Co wybrać ? Co lepsze ?
Ja jakbym miał teraz kupować miał 50ke to kupiłbym chińskiego chopperka... Kumpel ma takie coś i o dziwo się nie kończy... A jest mistrzem gumy 50ką w naszej okolicy (tak tak tym chopkiem)
A 125 to wiadomo... Full cross... Kawe KXa bym brał
A 125 to wiadomo... Full cross... Kawe KXa bym brał
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
przeciez budowa tych silników jest niemal identyczna tylko materiały są inne, wiec zalezy w jakim stanie jest silniczek, waga motoroweru, i zębatki jezeli ta rs odtawiła tzr to pewnie tzr miała seryjne zębatki a rs zmienione
-
andrzej551 - Bywalec
andrzej551
ja też sie dziwie bo obydwa am6 ale rs może mieć inny np. moduł itp.
wiadome jest jedno ze tak czy tak oba motorki beda szly ok 100km/h i nie ma co na więcej liczyć jak nie zrobisz jakiegoś tuningu
ja też sie dziwie bo obydwa am6 ale rs może mieć inny np. moduł itp.
wiadome jest jedno ze tak czy tak oba motorki beda szly ok 100km/h i nie ma co na więcej liczyć jak nie zrobisz jakiegoś tuningu
- paziu25
- Świeżak
Paziu25 w sumie to mógłbym wybrać rs lub tą TZR 80cc. Wydaje mi się że RS bardziej mi w cenie pasuje... -2002 rok do 4k a TZR już trochę droższa. Wyglądem też RS mi się podoba. Nie podoba mi się tylko siedzenie pasażera (podobno się tyłek bardzo ślizga) no i dźwięk, ale to 2T więc nie ma o czym mówić. A wy co byście polecali?? RS czy TZR??
-
Arturo925 - Stały bywalec
Ja miałem Rs ale z 1996r i szczerze polecam. To co piszesz o siedzeniu pasazera to prawda. W rs 50 porazka sa rowniez przednie swiatla. W nocy widocznosc jest bardzo kiepska
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
paziu25 napisał(a):to już twój wybór co ci sie bardziej podoba
ja bym wziÄ…Å‚ rs
gpr też ma zajefajny wygląd (ale o nim słyszałem złe opinie)
RS z 2006r to GPR z delikatnie zmienionymi plastikami. Te moto wychodzą z jednej taśmy produkcyjnej od Piaggio.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
wojtasmazi1 możesz mi powiedzieć coś więcej o tej apce:D Miałem właśnie pisać posta czy ktoś nią nie jeździł a tu taka niespodzianka że się znalazłeś;) Chodziło by mi o spalanie, najczęstsze usterki, jakieś porównanie do innych motorków z tej kategorii, przyspieszenie oryginalnej 50cc itd. Chodzi mi właśnie o ten starszy model. Na nowy mnie nie stać:D A co do świateł to w nocy i tak bym pewnie za często nie jeździł więc widoczność jest mało istotna jak narazie. Z góry dzięki za info. Pozdro
-
Arturo925
ja mam apke z 1996 bez żadnych ulepszeń
spalanie to 3/3,5l zależy od jazdy
usterek nie miałem żadnych a zrobiłem nią w sezonie ponad 4000tysiace
(oprócz tego że musiałem wymienić uszczelki w lagach i amortyzator z tyłu bo siadł ale to może się zdażyć w każdym moto
najwięcej leciałem nią 110km/h ale to tylko raz tak to bez problemu 95/100km/h
kumple ma chińczyka 70cc i go biorę jak chce ;p
co do innych markowych to apka też potrafi pokazać rogi ;p
ja mam apke z 1996 bez żadnych ulepszeń
spalanie to 3/3,5l zależy od jazdy

usterek nie miałem żadnych a zrobiłem nią w sezonie ponad 4000tysiace
(oprócz tego że musiałem wymienić uszczelki w lagach i amortyzator z tyłu bo siadł ale to może się zdażyć w każdym moto
najwięcej leciałem nią 110km/h ale to tylko raz tak to bez problemu 95/100km/h
kumple ma chińczyka 70cc i go biorę jak chce ;p
co do innych markowych to apka też potrafi pokazać rogi ;p
Ostatnio edytowano 7/1/2010, 14:32 przez paziu25, łącznie edytowano 2 razy
- paziu25
- Świeżak
A ile mogę dać za Apkę w rocznikach od 1996-2000?? Na allegro teraz przeważają nowe modele, a jak się jakiś starszy znajdzie to od razu widać że kat. Młodzi teraz tylko szpan, pełna maneta i burnouty... Nie każdy bike się do tego nadaje, ale niektórzy tego najwidoczniej nie wiedzą:( Nie chciałbym trafic na jakiegoś szrota dlatego tak troszkę marudze:D Sory i dzięki za odpowiedzi. A i jeszcze coś. RS 80cc to jest po tuningu czy seryjne takie były??
-
za 3500zł do 4500zł zależy od rocznika i od stanu ;p
nie wiem czy wychodziły 80cc (ale raczej nie)
co do tego
Młodzi teraz tylko szpan, pełna maneta i burnouty... Nie każdy bike się do tego nadaje, ale niektórzy tego najwidoczniej nie wiedząSad
to się zgodzę większość młodziaków dostanie taka apke nie maja pojęia jak zmieniac biegi nie wiedza nic ;/
ale co się dziwić w końcu to motorower i dla większości to pierwsze moto do nauki
do póki nie pojedziesz nie obejrzysz motorka to się nie przekonasz czy jest wyrurany
nie wiem czy wychodziły 80cc (ale raczej nie)
co do tego
Młodzi teraz tylko szpan, pełna maneta i burnouty... Nie każdy bike się do tego nadaje, ale niektórzy tego najwidoczniej nie wiedząSad
to się zgodzę większość młodziaków dostanie taka apke nie maja pojęia jak zmieniac biegi nie wiedza nic ;/
ale co się dziwić w końcu to motorower i dla większości to pierwsze moto do nauki
do póki nie pojedziesz nie obejrzysz motorka to się nie przekonasz czy jest wyrurany
- paziu25
- Świeżak
Myślę że moto już wybrałem - .Aprilia. Teraz mogę czekać do sezonu aż ich się więcej pokaże i kombinować kasę:D Tylko jeszcze potrzebuje "chyba" ostatniej porady - jaką pojemność Apki wybrać?? 50,70 czy 80?
-
Wez 50 cmm. Bedziesz jeździla nie stresujac sie. A jak ktos Ci powie ze nic ci nie zrobia tzn ze nie wie jakie sa konsekwencje
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Obraziłeś mnie:D :Będziesz .jeździła. ?? mam nadzieje że to literówka:D Dzięki za porady ale ja i tak będę miał dylemat dopóki się nie przejadę tymi pojemnościami:D To było głupie pytanie z mojej strony. No ale chyba rozumicie ze są obawy ze mnie będą jakimiś parhami wyprzedzać bez problemu i że 50 to będzie za słabe:( Ale i tak mi pomogliście bardzo. Dzięki;)
-
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości