Co wybrać ? Co lepsze ?
Kuzyn ma Hyosa. Świetny motocykl i ma ładny dźwięk, ale tata jest przeciwny "egzotycznym" markom. Wiecie... takie stare rozumowania ma:D Jak bym brał to nakeda bo bardziej mi się podoba. A coś z enduraków lub supermoto możecie polecic?
-
Arturo925 - Stały bywalec
Egzotyczny... KIA jest egzotyczna, i to bardzo. Kiedyś japońska motoryzacja polegała na tym, że samochody nie mogły z fabryk o własnych siłach wyjechać. Hyosung to uznana firma, ale w Polsce po prostu będzie problem z częściami, w Niemczech, o ile mnie pamięć nie zawodzi, są organizowane wyścigi Hyosungów, tak jak u nas chociażby Honda CBR 125 cup czy jakoś tak.
Jest to spore moto, w porównaniu do CBR 125.
Enduro/SM? Owszem, Yamaha XT 125. Po prostu przepiękna, czekam tylko na odpowiednie fundusze i chyba się na nią skuszę, dźwięk jej silnika to dla ucha muzyka, widzisz, po prostu na samą myśl o niej rymuje ^^
Jest to spore moto, w porównaniu do CBR 125.
Enduro/SM? Owszem, Yamaha XT 125. Po prostu przepiękna, czekam tylko na odpowiednie fundusze i chyba się na nią skuszę, dźwięk jej silnika to dla ucha muzyka, widzisz, po prostu na samą myśl o niej rymuje ^^
- Killaz
- Świeżak
Viadro jest dobre. Jeszcze masz MZ i Sende do wyboru jeśli ma być 4t.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Oglądnąłem to XT i powiem szczerze że mi również w oko wpadło. Nowy, w cenie, bezawaryjny i wygląda bajkowo:D
Viaderko mi się nie podoba. Piszą o nim również bardzo dobre opinie ale jakoś mi on nie przypadł:)
Sendę na allegro tylko jedną znalazłem. Ale XT mi się bardziej podoba:P
Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to możecie zapodać...
Viaderko mi się nie podoba. Piszą o nim również bardzo dobre opinie ale jakoś mi on nie przypadł:)
Sendę na allegro tylko jedną znalazłem. Ale XT mi się bardziej podoba:P
Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to możecie zapodać...
-
Też go widziałem. Rzędowy czterosów, chodzi jak Hyos;) Też mi się podoba. Teraz jak patrzę to są dwie na alle... Wygląda dość ciekawie tylko nie wiem co by na niego Father powiedział. Derbi jest już trochę bardziej znane:D
A nie orientujecie się czy XT ma takie same osiągi co np. sportowe czterosówy, czy ma przełożenie bardziej na moc i jest wolniejszy? V-max musiałby być w granicach 110-120 aby mnie zadowolić (mamy taką pewną ekipę i gdy robimy jakiś wypad to 100km/h to norma więc nie chciałbym odstawać;/)
BTW dzięki za propozycje jakie mi już podrzuciliście. Bardzo mi to pomogło;) Ale oczywiście możecie jeszcze zapodawać:DD Pozdro
A nie orientujecie się czy XT ma takie same osiągi co np. sportowe czterosówy, czy ma przełożenie bardziej na moc i jest wolniejszy? V-max musiałby być w granicach 110-120 aby mnie zadowolić (mamy taką pewną ekipę i gdy robimy jakiś wypad to 100km/h to norma więc nie chciałbym odstawać;/)
BTW dzięki za propozycje jakie mi już podrzuciliście. Bardzo mi to pomogło;) Ale oczywiście możecie jeszcze zapodawać:DD Pozdro
-
XT więcej niż 110-115 km/h nie pociągnie, nie masz co na to liczyć. Hyosung czy Honda powinny wymusić te 135 km/h.
EDIT: Chociaż ja bym się na Twoim miejscu zastanowił nad Derbi, to nie jest nieco bardziej znana firma, tylko znana i ceniona firma produkująca naprawdę dobre motocykle.
I nie chcesz niz z 2T? Wtedy osiągi na poziomie 160 km/h to nie problem, a przy setce spalanie powinno nie wynieść więcej niż 6l.
EDIT: Chociaż ja bym się na Twoim miejscu zastanowił nad Derbi, to nie jest nieco bardziej znana firma, tylko znana i ceniona firma produkująca naprawdę dobre motocykle.
I nie chcesz niz z 2T? Wtedy osiągi na poziomie 160 km/h to nie problem, a przy setce spalanie powinno nie wynieść więcej niż 6l.
- Killaz
- Świeżak
Właśnie spalanie i częstsze naprawy mnie zniechęciły. Co z tego że kupię 2T jak go później nie utrzymam:/ A z 4T raczej bym sobie poradził, a też nie chodzi mi o zawrotne prędkości:) Tak bardzo jak XT chciałbym nabyć Hyosunga Comet GT 125r. W sumie bardzo fajny motocykl, a wyglądem przypomina rasową 600-setę:D CBR zupełnie odpada. Bardzo karcą ją z wyglądu:(
Czyli tak. 2T opada. Prędkość na poziomie 115km/h chyba by wystarczyła. Wolałbym aby motocykl jakoś wyglądał, choć nie będzie mi on służył do szpanu. I teraz tylko muszę tatę spytać o zdanie na temat XT i Cometa. W końcu w pewnej części to on "funduje".
Dzięki za wszystkie propozycje. W pewnym sensie mi pomogliście:) Pozdro
Czyli tak. 2T opada. Prędkość na poziomie 115km/h chyba by wystarczyła. Wolałbym aby motocykl jakoś wyglądał, choć nie będzie mi on służył do szpanu. I teraz tylko muszę tatę spytać o zdanie na temat XT i Cometa. W końcu w pewnej części to on "funduje".
Dzięki za wszystkie propozycje. W pewnym sensie mi pomogliście:) Pozdro
-
Jeśli miałbym kupować 125ccm 4T to byłby to Hyosung GTR 125
No, jak większe fundusze to wyłącznie Yamaha YZF-R125. CBR odpada, wiadome. XT byłoby praktycznym rozwiązaniem na nasze polskie drogi, tym bardziej u mnie, na wsio-mieście ^^ Dlatego jestem bardzo zainteresowany XT 125, czekam tylko do sezonu i jadę oglądać.

- Killaz
- Świeżak
Witam forumowiczów. Jak wielu nowych motocyklistów stanąłem przed ciężkim dylematem. Otóż, mam do wyboru Aprilię Classic 125(Rotax) i Rometa Z125. Każdy z nas wie, że Romet to nie najwyższa półka i po jakimś czasie zacznie się rozlatywać, jednak jestem pewny co do braku nieprzyjemnych przygód w jego przeszłości. Który z nich przysporzy mi mniej problemów?
Oto linki:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1622305
http://www.allegro.pl/item934310561_rom ... rakow.html
ProszÄ™ o obiektywne opinie. Peace!
Oto linki:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1622305
http://www.allegro.pl/item934310561_rom ... rakow.html
ProszÄ™ o obiektywne opinie. Peace!
- Daniellos
- Świeżak
Też bym wziął Aprilię. Romet jest chyba raczej na poziomie kingwaya (przynajmniej teraz) czyli robią tanie ale do pupy:)
A co do moich rozumowań to wczoraj miałem okazję dosiąść CBR i powiem szczerze że byłem mile zaskoczony. Dobrze przyspiesza już od dołu, siedzenia wygodne, ładny dźwięk i co najważniejsze na oryginalnej oponce jest brak uślizgów!:) Po prostu miodzio. Pokazałem ją tacie (niszczymy marzenia:D) to poklepał mnie po ramieniu i powiedział ze jak zrobię A1 dopiero:( Czyli nigdy bo jak mogę zdać A1 skoro teraz jeżdżę na kiblu i nie mam styczności z biegami i inną pozycją jazdy. Zmartwił mnie ale może go ubłagam i pojeżdżę na niej z sezon i pójde na A1. Mało legalne, ale muszę.
Pozdro
A co do moich rozumowań to wczoraj miałem okazję dosiąść CBR i powiem szczerze że byłem mile zaskoczony. Dobrze przyspiesza już od dołu, siedzenia wygodne, ładny dźwięk i co najważniejsze na oryginalnej oponce jest brak uślizgów!:) Po prostu miodzio. Pokazałem ją tacie (niszczymy marzenia:D) to poklepał mnie po ramieniu i powiedział ze jak zrobię A1 dopiero:( Czyli nigdy bo jak mogę zdać A1 skoro teraz jeżdżę na kiblu i nie mam styczności z biegami i inną pozycją jazdy. Zmartwił mnie ale może go ubłagam i pojeżdżę na niej z sezon i pójde na A1. Mało legalne, ale muszę.
Pozdro
-
A ja bym poszukał czegoś w stylu DT, TS, DR. Aprilia może i jest spoko ale chopper i 2t jakoś nie idzie dla mnie w prze. Rometa bym nie brał pod uwagę.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Dziś miałem okazję zobaczyć i usłyszeć DR-kę 125. Na prawdę fajnie pyrkała. Mam zamiar wybrać się na jazdę testową Aprilii i sprawdzić jak będę się czuł na czymś, co wydaje dźwięki godne skutera. Jeśli chodzi o Shadowkę... Właśnie takie coś mi się marzy! Dwucylindrowy, czterosuwowy. Jednak w promieniu 150km od Radomia jest tylko jeden konkretny czterosuw(125ccm), Suzuki Marauder. Wyboru dużego nie mam...
- Daniellos
- Świeżak
- Mateusz149
- Bywalec
Mam pytanie co bardziej sie opalca Suzuki Dr 125 czy honde nsr 125 bo chce sie pzresiec na cos wieskzego niz skuter
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci 

- Slomyr
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości