdy.
Tak więc o RC4 WC. można zapomnieć.
Teraz mnie interesuje wersja SC Fischera. A może jakieś VOLKL? Z tą marką nie miałęm dotąd zabardzo do czynienia. Jest jakiś model Volkl-a podobny technicznie do sl9?
To teraz kolejny dylemat Atomic SL9 zostawić czy kupić Fischery RC4 WC?
EDIT:
Gdzieś przedchwilą wyczytałem że RC4 przy mojej wadze będą za cieżkie do opanowania, będą twarde i będe się męczył zamiast czerpać frajde z jazdy.
Tak więc o RC4 WC. można zapomnieć.
Teraz mnie interesuje wersja SC Fischera. A może jakieś VOLKL? Z tą marką nie miałęm dotąd zabardzo do czynienia. Jest jakiś model Volkl-a podobny technicznie do sl9?
Ostatnio edytowano 9/11/2010, 18:38 przez grunder, łącznie edytowano 1 raz
-
Mad jak chcesz odmiany to może chcesz też przy okazji popchnąć Fishery?
Jak już Ania powiedziała walimy na Chopok. Warunki są o wiele lepsze niż w PL a różnica w kilometrach znikoma. Warto pojechać dalej.
Ostatniego sezonu byłem w Austrii w kurorcie SkiWelt. Tam to są trasy... Aż za dużo ich
Czemu nikt nie jeździ w kasku?:P Kask plus kominiarka i gogle to bardzo dobra opcja.

Jak już Ania powiedziała walimy na Chopok. Warunki są o wiele lepsze niż w PL a różnica w kilometrach znikoma. Warto pojechać dalej.
Ostatniego sezonu byłem w Austrii w kurorcie SkiWelt. Tam to są trasy... Aż za dużo ich

Czemu nikt nie jeździ w kasku?:P Kask plus kominiarka i gogle to bardzo dobra opcja.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 napisał(a):(...)Mad jak chcesz odmiany to może chcesz też przy okazji popchnąć Fishery? (...)
Landryn czy ja pisałem, że chcę odmiany?
I skąd Tobie myśl, że chcę popchnąć fischery?

-
madcap - Administrator
Buty chyba te
http://allegro.pl/salomon-impact-7-roz- ... 29832.html
albo te
http://allegro.pl/nowe-buty-salomon-per ... 81249.html
xD
http://allegro.pl/salomon-impact-7-roz- ... 29832.html
albo te
http://allegro.pl/nowe-buty-salomon-per ... 81249.html
xD
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości