Suzuki TS, Gaźnik!!
• Strona 1 z 1
Suzuki TS, Gaźnik!!
Witam,
Mam taki problem, otóż moja ts'ka ma coś takiego zę od 6 tys obrotów ostaje takiego kopa, lepiej jedzie. Chciałbym żeby ten "kop" był od 2 tys. obrotów albo wcześniej. Podejrzewam że jest to wina gardziela, ponieważ w cylindrze jest większy a gaźniku mniejszy. A i jest to 70 cm3. Czy jak bym zmienił dysze na 90 bo mam 75 to by coś dało?? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Mam taki problem, otóż moja ts'ka ma coś takiego zę od 6 tys obrotów ostaje takiego kopa, lepiej jedzie. Chciałbym żeby ten "kop" był od 2 tys. obrotów albo wcześniej. Podejrzewam że jest to wina gardziela, ponieważ w cylindrze jest większy a gaźniku mniejszy. A i jest to 70 cm3. Czy jak bym zmienił dysze na 90 bo mam 75 to by coś dało?? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
- suzuki_TS
- Świeżak
Zmień moto na 4T i najlepiej V2 jak chcesz mieć kopa z niskich obrotów. Człowieku to jest dwusuw. W nich normalną rzeczą jest że zaczynają jechać dopiero od połowy zakresu obrotów. Nic na to nie poradzisz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Na pewno by więcej palił. Ale czy osiągi się poprawią to nie jestem Ci wstanie powiedzieć bo moto różnie może zareagować na taką zmianę.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Gaźnik ma pewien zakres regulacji mieszanki i przy pewnym rozmiarze dyszy zacznie po prostu zalewać. Możesz sprawdzić, ale turbo przyrostu mocy bym się nie spodziewał (jak silnik ma max 10KM to po co go próbować wzmacniać...).
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości