Chcę być instruktorem nauki jazdy
to ja dorzucÄ™ swoje 3 grosze:
landrynka - cofać na drodze jednokierunkowej jak najbardziej można
co do cofania - zgodnie z pord cofając pojazdem należy ustąpić pierszeństwa pieszemu (tu go nie ma) i innemu pojazdowi....
landrynka - cofać na drodze jednokierunkowej jak najbardziej można
co do cofania - zgodnie z pord cofając pojazdem należy ustąpić pierszeństwa pieszemu (tu go nie ma) i innemu pojazdowi....
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ale w tym przypadku cofający nie ma możliwości ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi bo jest za mało miejsca
Jako pierwszy zatem opuści skrzyżowanie pojazd cofający . Dobrze kombinuje ?

YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
podpowiem trochÄ™, sÄ… dwie odpowiedzi
jedna niezgodna z pord - tak i jest o twoja wersja,
ale chodzi o odpowiedź zgodną z pord

jedna niezgodna z pord - tak i jest o twoja wersja,
ale chodzi o odpowiedź zgodną z pord
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Na pewno można cofać? Kilka lat temu w stolicy jechałem z ciotką (nie miałem jeszcze prawka), wycofała dosłownie 10m w bramę i dostała chyba 100zł mandatu. Czyli mandat był niesłuszny czy przepisy się zmieniły?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
można landyss - art. 23 pord
pytanie czy przy bramie nie było jakiegoś znaku, który przeoczyliście
pytanie czy przy bramie nie było jakiegoś znaku, który przeoczyliście
-
madcap - Administrator
czy dojeżdzając do przejazdu kolejowego, gdy miga naprzemienny sygnał czerwony na sygnalizatorze można kontynuować jazdę?
-
madcap - Administrator
Można kontynuować jazdę do wyznaczonego miejsca gdzie musisz się zatrzymac, najczęściej biała linia. Anal-logicznie jak szlabany zaczynają się podnosić tez nie możesz jechać, dopiero jak zostaną podniesione do samego końca.
- Materialmord
- Świeżak
napiszÄ™ tak
mrugający sygnał czerwony sygnalizatora zabrania wjazdu za sygnalizator, szlabany nie mają nic do rzeczy - nieistotne czy są podniesione
i za sygnalizator nie mogę stosownie do tego wjechać
ale kontynuować jazdę mogę
mrugający sygnał czerwony sygnalizatora zabrania wjazdu za sygnalizator, szlabany nie mają nic do rzeczy - nieistotne czy są podniesione
i za sygnalizator nie mogę stosownie do tego wjechać
ale kontynuować jazdę mogę
-
madcap - Administrator
eee to takie czepianie się słów, kontynuowanie jazdy kojarzy się raczej z przejazdem przez to torowisko. Bo chyba nikt tego nie interpretuje, że jak zobaczy z kilometra mrugający na czerwono syngalizator to się zatrzyma.
-
puff - Świeżak
kruczek tkwi w czytaniu ze zrozumieniem
napisałem o kontynuacji jazdy, a wy sobie dośpiewujecie, że na wprost...
czy jak widzę czerone swiatło na przejeździe, to nie mogę np zawrócić i kontynuować jazdy? (oczywiście jeśli są warunki i nie zabraniają tego znaki)
nie chodzi mi o jakieś wymądrzanie, tylko o czytanie pord ze zrozumieniem i przenoszenie przepisów na to co spotykmy na drodze.....
wiedza się przydaje, chyba, że ktoś lubi płacić mandaty i zbierać punkty za niewiedzę.....
ale to już jego sprawa
stąd wracając do rysunkowej zagadki napiszę, że pierwszy skrzyżowanie opuści pojazd niebieski, choć po małych miszmaszach
napisałem o kontynuacji jazdy, a wy sobie dośpiewujecie, że na wprost...
czy jak widzę czerone swiatło na przejeździe, to nie mogę np zawrócić i kontynuować jazdy? (oczywiście jeśli są warunki i nie zabraniają tego znaki)
nie chodzi mi o jakieś wymądrzanie, tylko o czytanie pord ze zrozumieniem i przenoszenie przepisów na to co spotykmy na drodze.....
wiedza się przydaje, chyba, że ktoś lubi płacić mandaty i zbierać punkty za niewiedzę.....
ale to już jego sprawa
stąd wracając do rysunkowej zagadki napiszę, że pierwszy skrzyżowanie opuści pojazd niebieski, choć po małych miszmaszach
-
madcap - Administrator
-
patryk83 - Bywalec
niezupełnie
dowcip polega na tym, że czerwony musi zaprzestać manewru cofania, podjechać do przodu, zjechać na pobocze, po to by przepuścić niebieskiego, potem może ponownie cofnąć
dowcip polega na tym, że czerwony musi zaprzestać manewru cofania, podjechać do przodu, zjechać na pobocze, po to by przepuścić niebieskiego, potem może ponownie cofnąć
-
madcap - Administrator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości