Upał - jak sobie radzicie podczas jazdy na moto?
Co robię żeby mi nie było gorąco?
Rozpinam rozporek
A tak na serio to nawet przy ok. 25oC nie jest tak źle. Lekko rozpinam kurtkę, rozsuwam suwak na rękawach, otwieram wloty w kasku i dodaję więcej gazu.
Rozpinam rozporek

A tak na serio to nawet przy ok. 25oC nie jest tak źle. Lekko rozpinam kurtkę, rozsuwam suwak na rękawach, otwieram wloty w kasku i dodaję więcej gazu.
FZR 1000
-
grzybek124 - Świeżak
Ja po prostu się gotuję i tyle. Nie zrozum mnie zle, ale 30 st. dla mnie to nie argument. W naszym kraju przez 8 mies. przewaznie jest do kitu i jezdzic sie nie da, wiec KAZDY dzien, sezonu staram sie wykorzystac.
Innocence proves nothing...
- valhalla
- Świeżak
Dandi93 napisał(a):limak14 fakt, a jak by szły tylko w mini? To by było jak na pustyni, bez wody nie da rady
oj wtedy to nie wiem sam

chyba byłbym ugotowany i moje kochones też

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
C-bool napisał(a):A ten kombinezon to Shield Pro?
Jezeli to pytanie bylo skierowane do mnie:
Mam dwa kombinezony. W cieplejsze dni jezdze w typwo letnim kombinezonie FLM-a. Kupilem ten kombinezon ladnych kilka lat temu i powiem szczerze, ze nic podobnego do tej pory nie spotkalem. Bardzo przewiewny, nigdy jeszcze sie w nim porzadnie nie spocilem. Niestety tylko w takiej pogodzie sie sprawdza. Podczas deszczu woda szybko dostaje sie do srodka a kiedy robi sie chlodniej - jest bardzo zimno.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
- devxx
- Świeżak
1. Jazda na moto tylko do południa, wieczorem lub w pochmurne dni (minusem jest to, że z takiej niewinnej chmurki może nagle lunąć deszcz).
2. Brak odzieży motocyklowej - aczkolwiek na tym etapie, kiedy raczej "toczę się" na motocyklu (jako L-ka), jest to błąd do wybaczenia. Jednak zawsze posiadam prowizoryczne zabezpieczenia łokci i kolan.
3. Jak najczęstsze przerwy, postoje i w tym czasie "wietrzenie" ciała. W moim przypadku ogranicza się to tylko do ściągania kozaczków, ale gdybym miała kombi to starałabym się na każdym postoju odpinać górę (ku uciesze męskiej części społeczności) i udać się do najbliższego klimatyzowanego pomieszczenia*
4. Nie zapominajcie o tym, że gdy jesteście ubrani w ciemne kolory to słońce bardziej Was nagrzewa. To co, panowie, może biały kubraczek i kozaczki?
Taa, skąd ja znam ten słynny gest pospiesznie wycieranej o spodnie dłoni
*i angina gotowa
2. Brak odzieży motocyklowej - aczkolwiek na tym etapie, kiedy raczej "toczę się" na motocyklu (jako L-ka), jest to błąd do wybaczenia. Jednak zawsze posiadam prowizoryczne zabezpieczenia łokci i kolan.
3. Jak najczęstsze przerwy, postoje i w tym czasie "wietrzenie" ciała. W moim przypadku ogranicza się to tylko do ściągania kozaczków, ale gdybym miała kombi to starałabym się na każdym postoju odpinać górę (ku uciesze męskiej części społeczności) i udać się do najbliższego klimatyzowanego pomieszczenia*

4. Nie zapominajcie o tym, że gdy jesteście ubrani w ciemne kolory to słońce bardziej Was nagrzewa. To co, panowie, może biały kubraczek i kozaczki?

dłonie to makabra, jak wyjmuje to mam całe mokre, aż wstyd rękę komus podać na powitanie
Taa, skąd ja znam ten słynny gest pospiesznie wycieranej o spodnie dłoni

*i angina gotowa

KOCHAM ŻELUSIA :*
-
Łobuz - Świeżak
"dłonie to makabra, jak wyjmuje to mam całe mokre, aż wstyd rękę komus podać na powitanie"
Ja daje mokra , niech wiedza czym jest jazda na moto
. Spocony i smierdzacy paliwem , twarz ubrudzona od tryskajacego oleju , i wielki usmiech po winklu.... 
Ja daje mokra , niech wiedza czym jest jazda na moto

- jajko
- Świeżak