[biblioteka] Uprawnienia do prowadzenia motocykla
patrz tutajKomentatorzy napisał(a):wie ktoś coś wiecęj na temat zmiany przepisów związanych z kat A? ma się zmienić próg wiekowy, jeśli ktoś wie cos więcej proszę o odpowiedź<br><hr>ziółko<br>

<a href="http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,motocykl,nowa,ustawa,10623.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,motocykl,nowa,ustawa,10623.html</a><br><hr>PiotrJ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czyli wygląda na to, ze prawdopodobnie jesli wszystko pojdzie z ich planem, to bariery wiekowe w kat. A zaczna sie od stycznia 2010 roku ? Bo sie zastanawiam czy sie poprostu zapisac juz teraz na kat. A ( "zabezpieczyc sie " ) i a w praktyce zrobic je np. w Maju 2010, ze wzgledu na MatureKomentatorzy napisał(a):wie ktoś coś wiecęj na temat zmiany przepisów związanych z kat A? ma się zmienić próg wiekowy, jeśli ktoś wie cos więcej proszę o odpowiedź<br><hr>ziółko<br>Komentatorzy napisał(a):patrz tutaj
<a href="http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,motocykl,nowa,ustawa,10623.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,motocykl,nowa,ustawa,10623.html</a><br><hr>PiotrJ<br>

Pozdrawiam!<br><hr>Piotr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jam mam takie pytanie. W internecie przeczytałem że gdy mam już prawko kategorii A1(od 16 lat), to by zapisać się na prawko kategorii A, nie muszę już przechodzić szkolenia. Ile w tym prawdy?<br><hr>surdol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
za****** zwalone sa te przepisy
teraz co najmniej 60% motocyklistów nie bedzie robilo prawka<br><hr>pawelllleek
teraz co najmniej 60% motocyklistów nie bedzie robilo prawka<br><hr>pawelllleek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeżeli mam karte motorowerową i chce kupic motor o pojemności 50cm3 ale on rozwija predkosc do 115km/h to czy moge nim jezdzic po drogach publicznych??<br><hr>zientek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja żeby nie przejmować się głupimi pomysłami polityków zrobiłem prawko w tym roku w ostatniej chwili. Zajęło mi to nie cały miesiąc ( od 10 września do 9 października ). W każdym razie życzę wszystkim planującym zdać prawko w 2010 powodzeniaKomentatorzy napisał(a):wie ktoś coś wiecęj na temat zmiany przepisów związanych z kat A? ma się zmienić próg wiekowy, jeśli ktoś wie cos więcej proszę o odpowiedź<br><hr>ziółko<br>Komentatorzy napisał(a):patrz tutaj
<a href="http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,motocykl,nowa,ustawa,10623.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,motocykl,nowa,ustawa,10623.html</a><br><hr>PiotrJ<br>Komentatorzy napisał(a):Czyli wygląda na to, ze prawdopodobnie jesli wszystko pojdzie z ich planem, to bariery wiekowe w kat. A zaczna sie od stycznia 2010 roku ? Bo sie zastanawiam czy sie poprostu zapisac juz teraz na kat. A ( "zabezpieczyc sie " ) i a w praktyce zrobic je np. w Maju 2010, ze wzgledu na Mature
Pozdrawiam!<br><hr>Piotr<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jezeli nie przekracza pojazd 50cm3 to mozesz bez wzgledu na rozwijana predkosc.<br><hr>Piotr efKomentatorzy napisał(a):Jeżeli mam karte motorowerową i chce kupic motor o pojemności 50cm3 ale on rozwija predkosc do 115km/h to czy moge nim jezdzic po drogach publicznych??<br><hr>zientek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I ja tez juz tak zrobilemKomentatorzy napisał(a):wie ktoś coś wiecęj na temat zmiany przepisów związanych z kat A? ma się zmienić próg wiekowy, jeśli ktoś wie cos więcej proszę o odpowiedź<br><hr>ziółko<br>Komentatorzy napisał(a):patrz tutaj
<a href="http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,motocykl,nowa,ustawa,10623.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Prawo,jazdy,na,motocykl,nowa,ustawa,10623.html</a><br><hr>PiotrJ<br>Komentatorzy napisał(a):Czyli wygląda na to, ze prawdopodobnie jesli wszystko pojdzie z ich planem, to bariery wiekowe w kat. A zaczna sie od stycznia 2010 roku ? Bo sie zastanawiam czy sie poprostu zapisac juz teraz na kat. A ( "zabezpieczyc sie " ) i a w praktyce zrobic je np. w Maju 2010, ze wzgledu na Mature
Pozdrawiam!<br><hr>Piotr<br>Komentatorzy napisał(a):Ja żeby nie przejmować się głupimi pomysłami polityków zrobiłem prawko w tym roku w ostatniej chwili. Zajęło mi to nie cały miesiąc ( od 10 września do 9 października ). W każdym razie życzę wszystkim planującym zdać prawko w 2010 powodzenia<br><hr>Michal<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motorower to sprzęt, który nie przekracza pojemności 50ccm i nie rozpędza się więcej, niż 45km/h. Także przecinak 50ccm jadący 110, czy jeszcze więcej prowadzony przez osobę zaopatrzoną w jedynie kartę motorowerową nie jest legalnym rozwiązaniem.<br><hr>Adaśko (Romet Ogar 205)Komentatorzy napisał(a):Jeżeli mam karte motorowerową i chce kupic motor o pojemności 50cm3 ale on rozwija predkosc do 115km/h to czy moge nim jezdzic po drogach publicznych??<br><hr>zientek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z tego co wiem druga osobe mozna przewodzic po ukonczeniu 17 lat !!<br><hr>Czesio_Man ^dobczyce^Komentatorzy napisał(a):Mam 15 lat i posiadam karte motorowerowom. Mam pytanie od ilu można jeździć we dwóch na motorowerze? Prosze o odpisanie<br><hr>dandin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wejść - wejdzie na 100% ten nowy przepis. Tylko nie wiadomo dokładnie kiedy to będzie, ponoć w tym roku juz musi wejsc, gdyz jakies prawo unijne narzuca to prawo, i zaczely sie o tym pogloski ok. 3 lat temu i straszono ze wejdzie niebawem. Ten rok jest ostatnim rokiem ponoć, kiedy ma to zostac uchwalone. <br><hr>Piotr efKomentatorzy napisał(a):orientuje się ktoś czy na100% wejdzie prawko na A od 24 roku zycia .?<br><hr>Olusia<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale już weszło?<br><hr>remiKomentatorzy napisał(a):orientuje się ktoś czy na100% wejdzie prawko na A od 24 roku zycia .?<br><hr>Olusia<br>Komentatorzy napisał(a):Wejść - wejdzie na 100% ten nowy przepis. Tylko nie wiadomo dokładnie kiedy to będzie, ponoć w tym roku juz musi wejsc, gdyz jakies prawo unijne narzuca to prawo, i zaczely sie o tym pogloski ok. 3 lat temu i straszono ze wejdzie niebawem. Ten rok jest ostatnim rokiem ponoć, kiedy ma to zostac uchwalone. <br><hr>Piotr ef<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie. Na dzień dzisiejszy wciąż są 2 podkategorie - A1 i A. Spiesz sie...Komentatorzy napisał(a):orientuje się ktoś czy na100% wejdzie prawko na A od 24 roku zycia .?<br><hr>Olusia<br>Komentatorzy napisał(a):Wejść - wejdzie na 100% ten nowy przepis. Tylko nie wiadomo dokładnie kiedy to będzie, ponoć w tym roku juz musi wejsc, gdyz jakies prawo unijne narzuca to prawo, i zaczely sie o tym pogloski ok. 3 lat temu i straszono ze wejdzie niebawem. Ten rok jest ostatnim rokiem ponoć, kiedy ma to zostac uchwalone. <br><hr>Piotr ef<br>Komentatorzy napisał(a):Ale już weszło?<br><hr>remi<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oj to prawda nie jest. motorower moze rozwijac max 45 km/h wiec jezeli chcesz jezdzic tym na karte motorowerowa badz dowod to musisz miec na dowodzie w miejscu rodzaj pojazdu wbite motorower. wiec albo musisz zrobic jakis przekret albo miec juz zarejstrowane na motorwr. mniej wiecej taka sama sytuacja jak z rejestracja 125 na motorwr tylko ze tu masz 50 ccm.<br><hr>KarolKomentatorzy napisał(a):Jeżeli mam karte motorowerową i chce kupic motor o pojemności 50cm3 ale on rozwija predkosc do 115km/h to czy moge nim jezdzic po drogach publicznych??<br><hr>zientek<br>Komentatorzy napisał(a):Jezeli nie przekracza pojazd 50cm3 to mozesz bez wzgledu na rozwijana predkosc.<br><hr>Piotr ef<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dla mnie w polsce to jest jakas paranoja i znow wszystko nastawione zeby zdzierac kase od ludzi - jesli do prowadzenia motoroweru czyli jednosladu o poj do 50 cm3 i osiagajacych do 45 km/h uprawnieniu sa juz ci co ukoncza 17 lat maja dowod i na tym moga jedynie jezdzic a ja (bedac kierowca kategorii B od 96 roku) mam identyczne uprawnienia to jest jais bezsens
rozumiem ze nie powinienem jezdzic ciezkimi motocyklami o duzych pojemnosciach bo B to cztery slady ale jednak moim zdaniem dla ludzi z praktyka w ruchu drogowym (wieloletnia) uprawnienia do kierowania jednosladem do 125 cm3 powinny sie znalezc w nowej ustawie
stawia sie tutaj na rowni wieloletnich kierowcow kategorii B z gowniarzami nie jezdzacymi na niczym chyba ze na rolkach po osiedlu - to juz sa kpiny tym bardziej ze w wielu krajach unii na B mozna jezdzic do 125 w polsce oczyscie NIE!<br><hr>auta23
rozumiem ze nie powinienem jezdzic ciezkimi motocyklami o duzych pojemnosciach bo B to cztery slady ale jednak moim zdaniem dla ludzi z praktyka w ruchu drogowym (wieloletnia) uprawnienia do kierowania jednosladem do 125 cm3 powinny sie znalezc w nowej ustawie
stawia sie tutaj na rowni wieloletnich kierowcow kategorii B z gowniarzami nie jezdzacymi na niczym chyba ze na rolkach po osiedlu - to juz sa kpiny tym bardziej ze w wielu krajach unii na B mozna jezdzic do 125 w polsce oczyscie NIE!<br><hr>auta23
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam.Mam pytanie do kogoś kto lepiej orientuje się w temacie.Mianowicie,mam 19 lat i niedawno zdałem prawko na kat.A.Czy po zmianie przepisów będę musiał czekać do 24 roku życia by móc prowadzić motor o pojemności 700 cm? Skoro mam uprawnienia do kierowania motocyklami to chyba nikt mi tego nie odbierze ,pozatym słyszałem ,że prawo nie działa wstecz ale cóż . . . polska.<br><hr>Jack
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
skoro masz prawo jazdy, to będziesz mógł jeździć motocyklem o dowolnej pojemności... Prawo nie dział wstecz, więc prawa jazdy ci nie zabiorą, czyli ciebie te przepisy nie dotyczą
Yamaha Tzr50 '06 ---> Aprilia Rs125 '08 ---> R6 '03
-
Janek94 - Świeżak
Dokładnie tak, jak napisal Janek.Komentatorzy napisał(a):Witam.Mam pytanie do kogoś kto lepiej orientuje się w temacie.Mianowicie,mam 19 lat i niedawno zdałem prawko na kat.A.Czy po zmianie przepisów będę musiał czekać do 24 roku życia by móc prowadzić motor o pojemności 700 cm? Skoro mam uprawnienia do kierowania motocyklami to chyba nikt mi tego nie odbierze ,pozatym słyszałem ,że prawo nie działa wstecz ale cóż . . . polska.<br><hr>Jack<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"B" to są dwa śladyKomentatorzy napisał(a):dla mnie w polsce to jest jakas paranoja i znow wszystko nastawione zeby zdzierac kase od ludzi - jesli do prowadzenia motoroweru czyli jednosladu o poj do 50 cm3 i osiagajacych do 45 km/h uprawnieniu sa juz ci co ukoncza 17 lat maja dowod i na tym moga jedynie jezdzic a ja (bedac kierowca kategorii B od 96 roku) mam identyczne uprawnienia to jest jais bezsens
stawia sie tutaj na rowni wieloletnich kierowcow kategorii B z gowniarzami nie jezdzacymi na niczym chyba ze na rolkach po osiedlu - to juz sa kpiny tym bardziej ze w wielu krajach unii na B mozna jezdzic do 125 w polsce oczyscie NIE!<br><hr>auta23<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości