YAMAHA TZR 50, 70 ,80
Witam ja mam takie pytanie czy wie ktoś ile ma łańcuch ogniw z tzr 50 2004r a i przy okazji nie wiecie gdzie mogę znaleźć plastiki do tego modelu ( na allegro niema )
POZDRAWIAM SZEROKOÅšCI
POZDRAWIAM SZEROKOÅšCI

- yamaszka135
- Świeżak
łańcuch to chyba 132 ogniwa, a co do palstików to nie mów że nie ma na allegro bo jest i to dużo. sa odlewy i używki ale w dobrym stanie.
- mariusz_777
- Świeżak
No nie wiem czy tak są na allegro ja szukam juz 3mies na lewa stronę dużą owiewkę a co do odlewów to nie jestem przekonany.
- yamaszka135
- Świeżak
I bardzo dobrze. Odlewy są badziewnie wykonane, bardzo łatwo się łamią a mocowania nie pasują. Nie szukaj na allegro samych owiewek tylko całych moto na części i dzwoń do ludzi. Tak może być znacznie łatwiej.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
PROBLEM .!
Witam co może być ? Niema iskry ?Wwszystkie kostki przeczyściłem ? A da miesiace przedtem palił od szczała? Czy mogła pójść cewka tak sama od siebie ?
POZDRAWIAM SZEROKOÅšCI
Witam co może być ? Niema iskry ?Wwszystkie kostki przeczyściłem ? A da miesiace przedtem palił od szczała? Czy mogła pójść cewka tak sama od siebie ?
POZDRAWIAM SZEROKOÅšCI
- yamaszka135
- Świeżak
sprawdz ten przewód co dochodzi do fajki
i wymien swiece dla pewnosci
i wymien swiece dla pewnosci
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Witam Was w nowym sezonie, który od wczoraj wszyscy oficjalnie uważają za otwarty
Otóż mam problem z moją TZR 50 z 2007r. Pod koniec poprzedniego sezonu był robiony remont silnika w autoryzowanym serwisie. Od tamtego czasu motorek nie chce mi się wkręcac powyżej 6.5 tys. obrotów, ale tylko wtedy gdy jadę, oraz łapie "muła" od 3 do 4 tys. tylko na trójce. Mechanik radził mi oprócz dozownika, dolewac trochę oleju do zbiornika i nie wiem czy z tym nie przesadziłem
. Chciałbym się dowiedziec, czy to może byc przyczyna tego, ze nie chce mi się wkręcac na obroty, czy moze to normalne podczas docierania TZR?
P.S.
Wiem, że nie powinienem jej cisnąc na dotarciu, ale podobno po przejechaniu 200km trzeba od czasu do czasu przegarowac, a ja nie będę miał jak. Na dotarciu przejechałem ok. 100km

Otóż mam problem z moją TZR 50 z 2007r. Pod koniec poprzedniego sezonu był robiony remont silnika w autoryzowanym serwisie. Od tamtego czasu motorek nie chce mi się wkręcac powyżej 6.5 tys. obrotów, ale tylko wtedy gdy jadę, oraz łapie "muła" od 3 do 4 tys. tylko na trójce. Mechanik radził mi oprócz dozownika, dolewac trochę oleju do zbiornika i nie wiem czy z tym nie przesadziłem

P.S.
Wiem, że nie powinienem jej cisnąc na dotarciu, ale podobno po przejechaniu 200km trzeba od czasu do czasu przegarowac, a ja nie będę miał jak. Na dotarciu przejechałem ok. 100km
Simson S51B4 --> Simson SR50 --> Peugeot Zenith 50 --> Honda CLR 125 City Fly --> Yamaha TZR 50 RR --> Yamaha FZ6N
Nie chwal się, że starsi kupili Ci motor... Chwal się gdy sam na niego zapracujesz !
Nie chwal się, że starsi kupili Ci motor... Chwal się gdy sam na niego zapracujesz !
- Akerman
- Świeżak
spokojnie do baku dolewaj ok 20ml oleju przez pierwsze 300km jezdzij na piierwszych trzech biegach do 5,5 tys obr potem stopniowo wyzsze biegi i wyzsze obr powinien sie ładnie dotrzec i wporzadku wkrceac... na poczatku docierania to normalne ze sie nie chce wkrecac do 12tys
-
andrzej551 - Bywalec
w kablu co dochodzi do fajki niema iskry ;/ Nie wiecie jak by można było sprawdzić cewkę zapłonowa ;/
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
- yamaszka135
- Świeżak
- mariusz_777
- Świeżak
Witam, wie ktoś gdzie można kupić oryginalny niebieski lakier do tzr 50 vr `05r? Ponieważ w zakładzie gdzie dorabiają farby, dorobili tak, że lepiej tego w ogóle nie komentować... A nie chciał bym całej malować bo mam niewielkie otarcie.
- TzrVr50
- Świeżak
Kubbek napisał(a):musze wymienic swiece i przeczyscic filter a jak to nie pomoze to nie wiem
raczej czysczenie i regulacja gaznika jest potrzena niz czyszczenie filtra
-
andrzej551 - Bywalec
andrzej551 napisał(a):Kubbek napisał(a):musze wymienic swiece i przeczyscic filter a jak to nie pomoze to nie wiem
raczej czysczenie i regulacja gaznika jest potrzena niz czyszczenie filtra
Wcale nie. Byc może, że na małych obciążeniach daje jeszcze rade bez powietrza, a później już nie. Może byc to wina filtra, oczywiście nie wyklucza to też gaźnika.
- Akerman
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości