moja dziewczyna chce miec motocykl....
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Dokładnie.. Przypakuję trochę i będzie git:P
Zabłysłeś Ci powiem... Akurat to, że jak to ująłeś jestem "po prostu słabsza" nie jest dla mnie problemem. I jakoś niespecjalnie zgasiłeś mój zapał w tym momencie. Takie ,,cieniasy" jak powiedział mój wspaniały przedmówca niejednokrotnie okazują się być o wiele lepszymi kierowcami od takich, którzy są mocni, ale niestety tylko w gębie!
Drifte napisał(a):Ale zrozum, ze to wynika z Twojej budowy i siły, a nie z mentalnej twardości. Jesteś po prostu słabsza i tego nie przeskoczysz.
Zabłysłeś Ci powiem... Akurat to, że jak to ująłeś jestem "po prostu słabsza" nie jest dla mnie problemem. I jakoś niespecjalnie zgasiłeś mój zapał w tym momencie. Takie ,,cieniasy" jak powiedział mój wspaniały przedmówca niejednokrotnie okazują się być o wiele lepszymi kierowcami od takich, którzy są mocni, ale niestety tylko w gębie!
Motor to masz w pralce! 

-
narwhal - Świeżak
Drifte napisał(a):landrynka napisał(a):Nikt nie powiedział, że początki są łatwe. A babki też są twarde! Nie myślcie sobie, że nas jakieś gleby przy nauce zrażą do jazdy. Przynajmniej nie mnie.
Btw ja się zakochałam w tej małej ninji:) Przymierzyłam sobie. Dla niezbyt wysokiej osoby jest ok. Pięknie wygląda.
Twardym trzeba być, nie mientkim!:D
Ale zrozum, ze to wynika z Twojej budowy i siły, a nie z mentalnej twardości. Jesteś po prostu słabsza i tego nie przeskoczysz.
Mylisz się... wystarczy spojrzeć na budowę np Rossiego. wygląda jak 15-latek, nie sądze żeby miał dużo siły a jednak jeździ ;P
- Swieżakceka
- Świeżak
To może Wasze żony biorą 150 na klatę, ja się z takimi kobietami nie spotkałem.
Ale do rzeczy. Pracuję w pewnym " urzędzie państwowym ", gdzie kobiety ( niestety ) też postanowiły pokazać jakie są dobre. Co do argumentu siły i Rossiego oraz jego postury. Tez mam kolegów, którzy przy wadze 75-80 kg na siłowni biorą o wiele większe ciężary niż 100 i więcej kilowi kolesie
JEDNAK
kobieta to nie facet i żeby miała siłę, która facet ma naturalnie - bez treningu, musiałaby ostro zasuwać na siłowni, ale wtedy nie miała by czasu na motocykl.
TECHNIKA
to się liczy podczas jazdy. Wtedy czy motocykl ma 120 kg czy 250, bez różnicy, aczkolwiek 250 kg będzie stabilniejsze. Rzecz rozbija sie o miasto, sytuacje przy wolnym turlaniu się, błędy. Jak kobieta kupi sobie motocykl, jej sprawa, dopóki nie ucierpi na tym ktoś trzeci niech ma frajdę, ale moje zdanie nie jest bezpodstawne, bo jak już wspomniałem kobiety coraz częsciej myślą, że moga być tacy jak mężczyźni. Otóż natura po coś wymyśliła mężczyznę i po coś wymyśliła kobietę, jeśli nie było by różnic, między płciami, nie było by podziału. Logiczne.
Ale do rzeczy. Pracuję w pewnym " urzędzie państwowym ", gdzie kobiety ( niestety ) też postanowiły pokazać jakie są dobre. Co do argumentu siły i Rossiego oraz jego postury. Tez mam kolegów, którzy przy wadze 75-80 kg na siłowni biorą o wiele większe ciężary niż 100 i więcej kilowi kolesie
JEDNAK
kobieta to nie facet i żeby miała siłę, która facet ma naturalnie - bez treningu, musiałaby ostro zasuwać na siłowni, ale wtedy nie miała by czasu na motocykl.
TECHNIKA
to się liczy podczas jazdy. Wtedy czy motocykl ma 120 kg czy 250, bez różnicy, aczkolwiek 250 kg będzie stabilniejsze. Rzecz rozbija sie o miasto, sytuacje przy wolnym turlaniu się, błędy. Jak kobieta kupi sobie motocykl, jej sprawa, dopóki nie ucierpi na tym ktoś trzeci niech ma frajdę, ale moje zdanie nie jest bezpodstawne, bo jak już wspomniałem kobiety coraz częsciej myślą, że moga być tacy jak mężczyźni. Otóż natura po coś wymyśliła mężczyznę i po coś wymyśliła kobietę, jeśli nie było by różnic, między płciami, nie było by podziału. Logiczne.
- Drifte
- Świeżak
Drifte nie zagłębiajmy się w kulturystykę i sporty siłowe
Rossi ma 182 wzrostu i waży koło 65 kilo.Nie sądzę żeby chodził na siłownie więc skoro taki przecinak z niedowagą daje rade dziewczyna też sobie poradzi 

- Swieżakceka
- Świeżak
Kobieta naturalnie taż ma siłę. W wielu przypadkach ta siła jest wystarczająca. Nie trzeba wyciskać 100kg na klatę żeby móc jeździć.
Takie mongolskie teorie zachowaj dla siebie.
Wiadomo, zdarzają się kobiety które siły nie mają nic a nic. Ale są to raczej typy kobiet które nie lubią się męczyć i boją się pobrudzić ręce. Jeśli kobieta nie jest lalunią która boi się o złamanie paznokcia. Jak uprawia typowe sporty (np. bieganie, narciarstwo czy częsta jazda rowerem) to poradzi sobie bez problemu. Kwestią ważną jest wybór odpowiedniej maszyny ale to nie duży problem.
Heh, własnie się dowiedziałem że gabarytowo jestem jak Rossi
Takie mongolskie teorie zachowaj dla siebie.
Wiadomo, zdarzają się kobiety które siły nie mają nic a nic. Ale są to raczej typy kobiet które nie lubią się męczyć i boją się pobrudzić ręce. Jeśli kobieta nie jest lalunią która boi się o złamanie paznokcia. Jak uprawia typowe sporty (np. bieganie, narciarstwo czy częsta jazda rowerem) to poradzi sobie bez problemu. Kwestią ważną jest wybór odpowiedniej maszyny ale to nie duży problem.
Heh, własnie się dowiedziałem że gabarytowo jestem jak Rossi

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
I tu siÄ™ zgodzÄ™ z postem Landryssa25
Ale co do Rossiego i jego wagi. Ktoś kto ćwiczył kiedyś nogi pewnie wie ile statystycznie świezak na siłowni weźmie, sa to wartości uśredniajac 100 kg i więcej. I to ktoś świeży, zero ćwiczący. Świeża kobieta żeby na nogi wzieła 100 kg, to nawet nie wiem ile by musiała chodzić na siłownie. O to mi chodzi, o naturalną siłę. Rossi może mieć te swoje 182 cm i 65 kilo, ale ma NATURALNĄ męską siłę. Wagowo i wzrostowo taka sama kobieta tej siły mieć nie będzie.
Ale co do Rossiego i jego wagi. Ktoś kto ćwiczył kiedyś nogi pewnie wie ile statystycznie świezak na siłowni weźmie, sa to wartości uśredniajac 100 kg i więcej. I to ktoś świeży, zero ćwiczący. Świeża kobieta żeby na nogi wzieła 100 kg, to nawet nie wiem ile by musiała chodzić na siłownie. O to mi chodzi, o naturalną siłę. Rossi może mieć te swoje 182 cm i 65 kilo, ale ma NATURALNĄ męską siłę. Wagowo i wzrostowo taka sama kobieta tej siły mieć nie będzie.
- Drifte
- Świeżak
slusar_o2 napisał(a):a te 33 konie to jednak trochę mało, żeby bezstresowo zmieniać pasy na autobanie.
Zmienianie pasów jazdy nigdy nie jest bezstresowe, tym bardziej na autostradzie.
I wtrącę się ponownie na tym forum o niektórych definicjach kto może jeździć na motocyklach:
To, że jakaś dziewczyna chcę sobie pojeździć na motocyklu, nauczyć się jazdy i mieć z tego frajdę taką jaką mamy my - faceci nikomu nie powinno robić różnicy. Pisanie, że kobiety nie nadają się na motocykl to jakiś objaw u niektórych seksizmu
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Drifte napisał(a):Słuchaj, zda na A. to będzie mogła. Na razie jest na tym samym etapie co moja 4 letnia córka chrzestna - też KIEDYŚ jeździła na motocyklu, to znaczy, że też się do tego nadaje ?
Weź się zastanów co napisałeś teraz - bzdury totalne
Jedyne co jest ok, to to, że jeździć na motocyklu powinno się dopiero po zdaniu prawka kat.A i to dotyczy WSZYSTKICH bez wyjątku a nie tylko kobiety
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Takiej samej siły co facet może i nie będzie miała ale może mieć wystarczającą.
Nie ma powodu do zniechęcania kobiet do jazdy na motocyklu. Wiele kobiet świetnie sobie radzi pomimo tego że nie są tak silne jak mężczyźni.
To że kobiet nie mają naturalnie siły i się nie nadają do jazdy na moto to głupie gadanie.
Nie ma powodu do zniechęcania kobiet do jazdy na motocyklu. Wiele kobiet świetnie sobie radzi pomimo tego że nie są tak silne jak mężczyźni.
To że kobiet nie mają naturalnie siły i się nie nadają do jazdy na moto to głupie gadanie.
-
Kurna żesz Drifte już Ci tak powiem bo nie mogę! Jak takie masz wątpliwości co do siły kobiet, to zapraszam do bliższego poznania ze mną! Zdziwiłbyś się.
Btw poczekaj tak z miesiąc. Taki Ci filmik podeśle, że Ci szczena do samej podłogi opadnie i gały z orbit wylecą...
Btw poczekaj tak z miesiąc. Taki Ci filmik podeśle, że Ci szczena do samej podłogi opadnie i gały z orbit wylecą...
Motor to masz w pralce! 

-
narwhal - Świeżak
Drifte napisał(a):Filmik z czego mi pokażesz ? Jak siedzisz na motocyklu ? Czy jak jedziesz ? Obie rzeczy sa w gruncie rzeczy łatwe, ale ruch na drodze już łatwy nie jest.
Chyba trochę przesadzasz... skoro dzieciaki w wieku 14 lat ogarniają przepisy i jako tako umieją się zachować na drodze posiadając tylko kartę motorowerową to dorosła dziewczyna tym bardziej sobie poradzi.
- Swieżakceka
- Świeżak
Drifte napisał(a):Filmik z czego mi pokażesz ? Jak siedzisz na motocyklu ? Czy jak jedziesz ? Obie rzeczy sa w gruncie rzeczy łatwe, ale ruch na drodze już łatwy nie jest.
O ja.. Ty, dzięki Ci wielkie za oświecenie. Jakbyś mi powiedział to bym pewnie sama na to nie wpadła!
Motor to masz w pralce! 

-
narwhal - Świeżak
nie mozna generalizowac... jest bardzo duzo kobiet ktore lataja na duzych, trudnych w prowadzeniu motocyklach.. i jakos daja rade.. oczywiscie kobiety sa slabsze.. ale potrafia zadziwic..
silownia itd sa potrzebne jak ktos wyczynowo jezdzi na moto.. ale do zwyczajnej jazdy wystarczy obyc sie z moto (moto oczywiscie dopasowanym do siebie i swoich gabarytow).. i nie ma problemu..
tak jak mowil landryss.. mowienie ze kobiety nie nadaja sie do jazdy na moto to glupie gadanie.. poprostu wystarczy spojrzec na ulice..
silownia itd sa potrzebne jak ktos wyczynowo jezdzi na moto.. ale do zwyczajnej jazdy wystarczy obyc sie z moto (moto oczywiscie dopasowanym do siebie i swoich gabarytow).. i nie ma problemu..
tak jak mowil landryss.. mowienie ze kobiety nie nadaja sie do jazdy na moto to glupie gadanie.. poprostu wystarczy spojrzec na ulice..
-
Leg1oN - VIP Åšcigacz.pl
landrynka napisał(a):Kurna żesz Drifte już Ci tak powiem bo nie mogę! Jak takie masz wątpliwości co do siły kobiet, to zapraszam do bliższego poznania ze mną! Zdziwiłbyś się.
Zuoooo xd
Drifte daj sobie spokoj

btw. kobieta podczas wypadku zawsze ma przewage gdyz jest wyposazona w naturalne poduszki (wielkosc zalezna od wersji wyposazenia

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Drifte, sory ale głupszego przykładu niż z tą kobietą co spadła z mostu przywołać nie mogłeś. A ilu silnych facetów ma wypadki z własnej winy?
To tak samo jak mówić że każdy motocyklista to idiota i lata 200 w zabudowanym.
Przestań pisać głupoty bo jak człowiek czyta takie rzeczy to nie wie czy ma się śmiać czy płakać.
Założę się że niejedna kobieta która włożyła dużo pracy w ćwiczenie techniki jazdy na moto a wygląda dość niepozornie zawstydziła by wielu z nas.
Motocykle są dla ludzi, niezależnie od wzrostu, wagi czy płci. Rynek jest na tyle bogaty że każdy znajdzie coś dla siebie. A po wybraniu maszyny pozostaje ćwiczyć technikę.
To tak samo jak mówić że każdy motocyklista to idiota i lata 200 w zabudowanym.
Przestań pisać głupoty bo jak człowiek czyta takie rzeczy to nie wie czy ma się śmiać czy płakać.
Założę się że niejedna kobieta która włożyła dużo pracy w ćwiczenie techniki jazdy na moto a wygląda dość niepozornie zawstydziła by wielu z nas.
Motocykle są dla ludzi, niezależnie od wzrostu, wagi czy płci. Rynek jest na tyle bogaty że każdy znajdzie coś dla siebie. A po wybraniu maszyny pozostaje ćwiczyć technikę.
-
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości