Chcę być instruktorem nauki jazdy
Mnie egzaminator zaciągnął w każdy możliwy głupi zakamarek Siedlec. Niespodziewanie trafił mi się ten samo co Landrynowi
Zdawałam 4 miesiące po nim.
Madcap to o czytaniu ze zrozumieniem było do mnie, ale widzę, że dzielnie przyjąłeś na klatę
Gba, sorry nikt nie jest nieomylny, ale nie musisz od razu się rzucać.
Ty będziesz dobrym egzaminatorem, coś czuję

Madcap to o czytaniu ze zrozumieniem było do mnie, ale widzę, że dzielnie przyjąłeś na klatę

ms407 napisał(a):Na egzaminie egzaminator w takiej sytuacji pewnie sam by powiedział żeby wyprzedzić
Ty będziesz dobrym egzaminatorem, coś czuję

Motor to masz w pralce! 

-
narwhal - Świeżak
Uuuu bój się gba
Ja będę tym złym
O niektórych takie bajki ludzie stwarzają, że głowa mała. Nie zdają przez własną głupotę, mówiąc standardowo "od samego początku się na mnie uwziął".
Wracając do tematu... http://www.youtube.com/watch?v=Y4pA3U5kDxg Po czymś takim odechciewa się być instruktorem
Właśnie takich przypadków się obawiam, bo z utrzymaniem nerwów przy nich byłoby ciężko.

Ja będę tym złym

O niektórych takie bajki ludzie stwarzają, że głowa mała. Nie zdają przez własną głupotę, mówiąc standardowo "od samego początku się na mnie uwziął".
Wracając do tematu... http://www.youtube.com/watch?v=Y4pA3U5kDxg Po czymś takim odechciewa się być instruktorem

Motor to masz w pralce! 

-
narwhal - Świeżak
to było lepsze
http://www.youtube.com/watch?v=9zKOlI4AifY&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=9zKOlI4AifY&NR=1
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
landrynka napisał(a):To jest wieczna branża tak samo jak zakłady pogrzebowe i toi-toiJeszcze nie słyszałam narzekań na zarobki i nie widziałam żadnego bezrobotnego instruktora.
Ja natomiast słyszałem całą masę narzekań na zarobki i nie ma się zresztą czemu dziwić. W tej chwili bezrobocie wśród instruktorów jest największe od lat i będzie prawdopodobnie coraz gorzej.
landrynka napisał(a):Może jest tutaj jakiś instruktor??
No jestem. Swoją drogą polecam fora związane z prawem jazdy, tam spotkasz wielu instruktorów.
- cman
- Świeżak
Ja tez slyszałem, ze instruktorzy narzekają na zarobki. Jeżdzą czasami od 8 do 20.00, sa przemeczeni. Prace jako instruktor też ciezko dostać.
Yamaha YZF 600 R6
Z tym bawie się na codzień: komory chlodnicze (otwórz link) chłodnictwo (otwórz link) klimatyzacja do domu (otwórz link)
Z tym bawie się na codzień: komory chlodnicze (otwórz link) chłodnictwo (otwórz link) klimatyzacja do domu (otwórz link)
- Klima88
- Świeżak
kto nie narzeka?
nawet lekarze...
ale dobrzy instruktorzy jakoÅ› nie narzekajÄ…
i co dziwne wciąż powstają nowe OSK
nawet lekarze...
ale dobrzy instruktorzy jakoÅ› nie narzekajÄ…
i co dziwne wciąż powstają nowe OSK
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
madcap_72 napisał(a):kto nie narzeka?
Bo w Polsce niestety mało kto zarabia normalne pieniądze, więc trudno się dziwić, że prawie każdy narzeka.
madcap_72 napisał(a):ale dobrzy instruktorzy jakoś nie narzekają
SkÄ…d wiesz?
madcap_72 napisał(a):i co dziwne wciąż powstają nowe OSK
Bo z reguły to bardziej opłacalne niż tyrać dla kogoś.
- cman
- Świeżak
SkÄ…d wiem? Odpowiedz: po prostu znam takowych
Co więcej, widzę często jak przychodzą potem do tych instruktorów o których śmiało powiedzieć mogę, że są dobrymi, kursanci z innych OSK na szkolenie uzupełniające.
Ale nie prowokujmy tu dyskusji o jakości szkolenia w poszczególnych OSK i u poszczególnych instruktorów.
Co więcej, widzę często jak przychodzą potem do tych instruktorów o których śmiało powiedzieć mogę, że są dobrymi, kursanci z innych OSK na szkolenie uzupełniające.
Ale nie prowokujmy tu dyskusji o jakości szkolenia w poszczególnych OSK i u poszczególnych instruktorów.
Ostatnio edytowano 22/4/2010, 17:20 przez madcap, łącznie edytowano 1 raz
-
madcap - Administrator
chesz wywołać wilka z lasu pytając o zarobki?
wspomnij, że w różnych regionach są różne stawki płac, w następstwie tego również różne stawki godzinowe
dość by powiedzieć, że w moim regionie godzina szkolenia dodatkowe kosztuje 50 do 60 zł w zależności od kategorii prawa jazdy
wspomnij, że w różnych regionach są różne stawki płac, w następstwie tego również różne stawki godzinowe
dość by powiedzieć, że w moim regionie godzina szkolenia dodatkowe kosztuje 50 do 60 zł w zależności od kategorii prawa jazdy
-
madcap - Administrator
cman nie wiem jakie są realia płacowe w Krakowie.
i szczerze, to mnie to kompletnie nie obchodzi.
wiem, jakie sÄ… tu gdzie mieszkam.
stąd stwierdzenie o wywołaniu wilka z lasu, gdyż potem inni będą biadolić, że tym w tym regionie to się powodzi.
mam też świadomośc, że żeby zarobić w waszym - instruktorskim zawodzie, to trzeba sobie również renomę wyrobić.
i szczerze, to mnie to kompletnie nie obchodzi.
wiem, jakie sÄ… tu gdzie mieszkam.
stąd stwierdzenie o wywołaniu wilka z lasu, gdyż potem inni będą biadolić, że tym w tym regionie to się powodzi.
mam też świadomośc, że żeby zarobić w waszym - instruktorskim zawodzie, to trzeba sobie również renomę wyrobić.
-
madcap - Administrator
Bez przesady, przecież chyba każdy logicznie myślący człowiek zdaje sobie sprawę z tego, że realia płacowe różnią się w zależności od regionu i w dodatku dotyczy to większości branż.
Co do renomy to jest niewątpliwie potrzebna i dużo daje, ale tylko w momencie założenia własnego OSK, gdzie rzeczywiście dzięki renomie można zarobić czasem przyzwoite pieniądze. A pracując dla kogoś, to z racji renomy można zarobić coś więcej, ale to i tak nigdy nie będą przyzwoite pieniądze.
PS Mój zawód jest trochę inny, instruktorstwo to takie (byłe) hobby.
Co do renomy to jest niewątpliwie potrzebna i dużo daje, ale tylko w momencie założenia własnego OSK, gdzie rzeczywiście dzięki renomie można zarobić czasem przyzwoite pieniądze. A pracując dla kogoś, to z racji renomy można zarobić coś więcej, ale to i tak nigdy nie będą przyzwoite pieniądze.
PS Mój zawód jest trochę inny, instruktorstwo to takie (byłe) hobby.
- cman
- Świeżak
landrynka napisał(a):Może jest tutaj jakiś instruktor??
No jestem.
cman, z całym szcunkiem, to twoja wypowiedź.
-
madcap - Administrator
No bo jestem instruktorem, mam uprawnienia instruktorskie, jestem wpisany do ewidencji instruktorów i kiedyś pracowałem jako instruktor.
Ale jako, że w większości na co dzień zawodowo zajmuję się czymś zupełnie innym, to trudno powiedzieć, że instruktor to mój zawód, więc tak po prostu przy okazji napomknąłem o tym w PSie...
Ale jako, że w większości na co dzień zawodowo zajmuję się czymś zupełnie innym, to trudno powiedzieć, że instruktor to mój zawód, więc tak po prostu przy okazji napomknąłem o tym w PSie...
- cman
- Świeżak
no i niechcący zrobiliśmy trochę of-topu
ale mam nadzieję, że nie zostanie to skasowane, tylko potraktowane jako dodatkowe informacje powiązane z pracą jako instruktor nauki jazdy
ale mam nadzieję, że nie zostanie to skasowane, tylko potraktowane jako dodatkowe informacje powiązane z pracą jako instruktor nauki jazdy
-
madcap - Administrator
nie mam ochoty zakładać kolejnego tematu, a ten wydaje się dość odpowiedni
dla chętnych planujących poszerzeć swoją wiedzę ze znajomości pord oraz zostać instruktorami mam prostą rysunkową zagadkę
czekam na odpowiedzi przemyślane i oczywiście poparte wiedzą
dla chętnych planujących poszerzeć swoją wiedzę ze znajomości pord oraz zostać instruktorami mam prostą rysunkową zagadkę
czekam na odpowiedzi przemyślane i oczywiście poparte wiedzą
- Załączniki
-
- Skrzyżowanie.jpg (53.52 KiB) Przeglądane 1642 razy
-
madcap - Administrator
Moim zdaniem pojazd który cofa opuści skrzyżowanie jako pierwszy . Pojazd niebieski ma go po prawej stronie a pojazd cofający musi zakończyć swój manewr żeby skrzyżowanie było wolne .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości