Jazda motocyklem w korku - stoicie grzecznie czy zajmujecie
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Jazda motocyklem w korku - stoicie grzecznie czy zajmujecie
Witam. Ostatnio jadąc po mieście miałem kilka krotnie taka sytuację że przed światłami jest sznur samochodów, więc jak zawsze staram się zajmować miejsce zaraz przed światłami czyli poleposition. No i chyba z 4 razy wczoraj się spotkałem z taka sytuacja że jest upał i jak zawsze staram się zajmować pierwsze miejsce no to więc jadę między samochodami które stoją w miejscu, jest dużo miejsca tak że nawet dwa moto obok siebie się zmieszczą. A tu nagle widzę że jakiś kolo na cbr f4i stoi sobie przed puszka , jakieś 5 puszek przed światłami, to nic, pokazałem mu łapę i jadę dalej. I dodam że wczoraj przynajmniej z 4 razy mi się zdarzyło takie zdarzenie. Czy to jest jakiś bunt motocyklistów żeby nie spieszyć się na mieście? O co kaman? Niewiem co to jest za przyjemność kisić się przed puszkami jak można sobie podjęciac przed światła i droga wolną, zwłaszcza w taki upał jak był wczoraj. Niewiem czy to właściwy dział ale jakby co to proszę o przeniesienie. Pozdro chłopaki
- karolek850
- Świeżak
ahh Karolek Ty i te Twoje problemy
też czasami stoję za puszkami jak są np koleiny, może się bał, że ktoś mu wyjedzie, może dopiero się uczy jeździć albo nigdzie mu się nie spieszyło a może lubi jak mu się jajca spocą..
pozdr

pozdr
Honda to Honda..
-
karolr - Bywalec
Ja też nie zawsze cisnę się między puszki. Z resztą w moim mieście mega korków nie ma. Co mi za różnica czy ruszę pierwszy czy trzeci? Jak się nigdzie nie spieszę to stoję grzecznie w kolejce.
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Tam akurat nie było kolein a sądząc po motocyklu to raczej nie był jego pierwszy, między innymi to była cbr i vmax. Niewiem po co wiara kupuje takie moto żeby się kisić w korku 

- karolek850
- Świeżak
Zawsze. Niekiedy nawet pobocze/chodnik wchodzi w grę.
Własnie po to miałem moto. Aby skrócić czas podróży z punktu A do B.
Własnie po to miałem moto. Aby skrócić czas podróży z punktu A do B.
-
turboponczek - MEGA TROLL
No i co? stal sobie to niech stoi. Nie widze problemu.
Jedni stoja , drudzy jezdza miedzy, trzeci po chodniku jezdza.
"Czy to jest jakiś bunt motocyklistów żeby nie spieszyć się na mieście?"
A co to trzeba wszedzie sie spieszyc?
Temat bez sensu
Jedni stoja , drudzy jezdza miedzy, trzeci po chodniku jezdza.
"Czy to jest jakiś bunt motocyklistów żeby nie spieszyć się na mieście?"
A co to trzeba wszedzie sie spieszyc?
Temat bez sensu
- jajko
- Świeżak
karolek850 napisał(a):Tam akurat nie było kolein a sądząc po motocyklu to raczej nie był jego pierwszy, między innymi to była cbr i vmax. Niewiem po co wiara kupuje takie moto żeby się kisić w korku
No to już Ci mówię żebyś nie osądzał po motocyklu bo moja f4i jets mojim pierwszym moto i raczej nigdy nie stoję grzecznie za samochodem tyl;ko pcham się na początek, chyba, że nie ma możliwości na przejazd to czekam aż się taki zrobi.
Tak jak @pączuś powiedział po to mam moto, żeby mnie się szybciej jechało z punktu A do punkt B.
A jak ktoś lubi to niech sobie stoi przecież nikt mu nie broni, może jechał za znajmomymi w puszcze może mu się lac chciało to się zatrzymał żeby wstrząsy nie wymusiły popuszczenia w spodnie ... nie masz innych problemów?
Następny Twoj temat to będzie zapewne "mam włosa na brodzie i nie wiem jak się golić. Prosze pomóżcie!!" :/
-
patryk83 - Bywalec
Poważny problem naprawdę. Niech każdy jezdzi tak jak chce i tyle. Ja mam to głęboko w doopie czy jakis typ jedzie za samochodem w korku czy jedzie środkiem.
<zx12r> / <Suzuki dr 650>
"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
"Moja ulica murem podzielona
Świeci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
-
Cezarjusz - VIP Ścigacz.pl
patryk83 napisał(a): moja f4i jets mojim pierwszym moto
szejsetka na początek?! życie Ci nie miłe czy co? zobaczysz rozje*iesz się na pierwszym lepszym zakręcie..
PS
Też F4i to mój pierwszy sprzęt, nie licząc motorynki w wieku 7 lat, która więcej stała niż jeździła a jak już jeździła to zajumali mi spod bloku
Honda to Honda..
-
karolr - Bywalec
patryk83 napisał(a): Następny Twoj temat to będzie zapewne "mam włosa na brodzie i nie wiem jak się golić. Prosze pomóżcie!!"
Który się zakończy dyskusją nad tym, czy 600 jest odpowiednia na pierwszy motocykl

EDIT:
karolr napisał(a):patryk83 napisał(a): moja f4i jets mojim pierwszym moto
szejsetka na początek?! życie Ci nie miłe czy co? zobaczysz rozje*iesz się na pierwszym lepszym zakręcie..
A nie mówiłam?

Ostatnio edytowano 7/8/2009, 11:09 przez Łobuz, łącznie edytowano 1 raz
KOCHAM ŻELUSIA :*
-
Łobuz - Świeżak
Musze wrócić wspomnieniami do pierwszego zakrętu i pogadać z nim dlaczego się nie wypieprzyłem ;p
Łobuziak:) napisał(a):Który się zakończy dyskusją nad tym, czy 600 jest odpowiednia na pierwszy motocykl Laughing
No bo się nadaje ;p ale niektóre pauki na tym forum nie mogą się pogodzić z tym, że oni się na nie nie nadawali;p (tak to była prowokacja i proszę na nią nie odpisywać, chociaż temat z d** więc może warto popisal o czymś innym ;p)
-
patryk83 - Bywalec
Choć temat lekko bez sensu dodam od siebie 0,05 zł
Generalnie jak jadę "w miasto" na motorze to z założeniem, żeby te cholerne korki minąć (kto zna Kraków ten wie), ale jak jadę na spokojnie to mogę stać i czekać, wyprzedzę towarzystwo później.
Czasami poza tym ciężko jest się przebić między samochodami, stoją blisko siebie, lepiej poczekać niż porysować sprzęt.
Pamiętam też historię mojego kumpla, który będąc pasażerem samochodu wysiadł z niego gdy stał na światłach, a nie spojrzał czy coś nie jedzie. A jechał rower. Gościa ledwo z asfaltu zebrali jak przypieprzył w drzwi. A to tylko rowerek był...

Generalnie jak jadę "w miasto" na motorze to z założeniem, żeby te cholerne korki minąć (kto zna Kraków ten wie), ale jak jadę na spokojnie to mogę stać i czekać, wyprzedzę towarzystwo później.
Czasami poza tym ciężko jest się przebić między samochodami, stoją blisko siebie, lepiej poczekać niż porysować sprzęt.
Pamiętam też historię mojego kumpla, który będąc pasażerem samochodu wysiadł z niego gdy stał na światłach, a nie spojrzał czy coś nie jedzie. A jechał rower. Gościa ledwo z asfaltu zebrali jak przypieprzył w drzwi. A to tylko rowerek był...
FZ6 S2 Fazer
-
sousou - Świeżak
PS
Też F4i to mój pierwszy sprzęt, nie licząc motorynki w wieku 7 lat, która więcej stała niż jeździła a jak już jeździła to zajumali mi spod bloku
Taaaa a moja zwykła f4, ale też możecie pozdrowić pierwszy zakręt.
...PITER WCIĄŻ ŻYJE...
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
- Piter_Stunter
- Świeżak
sousou napisał(a):Pamiętam też historię mojego kumpla, który będąc pasażerem samochodu wysiadł z niego gdy stał na światłach, a nie spojrzał czy coś nie jedzie. A jechał rower. Gościa ledwo z asfaltu zebrali jak przypieprzył w drzwi. A to tylko rowerek był...
tak ale jakby tak sie zdarzyło z motocyklem to raczej dzwi byłyby zbierane z asfaltu

-
pawulon03 - Świeżak
Re: Jazda motocyklem w korku - stoicie grzecznie czy zajmuje
karolek850 napisał(a):Witam. Ostatnio jadąc po mieście miałem kilka krotnie taka sytuację że przed światłami jest sznur samochodów, więc jak zawsze staram się zajmować miejsce zaraz przed światłami czyli poleposition. No i chyba z 4 razy wczoraj się spotkałem z taka sytuacja że jest upał i jak zawsze staram się zajmować pierwsze miejsce no to więc jadę między samochodami które stoją w miejscu, jest dużo miejsca tak że nawet dwa moto obok siebie się zmieszczą. A tu nagle widzę że jakiś kolo na cbr f4i stoi sobie przed puszka , jakieś 5 puszek przed światłami, to nic, pokazałem mu łapę i jadę dalej. I dodam że wczoraj przynajmniej z 4 razy mi się zdarzyło takie zdarzenie. Czy to jest jakiś bunt motocyklistów żeby nie spieszyć się na mieście? O co kaman? Niewiem co to jest za przyjemność kisić się przed puszkami jak można sobie podjęciac przed światła i droga wolną, zwłaszcza w taki upał jak był wczoraj. Niewiem czy to właściwy dział ale jakby co to proszę o przeniesienie. Pozdro chłopaki
Nom niestety, ale musisz się przyzwyczaić, że jest wolność i póki co nie każdy myśli tak jak ty. Jednemu się nie spieszy kompletnie i sobie stoi grzecznie, a inny zawala na pole position... czy to takie trudne do zrozumienia...?
-
lonewolf - Bywalec
Duzo miejsca nie potrzebuje wiec zazwyczaj dostane sie na poleposition bez problemu, ale nie nawidze jak jakis h*j specjalnie stoi tak zebym nie przejechal i cieszy morde "/ Szlag mnie wtedy trafia i omijam patafiana z drugiej strony
Naszczescie wszedzie sie wcisne... 

Pzdr
Yamaha Majesty 250
Yamaha Majesty 250
- eBuch
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3