[skutery] Blokady w skuterach – gdzie są...
witam wszystkich proszę o pomoc posiadam motorower JMSTAR WONDO i przydałoby się go odblokować tylko gdzie ma te blokady??dzięki za pomoc pozdrawiam Łukasz<br><hr>69cieN
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam wszystkich proszę o pomoc posiadam motorower JMSTAR WONDO i przydałoby się go odblokować tylko gdzie ma te blokady??dzięki za pomoc pozdrawiam Łukasz<br><hr>69cieN
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Romet Router - Blokada obrotów, czyli tzw "rozowy kabelek" biegnacy gdzieś od okolic glowicy do CDI nalezy go przeciac i zaizolowac koncowki (ale tutaj uwazaj.!) kabel jest caly rożowy, nie ma zadnych (bialych) paskow, jest on calkowicie rozowy, jezeli tak nie jest to cdi do wymiany.. (na allegro juz do 20 zł..)Komentatorzy napisał(a):gdzie mam blokady w skuterze romet router pluss<br><hr>BoBeR<br>
tulejka w gazniku nad przepustnica (odkrecasz dekiel i odkrecasz z niego taka podlozna srobke razem z taka plaska) jezeli juz bedziesz zamawial cdi to kup sobie rownierz dysze do gaznika #80 # 85 #90 (dlaczego az trzy..? a no dlatego ze musisz sobie dobrac [zeby Ci silnika przypadkiem nie zalewalo] ) nastepnie zwerzka w wydechu
no a jak juz sobie kupisz CDI i dysze to pokus sie o storzkowy filtr powietrza, ciezsze rolki na wariator (ja mam 6,5 g) niebieska sprezyne na sprzeglo) a potem to cylinder 80 ccm i takie pierdoly.. reszte blokad musisz sobie szukac bo nawet te same modele skuterow sa blokowane w roznych miejscach<br><hr>Wini.! ;D
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na pewno jest na tłumiku, no może nie tyle w kwestii blokady tylko po to żeby mniej zanieczyszczał środowiska, na pewno ma katalizator w tłumiku no i większą prędkość może dać sportowy moduł zapłonowy. Kto wie może jest także coś w gaźniku.<br><hr>PrzemoCKomentatorzy napisał(a):Witam, mam Ferro 901, prędkość max to 65 km, powinien pociągnąć nieco powyżej 70. Blokady na pewno nie ma na module, tłumiku i gaźniku. Zmiana tylnej zębatki z 41 zębów na 38 daje nadal tą samą prędkość. Może ktoś się orientuje gdzie jeszcze może być zblokowany ten konkretny model?<br><hr>Opos<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam baotiana 4T i nie wiem czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka pod tą pokrywką i sprężyna proszę o odp.pozdro:)<br><hr>Damian
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pościągajcie najpierw blokady w mózgach, które uniemożliwiają wielu z Was myślenie (całe szczęście nie wszystkim). Kupujecie skutery - to jeździjcie na skuterach. Przerabiacie, podkręcacie a nie macie pojęcia o przepisach ruchu drogowego przejeżdżając przez 3 pasy bez zwracania uwagi czy ktoś Was nie potrąci. Wyjeżdżacie z drogi podporządkowanej "pod prąd" przy lewym krawężniku... itd... można by wyliczać. To wynika z obserwacji a nie jest wymysłem.
Ja wiem jedno - gdy będę miał kolizję z jakimś skuterkowcem gwarantuję, iż dopilnuję żeby taki piździk został skutecznie przebadany na okoliczność odblokowania a potem wiadomo.
Pozdrawiam rozsądnych. <br><hr>bastek00
Ja wiem jedno - gdy będę miał kolizję z jakimś skuterkowcem gwarantuję, iż dopilnuję żeby taki piździk został skutecznie przebadany na okoliczność odblokowania a potem wiadomo.
Pozdrawiam rozsądnych. <br><hr>bastek00
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam baotiana 4T i nie wiem
czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka przymocowana do pokrywki i sprężyna proszę o odp.pozdro:) <br><hr>Damian
czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka przymocowana do pokrywki i sprężyna proszę o odp.pozdro:) <br><hr>Damian
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam baotiana 4T i nie wiem
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie nakretka a wkret który jest przykrecony do pokrywy gaznika on jest z taka malą sprerzyną wkrec go a skuterek pomyka 70km<br><hr>gorolKomentatorzy napisał(a):mam baotiana 4T i nie wiem
czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka przymocowana do pokrywki i sprężyna proszę o odp.pozdro:) <br><hr>Damian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
japa <br><hr>jKomentatorzy napisał(a):Pościągajcie najpierw blokady w mózgach, które uniemożliwiają wielu z Was myślenie (całe szczęście nie wszystkim). Kupujecie skutery - to jeździjcie na skuterach. Przerabiacie, podkręcacie a nie macie pojęcia o przepisach ruchu drogowego przejeżdżając przez 3 pasy bez zwracania uwagi czy ktoś Was nie potrąci. Wyjeżdżacie z drogi podporządkowanej "pod prąd" przy lewym krawężniku... itd... można by wyliczać. To wynika z obserwacji a nie jest wymysłem.
Pozdrawiam rozsądnych. <br><hr>bastek00<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam ten sam problem;/ ściągnąłem blokadę z filtra powietrza i jest lepsze przyspieszenie i tyle z tego mam... a jaki masz skuter? ja mam z firmy MOTOBI(złodzieje)a nazwa to ORLIK II:P a gaźnik mam firmy CVK(zajebisty jest)<br><hr>PiotrekKomentatorzy napisał(a):mam baotiana 4T i nie wiem
czy u mnie jest blokada na gaźniku czy jej nie mam wszędzie pisze żeby po odkręceniu przykrywki odkręcić nakrętkę a u mnie takiego czegoś nie było jest tylko plastikowa rurka przymocowana do pokrywki i sprężyna proszę o odp.pozdro:) <br><hr>Damian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam ten sam problem;/ ściągnąłem blokadę z filtra powietrza i jest lepsze przyspieszenie i tyle z tego mam... a jaki masz skuter? ja mam z firmy MOTOBI(złodzieje)a nazwa to ORLIK II:P a gaźnik mam firmy CVK(zajebisty jest)<br><hr>PiotrekKomentatorzy napisał(a):mam baotiana 4T i nie wiem
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiecie co dzieci; najpierw nauczcie sie jeździć na skuterze z blokadami. Trzeba najpierw opanowac plynność jazdy i jak sie zachowyać na drogach, a nie od razu szaleć. Uruchomcie chociaż trochę swój mózg. I ludzie dziwią sie dlaczego jest tak dużo wypadków na skuterach, a wszystko to wina brak opanowania na drodze i odblokowane skutery początkujących...<br><hr>Stary wilk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam skutera inca sprint 50 4 suwowy gdzie on ma blokade i czy mozna ja sciagnac np po 300 km<br><hr>dominik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl