Bandit czy gs500 ? problem...
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Ale taki co tylko lepi wg mnie tylko traci. Jeżdżąc już dwa lata autem co jakiś czas coś zdarza mi się usłyszeć, jakieś niepokojące dźwięki, stuki w zawieszeniu. Nie bagatelizuję tego, tylko od razu się za to zabieram. Koszty naprawy są niskie i mam czyste sumienie. A jak ktoś jeździ dopóki się nie rozkraczy na drodze to wtedy remont jest już grubszy i kasa leci jak woda. No chyba, że się takiego paścia sprzedaje. Ale wprawny kupujący wychwyci usterki.
http://www.bikepics.com/members/smal88/ | GSF 600N>GSF 650S
-
smal88 - Świeżak
Chyba jeszcze dokladnie przemysle swoj wybor co do motocykla. I raczej wszytko idzie w kierunku f2... niestety (albo na szczescie, a to sie okaze
) neizbyt dobrze wyjdzie mi z funduszami i nie bede w stanie zmienic motocykla po 1-2 sezonach... .Dlatego badz co badz ale f2 mnie pod tym wzgledem przekonuje. jedyne czego sie obawiam to tych 100km .... =/

Panigale ?
- Braseq
- Świeżak
Mocy w cebrze się nie bój bo pomimo tych 100KM na kolana nie powala. Moc oddaje bardzo liniowo i łagodnie więc jeśli nie będziesz kręcił do czerwonego pola to powinieneś ogarnąć. Jak już tu ktoś wcześniej napomknął jest ona dosyć wygodna i do tego łatwo się prowadzi. Co do Twojego wzrostu to nie ma tragedii ale obiema całymi stopami ziemi nie dotkniesz.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Kurde jeszcze zapomnialem jednej rzeczy. Wiem ze takich tematow jest bardzo duzo ale w zadnym nie ma dokladnie sprecyzowanej odpowiedzi. Chodzi mi o zmiane biegow bez sprzegla ( biegi w gore). W crossach wiem ze sie nie uzywa aby nie tracic czasu ale czy np w sportach szkodzi to bardzo skrzyni ? Nie chodzi mi o zmiane biegow bez spzregla caly czas ale rozpedzajac sie szybko musowe jest uzycie sprzegla aby skrzynia nie dostawala po dupie ? Z gory dzieki
Panigale ?
- Braseq
- Świeżak
Jak ktoś umiejętnie zmienia biegi bez sprzęgła, bez żadnych zgrzytów, to raczej nie powinno to jakoś bardzo szkodzić skrzyni, no ale według mnie sprzęgło jest po to, żeby go używać.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Nie idź na łatwiznę i nie wyrabiaj sobie złych nawyków. Jak trochę pojeździsz to wyrobisz sobie taką koordynację ruchów, że będziesz zmieniał biegi ze sprzęgłem nawet o tym nie myśląc.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
W zadnym wypadku nie ide na latwizne
porpostu chcem sie dowiedziec czy ma to jakis znaczacy wplyw na skrzynie biegów. Oczywistym jest ze bede uzywal sprzegla bo na poczatku nalezy nauczyc sie poprawnie uzywac motocykla 

Panigale ?
- Braseq
- Świeżak
Braseq napisał(a):W zadnym wypadku nie ide na latwizneporpostu chcem sie dowiedziec czy ma to jakis znaczacy wplyw na skrzynie biegów. Oczywistym jest ze bede uzywal sprzegla bo na poczatku nalezy nauczyc sie poprawnie uzywac motocykla
Jeśli zmieniałbys tak biegi czesto to w przyszłości skrzynia do wymiany

III sezon - Ducati Monster 620 Dark - 60 KM , 53 NM
- topgear68
- Świeżak
Porpostu gdybym mial wiecej pieniedzy kupil bym gs500... ale ze bede mial na f2 i na przyszle sezony nie bede mial pieniedzy alby zmienic motocykl postanowilem ze kupie cos zywotnego i wmiare dobrze sie prowadzącego i przy tym z duzą mocą (jak dla mnie). Jakbym srał pieniedzmi kupil bym gs , pozniej bandita , itp itd...
Panigale ?
- Braseq
- Świeżak
http://moto.allegro.pl/item875328463_ka ... roz_s.html
jeszcze małe pytanko czy ten kask jest dosyc dobry ? na kaskach nie znam sie pratkycznie wcale , tzn wiem aw agv i shoei i nitro ale nie jestem pewny. Moglby mi ktos napisac czy ten kask warto brac ? i jaka jest widocznosc bo to jest wazne.Jakby ktos mial propozycje kasku prosze wysylac. ale chodzi mi tylko o cale czarne z czarna szybka i najlepiej w polysku. taki jak ten agv
jeszcze małe pytanko czy ten kask jest dosyc dobry ? na kaskach nie znam sie pratkycznie wcale , tzn wiem aw agv i shoei i nitro ale nie jestem pewny. Moglby mi ktos napisac czy ten kask warto brac ? i jaka jest widocznosc bo to jest wazne.Jakby ktos mial propozycje kasku prosze wysylac. ale chodzi mi tylko o cale czarne z czarna szybka i najlepiej w polysku. taki jak ten agv
Panigale ?
- Braseq
- Świeżak
Ja mam AGV K3 Basic (taka niska półka) .
Fajnie wykonany , materiały dobrej jakości ale np. mój jest głośny.
Jak zniżam głowę na mojej Yamaszce bliżej baku aby schowac się za szybą to hałas jest dosyć mocny, likwiduje go wkładajac stopery do uszu. Kask kupiłem nowy i jest dopasowany idealnie do głowy (ułożone gąbki) . Słyszałem że stealth pod tym względem jest lepiej wygłuszony
Fajnie wykonany , materiały dobrej jakości ale np. mój jest głośny.
Jak zniżam głowę na mojej Yamaszce bliżej baku aby schowac się za szybą to hałas jest dosyć mocny, likwiduje go wkładajac stopery do uszu. Kask kupiłem nowy i jest dopasowany idealnie do głowy (ułożone gąbki) . Słyszałem że stealth pod tym względem jest lepiej wygłuszony
Ostatnio edytowano 14/1/2010, 20:16 przez skidmarks, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
dobra Ty bez nerwow, temat posta brzmi jak brzmi, przeczytałęm o co pytasz i nie zagłębiajac sie w dyspute odpowiedzialem, ze moim zdaniem lepsza alternatywa jest bandit,a ze w miedzy czasie nawijac zaczales o kask no to wybacz...
....a swoja droga to rzeczywiscie meczace sa te cigle zapytania w postach o to jakie moto lepsze, ktore wybrac na pierwsze, albo jaka wybrac alternatywe, pytania dotyczace kaskow i ciuchow tez nie sa sense, bo bez kitu przeciez mozna pogrzebac w siecie poytajac wojka google o porada, a jezelio juz tu koniecznie chcecie znalezc odp na nurtujace Was pytania to uzyjcie swoich orzeszkow i posluzcie sie wyszukiwarka.
....a swoja droga to rzeczywiscie meczace sa te cigle zapytania w postach o to jakie moto lepsze, ktore wybrac na pierwsze, albo jaka wybrac alternatywe, pytania dotyczace kaskow i ciuchow tez nie sa sense, bo bez kitu przeciez mozna pogrzebac w siecie poytajac wojka google o porada, a jezelio juz tu koniecznie chcecie znalezc odp na nurtujace Was pytania to uzyjcie swoich orzeszkow i posluzcie sie wyszukiwarka.
<<< Całkowity Brak Rozumu 929 '01 >>>
-
warjatron - Świeżak
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 30 gości