Jaki moto by tu ku....wa kupić?
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Siwek ponad 15km dodatkowych koni tylko po zdemontowaniu exupa? Ktos Ci chyba ladna bajke opowiedzial. Jesli jest pomiar z hamowni z takim wynikiem to musi byc cos wiecej kombinowane.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Juz po samym tytule tematu widac z kim mamy do czynienie
:D:D Kupuj kupuj litra
ilez mozna Jawa jezdzic :/ stary przeciez to rasowy sprzet
Moze TL1000R zapodaj bo podobnie liniowo oddaje moc co jawa
:D:D <lol2>. no coz w takim temacie to tylko na zarty mozna sobie pozwolic. ale coz kto ma odpasc odpadnie na poczatku sezonu i w lecie bedzie bezpieczniej. 

Honda f4i '01
-
wojtek1303 - Świeżak
Ja kupilem 2 lata temu Kawe ZX7R z 97 za 8 tys. Motocykl dobry do przesiadki z jakis mniejszych popierdółek, torche ciezki fakt ale niby 120 czy 130 kucy ma ale nie wyrywa spod siodelka przy odkreceniu mocno gazu - taki urok tej masy. Motocykl sprawowal sie dobrze dopóki nie wyjebałem slizga przy 60 km/h. Po tym slizgu wyszly rzeczy od poprzednich włascicieli które nie byly widoczne na 1 rzut oka laika. Porobilem troche i jakos sezon dokonczylem. W nastepnym sezonie jak zaczełem jeżdzić od poczatku kwietnia to juz 20 któregos go sprzedalem tak sie zaczal sypac, wiecej czasu w garazu spedzalem niz na ulicy, straciłem do niego nerwy. Takze odradzam taki motor gdyz predzej czy pozniej zacznie sie sypac straszliwie
- Husarr
- Świeżak
za budżet jaki proponujesz to dostaniesz same szroty... chyba że trafisz jakiegoś cukiereczka, a bardzo rzadko się to zdaża.
Ale spełni to twoje wymagania:
do pracy dojedziesz (tu pewnie doskonale by się spisał także skuter
do lansu też sie nada (dla tych co się nie znają na motorach -głównie kobiety- każdy umyty nie koniecznie sprawny motor jest bardzo spoko, a dla tych co się znają to... też pewnie będzie spoko bo pewnie mają podobne jakościowo pojazdy)
Wiem że w sumie wszedzie piszę takie rzeczy na forum, ale popierwsze niema co się oszukiwać 10 letni motor to już złom (chodzi o te które mają moc z litra >90km) ... nawet najlepiej utrzymany ma już swój przebieg, traci sztywność, skrzynia itp.
WIele ludzi powie Ci że pier... gadam bzdury... ale powtarzam w polsce stan pojazdów drogowych (motorów i samochodów) jest fatalny i nie oszukujmy się wynika to z naszej głupoto-biedoty. Kupujemy coś co kiedyś było bardzo fajne i można było się pochwalić a teraz został tylko cień tego i dodatkowo nie mamy kasy na utrzymanie...
nie chce nikogo obrażać, ale każdy punkt widzenia należy wziąść pod uwagę.
Ale spełni to twoje wymagania:
do pracy dojedziesz (tu pewnie doskonale by się spisał także skuter
do lansu też sie nada (dla tych co się nie znają na motorach -głównie kobiety- każdy umyty nie koniecznie sprawny motor jest bardzo spoko, a dla tych co się znają to... też pewnie będzie spoko bo pewnie mają podobne jakościowo pojazdy)
Wiem że w sumie wszedzie piszę takie rzeczy na forum, ale popierwsze niema co się oszukiwać 10 letni motor to już złom (chodzi o te które mają moc z litra >90km) ... nawet najlepiej utrzymany ma już swój przebieg, traci sztywność, skrzynia itp.
WIele ludzi powie Ci że pier... gadam bzdury... ale powtarzam w polsce stan pojazdów drogowych (motorów i samochodów) jest fatalny i nie oszukujmy się wynika to z naszej głupoto-biedoty. Kupujemy coś co kiedyś było bardzo fajne i można było się pochwalić a teraz został tylko cień tego i dodatkowo nie mamy kasy na utrzymanie...
nie chce nikogo obrażać, ale każdy punkt widzenia należy wziąść pod uwagę.
- LordWiadro
- Świeżak
powyżej 600 odradzam, jednak ciezko czasem przetłumaczyć ...
mając taką kasę brałbym GS500 albo Er5 , moto ma Ci służyć także do lansu... trochę smieszne podejscie... to albo lubisz jezdzić jestes motocyklista itp.. albo po prostu lubisz sie lansować ... a Cie na to nie stać.
Za taką kasa kupisz szrota i bedziesz sie lansował ze smarem na rekach...
proponuje motory typu w/w .... wtedy bedą swieższe , mniej zjechane ... no i bezpieczniejsze
mając taką kasę brałbym GS500 albo Er5 , moto ma Ci służyć także do lansu... trochę smieszne podejscie... to albo lubisz jezdzić jestes motocyklista itp.. albo po prostu lubisz sie lansować ... a Cie na to nie stać.
Za taką kasa kupisz szrota i bedziesz sie lansował ze smarem na rekach...
proponuje motory typu w/w .... wtedy bedą swieższe , mniej zjechane ... no i bezpieczniejsze
RSIX
-
Rafal_W_wa - Świeżak
Rafal_W_wa napisał(a):powyżej 600 odradzam, jednak ciezko czasem przetłumaczyć ...
mając taką kasę brałbym GS500 albo Er5 ,
mysle ze autorowi tematu nie beda lezec w/w motocykle bo nie dogoni nimi lytrow jakie maja jego ziomy.
Ale... mysle ze powinies kolego sobie kupic na poczatek troche lagodniejszy motocykl cos pokroju 500ccm, mnie tez sie wydawalo ze 500 to malo ale jak zaczalem smigac na 500 to zbiera sie przyzwoicie i po prostu jezdzi... wiadomo ze lytrow nie dogoni, ale ja na Twoim miejscu chociaz jeden sezon bym pojezdzil i sie pouczyl na slabszej maszynie, niz wsiadal na SS i sie zabil po kilku dniach.... chociaz widze ze dla niektorych cena lansu jest na prawde po za jakim kolwiek rozsadkiem, wiec wybierz sam...

- DAN V8
- Świeżak
ludzie po 1 ten koles juz dawno zostal zbanowany wiec nie ma go na forum.
po 2 temat ma 2 ms-ce i nie ma sensu go odkopywac z ww powodow.
po 2 temat ma 2 ms-ce i nie ma sensu go odkopywac z ww powodow.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 238 gości