Wszystko o kaskach motocyklowych, pytania o cenÄ™, opinie
Moim zdaniem termoplast odpada bo z niego sÄ… robione kaski Tornado
I słyszałem od ludzi bardziej siedzących w temacie że ten materiał na kaski się nie nadaje.
Kaki Nitro są zrobione z dobrych materiałów a także jakość wykonania stoi na wysokim poziomie. Ale w kasie tych kasków co podałeś chyba nie będziesz miał Antifog'a i filtra UV.

Kaki Nitro są zrobione z dobrych materiałów a także jakość wykonania stoi na wysokim poziomie. Ale w kasie tych kasków co podałeś chyba nie będziesz miał Antifog'a i filtra UV.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
wiec wybor pewnie padnie na HJC albo Uvex'a popatrze jeszcze... dzieki sasiad ;P
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...)
xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/

-
Szopekk - Świeżak
Czy mógł by mi ktoś przybliżyć kask Arai rx-7 jak się sprawuje w codziennej eksploatacji czy ma jakieś wady generalnie prosił bym o wyczerpujące wypowiedzi. I jeszcze jedno co do Arai rx-7 GP Czy te kaski czymś się w ogóle różnią w wykonaniu, technologi etc etc... czy tylko tym że są pomalowane w barwy zawodników gp i dla tego cena jest aż taka wysoka 

AMOK
CBR F3
CBR F3
- AK
- Świeżak
Witam
Przeglądam ten temat i zastanawiaja mnie 2 rzeczy, a mianowicie, dlaczego wszyscy polecaja HJC CS-R1, skoro w rankingu Sharpa dostał tylko jedną gwiazdkę. 2 rzecz, to co wnosi norma ECE 2205, albo raczej dlaczego każdy na allegro sie nią chwali jak kaski ją mają i czy wogóle te normy, testy są teraz jakoś wymierne co do realnego bezpieczeństwa kasku czy tak jak stało sie z testami EuroNCAP że większosc producentów robiło samochody pod te testy zeby potem reklamowac jakie to ich auta nie sa bezpieczne.
2 pytanie, jaki kask w sensie do jakiego przedziału cenowego kupilibyście kask na Honde CB500 - mam w planach taką kupić, a wraz z nią ciuchy motocyklowe i kask
Z góry dzieki za odpowiedzi
Przeglądam ten temat i zastanawiaja mnie 2 rzeczy, a mianowicie, dlaczego wszyscy polecaja HJC CS-R1, skoro w rankingu Sharpa dostał tylko jedną gwiazdkę. 2 rzecz, to co wnosi norma ECE 2205, albo raczej dlaczego każdy na allegro sie nią chwali jak kaski ją mają i czy wogóle te normy, testy są teraz jakoś wymierne co do realnego bezpieczeństwa kasku czy tak jak stało sie z testami EuroNCAP że większosc producentów robiło samochody pod te testy zeby potem reklamowac jakie to ich auta nie sa bezpieczne.
2 pytanie, jaki kask w sensie do jakiego przedziału cenowego kupilibyście kask na Honde CB500 - mam w planach taką kupić, a wraz z nią ciuchy motocyklowe i kask

Z góry dzieki za odpowiedzi

- Robert200pl
- Świeżak
Robert200pl kup kask jak najlepszy możesz. Bo to jest zakup na lata i moto możesz zmienić a kask Ci zostanie.
-
Witam. Nie wiem jaki model Hjc masz ale jak kumpel rozwalił Phantoma to koszt szybki i mocowania którego nie bardzo mogliśmy sie doszukać stanowił 60% nowego kasku z wyprzedaży chłopaka z Lubonia. Więc jak dla mnie prosta sprawa kask trafiony jest juz oslabiony więc raczej powinien być zmieniony na nowy. Żeby Cię nie skłamać za tego Phantoma nowego płaciliśmy 370zł gdzie koszt samej szybki na allegro to około 140zł było plus mocowania z którymi był problem. Ja bym brał nowy ale wybór należy do Ciebie.
Życie zaczyna się powyżej 200km/h, czasami w tym samym momencie sie kończy, jednak gdyby to było regułą każdy z Nas umarłby jako niemowlę... | | moja Diablica http://picasaweb.google.com/PiciuR1/R1# ... 3032004354
- PittR1
- Świeżak
-
Co sądzicie o kaskach Sharka? Model S800 lub S500Air, zdobyły dobre noty w teście Sharpa i są dośc dobrze wyposażone, co myślicie o tych kaskach? Czy znalazłoby się coś lepszego w cenie 500-600 zeta no, max. 700
- Robert200pl
- Świeżak
Są tak zaprojektowane żeby okulary się bez problemu mieściły w środku i nie uwierały kierowcy. Ale nie zrobi Ci to różnicy jeśli nie jeździsz w okularach.
-
No ja akurat mam okulary
Ale tyle co juz mierzyłem to wg. mnie nie ma różnicy.
Jeśli chodzi jeszcze do kasków. Widzę że głównie polecasz HJC CS R1. A zauważyłem że za te same a nawet mniejsze pieniądze można mieć Nitro z lepszych materiałów. Bo R1 z tworzyw sztucznych a np. Nitro N1700 z włókna szklanego. To tu za co sie płaci w HJC ??

Jeśli chodzi jeszcze do kasków. Widzę że głównie polecasz HJC CS R1. A zauważyłem że za te same a nawet mniejsze pieniądze można mieć Nitro z lepszych materiałów. Bo R1 z tworzyw sztucznych a np. Nitro N1700 z włókna szklanego. To tu za co sie płaci w HJC ??
Pierwszy sezon już za mną
Cały i w jednym kawałku

Cały i w jednym kawałku

-
Beton - Świeżak
Robert200pl napisał(a):Co sądzicie o kaskach Sharka? Model S800 lub S500Air, zdobyły dobre noty w teście Sharpa i są dośc dobrze wyposażone, co myślicie o tych kaskach? Czy znalazłoby się coś lepszego w cenie 500-600 zeta no, max. 700
Ponawiam pytanie

- Robert200pl
- Świeżak
Chociażby za szybkę z anti fog'iem i filtrem UV.
-
czy warto kopić kask nolan n52 czy ktoś go posiada i co możecie o nim powiedzieć http://www.nolan.pl/product_info.php?products_id=334
- sebalam
- Świeżak
Czy ktoś coś wie/miał/ma kask firmy NITRO N1700?
http://allegro.pl/item694730359_kask_ni ... nitro.html
Skłaniam się ku niemu ze względu na dobre wyniki w testach bezpieczeństwa - jest w cenie HJC CS-R1 a dostał 5 gwiazdek w teście Sharpa, co o nim myślicie? Będzie dobry na CB 500 lub GS 500?
http://allegro.pl/item694730359_kask_ni ... nitro.html
Skłaniam się ku niemu ze względu na dobre wyniki w testach bezpieczeństwa - jest w cenie HJC CS-R1 a dostał 5 gwiazdek w teście Sharpa, co o nim myślicie? Będzie dobry na CB 500 lub GS 500?

- Robert200pl
- Świeżak
Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Właśnie zdałem prawko kat. A1 i mam zamiar wkroczyć w świat motocykli
Na początku zamierzam niedługo kupić sobie Honde NSR, pojeżdżę nią 2/3 lata i może przesiądę się na coś większego. Zanim jednak kupię motor to chciałbym się już porozglądać za kaskiem (potem dokupię cały strój). Szukam kasku w okolicach 400zł (góra 500zł jeśli faktycznie będzie bezpieczniejszy i wygoda będzie na wyższym poziomie). Poczytałem trochę na forum i widzę, że proponujecie kaski firmy HJC. Znalazłem coś takiego : http://moto.allegro.pl/item696688828_hj ... rocin.html
Dobrze, gdyby ten co podacie był wykonany z materiału antyalergicznego, ponieważ jestem w takim "w połowie alergikiem":D Chodzi mi o bezpieczeństwo i wygodę podczas jeżdżenia. Widziałem też wiele kasków firmy Nitro w przystępnych cenach, ale tutaj prosiłbym o zdanie osoby, które już trochę w tym siedzą
Jeszcze taka formalnośc, nie wiem jaki rozmiar kasku będzie na mnie dobry, więc powinienem przejść siędo sklepu, wyczaić kask firmy, która mnie interesuje i ten rozmiar później zamawiać, tak?
Pzdr

Dobrze, gdyby ten co podacie był wykonany z materiału antyalergicznego, ponieważ jestem w takim "w połowie alergikiem":D Chodzi mi o bezpieczeństwo i wygodę podczas jeżdżenia. Widziałem też wiele kasków firmy Nitro w przystępnych cenach, ale tutaj prosiłbym o zdanie osoby, które już trochę w tym siedzą

Jeszcze taka formalnośc, nie wiem jaki rozmiar kasku będzie na mnie dobry, więc powinienem przejść siędo sklepu, wyczaić kask firmy, która mnie interesuje i ten rozmiar później zamawiać, tak?
Pzdr
- Parker
- Świeżak
Parker napisał(a):Widziałem też wiele kasków firmy Nitro w przystępnych cenach, ale tutaj prosiłbym o zdanie osoby, które już trochę w tym siedzą
Pzdr
Nitro nie jest polecane przez userów tego forum, mówią o nim, że to kask na rower.
Odnośnie przymiarki to głupie pytanie zadałeś. Niby co innego masz robić po przymiarce, zamówić inny niż CI do głowy pasuje ?
Możliwe, że ktoś Ci powie, że lepiej dołożyć kasy ale jak nie masz skąd dokładać to ten csr1 ujdzie.
-
patryk83 - Bywalec
Koledzy pomozcie mi w kupnie kasku bo naprawde nie wiem co wybrac
Jezdze w LZ6 i nie moge duzej w nim jezdzic bo jest zbyt glosny
Potrzebuje kask naprawde zeby byl cichszy od LZ6 , na niczym innym mi nie zalezy jak tylko na ciszy tak do 120km/h.A nie jak Lazer w ktorym powyzej 70km/h jest juz glosno. Moj budzet to +/- 600 zł. Napewno kazdy z was wie od kiedy u was zaczyna sie robic glosno w kasku....

- Alkad
- Świeżak
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości