samochody na swiatlach - nasz problem!
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
samochody na swiatlach - nasz problem!
Nasi mądrzy politycy uchwalil właśnie obowiązek jazdy na światłach samochodem przez cały rok...
TO JEST RÓWNIEŻ NASZ PROBLEM!!!
Nie sądzicie że przez to prawo będziemy gorzej widzialni w ruchu ulicznym. Jak pojedyńcze światło motocykla ma być dostrzeżone w takim gąszczu komunikacyjnym??!
Według mnie spowoduje to gwałtowny wzrost liczby wypadków z udziałem jednośladów... i tłumaczeń typu "bo ja go nie widziałem"...
Jakie sÄ… Wasze opinie na ten temat?
Pozdrawiam
Marcin
TO JEST RÓWNIEŻ NASZ PROBLEM!!!
Nie sądzicie że przez to prawo będziemy gorzej widzialni w ruchu ulicznym. Jak pojedyńcze światło motocykla ma być dostrzeżone w takim gąszczu komunikacyjnym??!
Według mnie spowoduje to gwałtowny wzrost liczby wypadków z udziałem jednośladów... i tłumaczeń typu "bo ja go nie widziałem"...
Jakie sÄ… Wasze opinie na ten temat?
Pozdrawiam
Marcin
Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
ja mysle, ze zmiany ida w dobrym kierunku. ten przepis ma tez innÄ…, dobra strone - manewr wyprzedzania jest znacznie bardziej komfortowy, bo z daleka widac jadace z naprzeciwka samochody. zreszta... jak bedzie to sie okaze
gdzies czytalem ze komisja europejska wprowadza jakis program majacy na celu zmniejszyc smiertelnosc wsrod motocyklistow. jesli jednoczesnie zalecajÄ… caloroczna jazde na swiatlach, to znaczy ze tak powinno byc
gdzies czytalem ze komisja europejska wprowadza jakis program majacy na celu zmniejszyc smiertelnosc wsrod motocyklistow. jesli jednoczesnie zalecajÄ… caloroczna jazde na swiatlach, to znaczy ze tak powinno byc
-
harry89 - Bywalec
nastepna ustawa majaca na celu zapewnienie lepszej widocznosci motocyklistow bedzie obowiazek montowania kogutow na kasku
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
taaaaa to ja chyba teraz zaczne stosować praktyki kumpli i chyba zaczne jeździć na długich.... najwyżej mi drogówka będzie je wyłączała ; )
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
No padaka straszna z tym przepisem. Powinni wprowadzi nakaz jezdy na swiatlach ale tylko poza terenem zabudowanym. No ale co my mozemy poradzic?
A odnosnie tego unijnego projektu to podejrzewam ze zwiekszenie bezpieczenctwa wsrod motocyklistow bedzie polegalo na: ograniczaniu mocy, podnoszeniu wieku do uzyskania prawa jazdy, albo jakies ograniczenia typu: jak ktos ma prawko mniej niz 2 lata to moze jezdzic maksymalnie na motocyklu o pojemnosci 500 i predkosc max 90km/h
A odnosnie tego unijnego projektu to podejrzewam ze zwiekszenie bezpieczenctwa wsrod motocyklistow bedzie polegalo na: ograniczaniu mocy, podnoszeniu wieku do uzyskania prawa jazdy, albo jakies ograniczenia typu: jak ktos ma prawko mniej niz 2 lata to moze jezdzic maksymalnie na motocyklu o pojemnosci 500 i predkosc max 90km/h
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
no dla mnie to trochę dziwne, bo co np. w lecie, jak cały dzień pięknie świeci słońce, to i tak nie widać czy są siatła włączone u kogoś czy nie, nawet stopu nie widać, więc jaki to ma sens.... może lepiej by było od konkretnej godziny, np po 15
-
R1 - Bywalec
Samochodem zawsze jeżdżę z włączonymi światłami mijania, jestem za tym projektem. A jak jadę motocyklem, to często w ciągu dnia, poza terenem zabudowanym mam włączone światła drogowe. Niech mnie widzą, szczególnie w lusterkach
FZ6S...S2
(otwórz link)
(otwórz link)
-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
cały rok w samochodze mam wlaczone swiala i na sprzecie rowniez ( jak t_racer_ poza zabudowanym na dlugich) wolę być widzialny;)
-
sopel - Świeżak
R1 napisał(a):no dla mnie to trochę dziwne, bo co np. w lecie, jak cały dzień pięknie świeci słońce, to i tak nie widać czy są siatła włączone u kogoś czy nie, nawet stopu nie widać, więc jaki to ma sens.... może lepiej by było od konkretnej godziny, np po 15
i tu sie mylisz bo to zależy od położenia...
wyobraź sobie że jedziesz pod słońce i dojeżdzasz np do lasu . wyjeżdzający z niego pojazd jest w cieniu i jesli do tego jest ciemny to pierwsze co zauwazysz to jego swiatła..
f3
-
lmpk - Świeżak
no w tej kwestii się z Tobą zgodzę, ale mi chodziło o zajde w mieście....
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
W mieście może to dużo nie pomoże, ale nikomu nie zaszkodzi. No chyba, że trafi się nadgorliwy co na przeciwmgielnych będzie popylał.
FZ6S...S2
(otwórz link)
(otwórz link)
-
no przeciwmgiele to trochę przegięcie, no ale cóż poradzić....
-
R1 - Bywalec
hehe... czytanie ze zrozumieniem...
-
R1 - Bywalec
kanibala napisał(a):na serio na dlugich na moto pomykacie caly czas??
Tylko za dnia i w terenie niezabudowanym, w nocy zmieniamy na mijania, nie jesteśmy popaprańcami którzy oślepiają innych
FZ6S...S2
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Pewnie niema takiego przycisku który by wyłączał światła całkowicie bo tak czy inaczej motocykle muszą mies włączone światła przez cały rok.
A co do tej ustawy o jeździ samochodem z włączonymi swiatłami przez cały rok to jestem oczywiscie za. Poprawi to widoczność samochodów nadjeżdżających z naprzeciwka jak i od tyłu. Często sie zdażało, że na tle domów itp, samochodu nie widziałem na pierwszy rzut oka w lusterku, a światyła wszystko zmienią bo pierwsze co zobacze to właśnie swiatła
A co do tej ustawy o jeździ samochodem z włączonymi swiatłami przez cały rok to jestem oczywiscie za. Poprawi to widoczność samochodów nadjeżdżających z naprzeciwka jak i od tyłu. Często sie zdażało, że na tle domów itp, samochodu nie widziałem na pierwszy rzut oka w lusterku, a światyła wszystko zmienią bo pierwsze co zobacze to właśnie swiatła
-
XL125 - Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości