Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Qba. napisał(a):Natomiast ja z kolei mam takie pytanie, ponieważ nigdy nie spotkałem się z tym motorem ani też nie widziałem go na żywo.
Co wiecie na temat Cagivy Mito 125 R ?
Interesuje mnie :
- komfort jazdy ?
- spalanie ?
- awaryjność ?
- v-max ?
- jeżeli wiecie do czy podzespoły zamienne do tego motocykla są w miarę dostępne i tanie ?
Z góry bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi.
Serdecznie pozdrawiam Qba.
http://www.scigacz.pl/Cagiva,Mito,125,6255.html
Tu masz wszystko pięknie napisane:)
- Wasil
- Świeżak
Witam,znowu zwracam się o pomoc.Co wybrać
Chciałbym kupić sportowy skuter.Miałem Aprilie sr 125 ale była dla mnie za słaba
To są moje typy;
1.Gilera runner 180 2t
2.Gilera runner 200 4t KTÓRY LEPSZY 2T CZY 4T
3.Aprilia leonardo 250
4.Aprilia leoanrdo 300 czytałem,że wychodziły też w 300ccm
5.Aprilia Sr 150
Prosiłbym o opinie na temat tych skuterów(mogą być też inne propozycje)
Zależy mi żeby to był szybki skuter(dużo kucyków),dobre przyspieszenie,mało awaryjny,nie przekraczający 300ccm.Jeśli chodzi o spalanie to nie ma znaczenia.Cena do 5000tyś zł
P.S.Interesują mnie roczniki powyżej 2000r
P.S.2 Mam 20lat,ważę 93kg i mam 185cm wzrostu nie chciałbym żeby tracił dużo mocy z powodu mojej wagi.
P.S.3 Mogą być też skutery typu burgman czy majesty
Bardzo proszę o pomoc,z góry DZIĘKUJĘ.

Chciałbym kupić sportowy skuter.Miałem Aprilie sr 125 ale była dla mnie za słaba
To są moje typy;
1.Gilera runner 180 2t
2.Gilera runner 200 4t KTÓRY LEPSZY 2T CZY 4T
3.Aprilia leonardo 250
4.Aprilia leoanrdo 300 czytałem,że wychodziły też w 300ccm
5.Aprilia Sr 150
Prosiłbym o opinie na temat tych skuterów(mogą być też inne propozycje)
Zależy mi żeby to był szybki skuter(dużo kucyków),dobre przyspieszenie,mało awaryjny,nie przekraczający 300ccm.Jeśli chodzi o spalanie to nie ma znaczenia.Cena do 5000tyś zł
P.S.Interesują mnie roczniki powyżej 2000r
P.S.2 Mam 20lat,ważę 93kg i mam 185cm wzrostu nie chciałbym żeby tracił dużo mocy z powodu mojej wagi.
P.S.3 Mogą być też skutery typu burgman czy majesty
Bardzo proszę o pomoc,z góry DZIĘKUJĘ.
-
Soulfly666 - Świeżak
Wasil napisał(a):Qba. napisał(a):Natomiast ja z kolei mam takie pytanie, ponieważ nigdy nie spotkałem się z tym motorem ani też nie widziałem go na żywo.
Co wiecie na temat Cagivy Mito 125 R ?
Interesuje mnie :
- komfort jazdy ?
- spalanie ?
- awaryjność ?
- v-max ?
- jeżeli wiecie do czy podzespoły zamienne do tego motocykla są w miarę dostępne i tanie ?
Z góry bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi.
Serdecznie pozdrawiam Qba.
http://www.scigacz.pl/Cagiva,Mito,125,6255.html
Tu masz wszystko pięknie napisane:)
Dziękuję Ci bardzo Wasil za linka ale już to czytałem wcześniej , natomiast chciałem się coś dowiedzieć na temat tej maszynki od ludzi którzy jeżdżą nią na co dzień

-
Qba. - Świeżak
- patryczek25
- Świeżak
Siemanko co myślicie na temat tego oto motorku http://moto.allegro.pl/item1081107435_m ... 25ccm.html
-
Pinciolek - Świeżak
Witam, mam 17 lat (18 kończę w styczniu), moje pytanie to: czy warto teraz kupować motor 50cc, czy natomiast czekać na prawko A lub robić A1?
Chciałbym już teraz czymś śmigać, ale nie jestem pewien czy mi się to po prostu opłaca, ponieważ fajne motory 50cc moge za 2000zł. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.

Chciałbym już teraz czymś śmigać, ale nie jestem pewien czy mi się to po prostu opłaca, ponieważ fajne motory 50cc moge za 2000zł. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.

-
Raul - Świeżak
Siemka chciałem spytac czy jest jakis cross Kawasaki Kmx 125ccm z 2010 roku nowy... A czy crossy Diabolini 125 sa dobre???
Z gory dzieki
Z gory dzieki
- patryczek25
- Świeżak
Krmtzzz napisał(a):Raul zostalo ci raptem pol roku do A, a 3 miesiace zeby je moc juz zaczac, wiec nei ma sensu placic tyle kasy. Zanim skonczysz robic A1 to juz bys zaczynał robic A
Tak jak najbardziej się zgadzam, tylko o ile wiem w styczniu aż do kwietnia zawieszone są egzaminy ? Chyba że u Ciebie są normalnie prowadzone , także uderzaj do Krmtzzz'a

-
Qba. - Świeżak
Qba. napisał(a):Krmtzzz napisał(a):Raul zostalo ci raptem pol roku do A, a 3 miesiace zeby je moc juz zaczac, wiec nei ma sensu placic tyle kasy. Zanim skonczysz robic A1 to juz bys zaczynał robic A
Tak jak najbardziej się zgadzam, tylko o ile wiem od styczniu aż do kwietnia zawieszone są egzaminy ? Chyba że u Ciebie są normalnie prowadzone , także uderzaj do Krmtzzz'a
-
Qba. - Świeżak
Krmtzzz napisał(a):Raul zostalo ci raptem pol roku do A, a 3 miesiace zeby je moc juz zaczac, wiec nei ma sensu placic tyle kasy. Zanim skonczysz robic A1 to juz bys zaczynał robic A
Tak jak najbardziej się zgadzam, tylko o ile wiem od styczniu aż do kwietnia zawieszone są egzaminy ? Chyba że u Ciebie są normalnie prowadzone , także uderzaj do Krmtzzz'a

-
Qba. - Świeżak
Ale spójrzcie koledzy z tej strony na to: dopiero zaczynam przygodę z motorami, jak zdam na A to przeciez nie usiade na nic wiekszego niż 125cm3 bo po co? Żeby się zabić? A o ile wiem karta A1 jest tańsza od A. Jakbym zrobił A1, kupił Aprille 125cm3 pojeździł 2 lata i nabrał doświadczenia to byłoby lepiej?
-
Raul - Świeżak
Pinciolek napisał(a): pierdopędy .
Eeee ... synek wypraszam sobie , są to porządne motocykle. Nie wiem czy wiesz ale w takiej Austrii jeździ więcej 125 niż większych motocykli. Tam jak jedziesz to praktycznie co drugi motor to Honda Varadero 125 XL

-
Qba. - Świeżak
E no panowie, co wy nie wiecie że prawko kat. A jest od 24 roku życia? ;O
Ostatnio czytałem ciekawy artykuł - aby mieć kat. A trzeba mieć dwa lata stażu kat. A2 natomiast żeby te uzyskać trzeba mieć dwa lata stażu kat. A1 - więc?
Natomiast prawo jazdy uprawniające do kierowania motorowerami uprawnia prawo jazdy kat. Am .
Moim zdaniem lepiej zrobić A1 i śmigać na 125 - one i tak są wystarczająco szybkie ( rs , mito etc. ). Możesz być pewny że jeśli rozpoczniesz przygodę od małych motocykli nauczysz się lepiej jeździć niż jakiś idiota który po zdaniu prawka kupuje moto o pojemności 600cc.
Pozdrawiam Sebazz
Ostatnio czytałem ciekawy artykuł - aby mieć kat. A trzeba mieć dwa lata stażu kat. A2 natomiast żeby te uzyskać trzeba mieć dwa lata stażu kat. A1 - więc?
Natomiast prawo jazdy uprawniające do kierowania motorowerami uprawnia prawo jazdy kat. Am .
Moim zdaniem lepiej zrobić A1 i śmigać na 125 - one i tak są wystarczająco szybkie ( rs , mito etc. ). Możesz być pewny że jeśli rozpoczniesz przygodę od małych motocykli nauczysz się lepiej jeździć niż jakiś idiota który po zdaniu prawka kupuje moto o pojemności 600cc.
Pozdrawiam Sebazz
- Sebazz
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm