kolektor wydechowy rozgrzewa sie do czerwonosci
• Strona 1 z 2 • 1, 2
kolektor wydechowy rozgrzewa sie do czerwonosci
tak jak w tytule chodzi o yamahe xt 600 e.czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy to normalne gdy się już silnik rozgrzeje troche i przytrzymam ja chwile na ok 4 tys obrotów to rozgrzewają się do czerwoności?bo gdzieś wyczytałem ze jak się rozgrzewają tak mocno to zawory mogą być podparte,a były regulowane z miesiac temu.
- art20
- Świeżak
senekkorzenna napisał(a):Bardziej wygląda mi to na zbyt ubogą mieszankę1 i pewnie po ustawieniu zaworów serwis ci ustawiał skład ,zbyt zubożając go2.
1 w co zbyt uboga
2 w co zbyt uboga
bo brat ma ten sam problem w transalpie[/b][/i]
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
znaczy się wykręcę ja na początek z 2,5 obrotu bo tyle jest fabryczne ustawienie. w ogóle tak biadolę a nie sprawdzałem koloru świecy,ale nie mam jej co wykręcać bo zrobiłem na niej z 1000km ale ostatnio ja tylko przepalam to kolor tez może mieć inny
- art20
- Świeżak
Też mi się to zdarzyło, ale tylko ze dwa razy na samym początku przed jazdą. Potem wydech normalnie wyglądał, czy to może być wina tego, że na samym początku zostaje spalane najbardziej syfiaste i zanieczyszczone paliwo, czy też może tego iż mam kolektory wgniecione w pewnym miejscu co trochę ogranicza wylot spalin? Choć kolektory nagrzewały się tuż przy silniku.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
no z ta świeca poczekam może jeszcze troszkę bo i tak narazię mało jeżdżę to koloru tez nie zobaczę jaki ma,ale jak pojechałem do mechaników to powiedzieli ze kolor świecy jest ładny,tylko minus tego ze to było przed regulacja.a facet mi ustawił na fabryczne skład mieszanki bo ma parę tysięcy zrobione,ale nie wiem czy się dobrze sugerował,a świeca była własnie ok 1000km temu
zmieniana
zmieniana
- art20
- Świeżak
Dzięki, a skoro taki obeznany jesteś to może wiesz jak mogę wyprostować te wgniecienia? Co prawda jest od tego inny temat w mechanice, ale skorzystam z okazji i spytam. Pozdrawiam
Kawasaki ER5 2005
-
GALOPUJĄCY KNUR napisał(a):chodzilo o gazniki a kolanka do ciebie na allegro to chyba nie beda drogie jak cos to kup i zmien o ile wgniecenie naprawde jest powazne
250 - 300 zika - dla mnie to za dużo.
Dziwne, że mało kto zna jakiekolwiek rozwiązanie tego problemu. Przecież wystarczyłoby wziąść łańcuch kulkowy (czytałem o takich, ale o tak dużej średnicy około 300mm nie znalazłem żadnego...), podgrzać palnikiem do odpowiedniej temperatury gdy stal będzie bardziej elastyczna i nawalać młotkiem wbijając kulki, kolektor by się wyprostował. Sam sobie wymyśliłem to rozwiązanie po części (niedawno) myślałem, że to normalny zabieg, ale skoro o nim nikt nic nie wie, to nic z tego nie rozumiem. Kurwa, statki kosmiczne latają w kosmos, a tu głupiego wydechu nie da się wyprostowac ?
Kawasaki ER5 2005
-
-
takie wgnioty nie powinny wpływać na przepływ spalin i tak - nie da się tego wyciągnąć przy zachowaniu niskich kosztów takiej operacji. Da się ale cena przewyższy akcesoryjny nowy układ do niego.
Ewidentnie nie w tym leży problem przegrzewania się. Tak jak inni piszą skład mieszanki - tu masz problem lub dobrałeś świece o jakiejś innej ciepłocie niż powinny być do twojego moto. Albo mix tego.
Ewidentnie nie w tym leży problem przegrzewania się. Tak jak inni piszą skład mieszanki - tu masz problem lub dobrałeś świece o jakiejś innej ciepłocie niż powinny być do twojego moto. Albo mix tego.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
miałem dysze od mieszanki wykręcona o 2,5 obrotu, i wczoraj wykręciłem o jakieś 1/3 obrotu i chyba problem rozwiązany, zrobiłem wczoraj ok 5 km zajechałem pod garaż i go przegazowałem i nic..kolektor nie robił się czerwony,poczekam na ładniejszą pogodę i kiedy rozgrzeje bardziej yamaszkę i będę wiedział, ale jak się nie zrobił wczoraj po jeździe czerwony to powinno być dobrze
- art20
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości