Wszystko o kaskach motocyklowych, pytania o cenę, opinie
Panowie mam małe pytanie:
Chcę kupić kask HJC FG-15 i mam pytanie czy różnice w nazwie,
np. HJC FG-15 PRISM i HJC FG-15 DRACO, to tylko różne malowania, czy różnią się te kaski czymś jeszcze ?
Wydaje mi się, że HJC FG-15 to model, a reszta nazwy to nazwa malowania, ale chcę wiedzieć na pewno.
Zdr.
Chcę kupić kask HJC FG-15 i mam pytanie czy różnice w nazwie,
np. HJC FG-15 PRISM i HJC FG-15 DRACO, to tylko różne malowania, czy różnią się te kaski czymś jeszcze ?
Wydaje mi się, że HJC FG-15 to model, a reszta nazwy to nazwa malowania, ale chcę wiedzieć na pewno.
Zdr.
-
Radziol - Świeżak
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
No właśnie ja powrócę do tematu kask za 350-400 zł - na tyle cenie swoja głowę hehe
Tak serio to po prostu tyle mogę na to przeznaczyć co i tak jest już po "dołóż stówkę", "nie oszczędzaj na tym" i "kup coś lepszego"
Polecacie tutaj Cs-R1. Właśnie tak jak w artykule napisali, że kask fajny ale 1 gwiazdka to niby kiepsko w tym SHARPIE (tak jak ktoś tutaj napisał dziwna sprawa, że np Lazer LZ6 jest lepiej oceniany gwiazdkami niż teoretycznie dużo lepsze kaski - jak to rozumieć
) ... Ja się zastanawiałem nad Airoh Speed Fire. Jest nieźle oceniany z tego co widziałem i ma 4 gwiazdki niby wg Sharpa. Jak wiadomo bezpieczeństwo to ważna sprawa a nikt prócz testów SHARP nie robił testów kasków chyba ? Patrzyłem też na to z czego jest zrobiony ale tak szczerze to nie wiem jakie tworzywo jest lepsze i czy tym się należy kierować
1.Myślicie, że Airoh speed fire to dobry wybór w tej cenie? robiony chyba z termoplastiku
2.Myślałem też o ps 400 uvexa - z policarbonu?:)
3.kiedy tak naprawde zaczynają się przeceny posezonowe. Znacie może jakiś fajny sklep we Wrocku, gdzie by można było swój czerep spróbować wpasować
Dzięki z góry

Polecacie tutaj Cs-R1. Właśnie tak jak w artykule napisali, że kask fajny ale 1 gwiazdka to niby kiepsko w tym SHARPIE (tak jak ktoś tutaj napisał dziwna sprawa, że np Lazer LZ6 jest lepiej oceniany gwiazdkami niż teoretycznie dużo lepsze kaski - jak to rozumieć

1.Myślicie, że Airoh speed fire to dobry wybór w tej cenie? robiony chyba z termoplastiku
2.Myślałem też o ps 400 uvexa - z policarbonu?:)
3.kiedy tak naprawde zaczynają się przeceny posezonowe. Znacie może jakiś fajny sklep we Wrocku, gdzie by można było swój czerep spróbować wpasować

Dzięki z góry

- warmplace
- Świeżak
Warmplace, jeśli cenisz swoją głowę na te 400 zł, to dla twojego dobra niekupuj kasku w tej cenie. Dołóż trochę kasy i kup coś lepszego, bo okaże się, że po kupnie kasku za 400 zł, będziesz zaraz odkładał na drugi kas, tylko z wyższej półki.
Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
To ile miałbym odłożyć, żeby było dobrze?
Poza tym to popatrz właśnie jak oceniamy, że kask jest dobry skoro testy SHARPA pokazuja, że te tańsze potrafią mieć 4,5 gwiazdek bezpieczeństwa mimo wszystko testów nie robi chyba banda pijanych naukowców - choć patrząc na wyniki to mogłoby się tak wydawać.
Czy patrzeć, że kask jest bezpieczny na 4 gwiazdki wg SHARP czy na 3000 zł wg allegro
(niestety wiem, że 99% jakość = cena)
Poleć cos w takim razie sensownego za jakąś normalną kwotę
Dzięki za odpowiedź
Poza tym to popatrz właśnie jak oceniamy, że kask jest dobry skoro testy SHARPA pokazuja, że te tańsze potrafią mieć 4,5 gwiazdek bezpieczeństwa mimo wszystko testów nie robi chyba banda pijanych naukowców - choć patrząc na wyniki to mogłoby się tak wydawać.
Czy patrzeć, że kask jest bezpieczny na 4 gwiazdki wg SHARP czy na 3000 zł wg allegro

Poleć cos w takim razie sensownego za jakąś normalną kwotę

- warmplace
- Świeżak
Patrz na to z czego jest wykonany. Daruj sobie wszelkie termoplastiki - zazwyczaj jest to poliwęglan. Włókno-szklane już jest jak najbardziej dobre. Kewlar jest jeszcze lepszy, ale koszt kasków jest coraz wyższy.
Pamiętaj, że głowę masz tylko jedną!
Najlepiej to przejdź się do kilku sklepów, to sprzedawca ci doradzi. Poprzymierzasz i będziesz wiedział, który najlepiej leży. HJC można dostać za około 900 zł z kilku kompozytów. Tylko nie kupuj z blendą. Kolega ma i mówi, że najchętniej wywalił to cholerstwo. Coś stuka, poluzowuje się, bledna średnio ściemnia.
Od siebie dodam, to że też na początku myślałem o HJC R1, Nolanie N84. Ostatecznie po wielu przemyśleniach kupiłem Shoei XR-1000. I nie żałuję
Pamiętaj, że głowę masz tylko jedną!
Najlepiej to przejdź się do kilku sklepów, to sprzedawca ci doradzi. Poprzymierzasz i będziesz wiedział, który najlepiej leży. HJC można dostać za około 900 zł z kilku kompozytów. Tylko nie kupuj z blendą. Kolega ma i mówi, że najchętniej wywalił to cholerstwo. Coś stuka, poluzowuje się, bledna średnio ściemnia.
Od siebie dodam, to że też na początku myślałem o HJC R1, Nolanie N84. Ostatecznie po wielu przemyśleniach kupiłem Shoei XR-1000. I nie żałuję

Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
Jeśli już masz kupić kask w tej cenie to nie bierz kasku z termoplastu. Weź Uvexa albo HJC.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
900 zł - moja głowa jest warta dużo mniej
nie będę chyba w stanie tyle wydać zwłaszcza, że chciałbym kupić cały osprzęt.
Landryss25 polecisz coś konkretnie w tej cenie - widzę że chyba sprzedajesz jakieś kaski po opisie na dole. Byłbym zainteresowany tylko poleć mi coś proszę w miarę porządnego tak za ok 400 zł:)

Landryss25 polecisz coś konkretnie w tej cenie - widzę że chyba sprzedajesz jakieś kaski po opisie na dole. Byłbym zainteresowany tylko poleć mi coś proszę w miarę porządnego tak za ok 400 zł:)
- warmplace
- Świeżak
Kask AGV T-TECH EVO SOLID
Witam wszystkich,
mam okazję kupić kask AGV T-TECH EVO SOLID po okazyjnej cenie.
Czy ktoś z użytkowników forum może się wypowiedzieć na temat tego kasku albo ogólnie o kaskach od AGV ??
Z góry dziękuję za odpowiedź
Węgorio
mam okazję kupić kask AGV T-TECH EVO SOLID po okazyjnej cenie.
Czy ktoś z użytkowników forum może się wypowiedzieć na temat tego kasku albo ogólnie o kaskach od AGV ??
Z góry dziękuję za odpowiedź
Węgorio
- wegorio
- Świeżak
warmplace w tej kasie ja Ci nic nie załatwię ale polecę to co wcześniej.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
aha czyli uvex albo hjc a uvex moze byc ps 400 ?:) taki mialem kupic on jest z policarbonu czy to jest jakis rodzaj termoplastiku który odradzasz czy warto w to zainwestowac?
Tu jest jakis z włókna szklanego oi kevlaru. Tani cos
http://allegro.pl/item757268179_kask_in ... wicki.html
Tu jest jakis z włókna szklanego oi kevlaru. Tani cos

- warmplace
- Świeżak
http://www.allegro.pl/item753801023_kas ... abrze.html
co myślicie o czymś takim? już w paru sklepach internetowych widziałem kaski tej marki a jakoś opini o nich nigdzie nie ma :/ teraz zaczną sie wyprzedaże u szkopów, to może warto w to zainwestować?
co myślicie o czymś takim? już w paru sklepach internetowych widziałem kaski tej marki a jakoś opini o nich nigdzie nie ma :/ teraz zaczną sie wyprzedaże u szkopów, to może warto w to zainwestować?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Policarbon to nic innego jak poliwęglan,czyli termoplastik.
Warmplace, kupuj to co chcesz, tylko żebyś nie żałował. No i szkoda, że swoją głowę cenisz tak nisko.
Warmplace, kupuj to co chcesz, tylko żebyś nie żałował. No i szkoda, że swoją głowę cenisz tak nisko.
Yamaha Fazer 600
-
Kuba-szprota - Świeżak
Kuba-szprota napisał(a):Warmplace, kupuj to co chcesz, tylko żebyś nie żałował. No i szkoda, że swoją głowę cenisz tak nisko.
Kupuje co chce... no nie do konca poprostu kupuje to na co mi portfel pozwala. Zarówno ja jak i pewnie Ty cenimy swoje glowy bardzo. Tylko czy ty masz kask taki jak maja w F1? Sądzę, że masz trochę tańszy

Tak naprawdę wiele z nas zaczynało od tańszych kasków a i tak najlepszy kask nie zastąpi rozsądku przewidywania na drodze itp.
U mnie sprawa wygląda tak albo kupie tańszy kask (tańszy nie najtańszy za 100 zł) do tego kupie tak samo tańsze spodnie tańszą kurtke tańsze rekawice i tańsze buty bądź kupię drogi kask i będę się uczył upadać na głowę

Poza tym zgadzam się z Tobą lepiej kupić lepszy a najlepiej kupić wszystko najlepsze najnowszy motor i jeździć najlepszymi drogami z najlepiej wyprofilowannymi zakretami i bez dziur

- warmplace
- Świeżak
Witam
Gdyby ktoś potrzebował jakąś szybkę, mocowanie lub inne rzeczy do Nolana proszę o kontakt Grzegorz.zaton@wp.pl lub: GG:8827133 jeśli tylko będę mógł to pomogę
POZDRAWIAM
Gdyby ktoś potrzebował jakąś szybkę, mocowanie lub inne rzeczy do Nolana proszę o kontakt Grzegorz.zaton@wp.pl lub: GG:8827133 jeśli tylko będę mógł to pomogę
POZDRAWIAM
- drazic1988
- Świeżak
warmplace napisał(a):Kuba-szprota napisał(a):Warmplace, kupuj to co chcesz, tylko żebyś nie żałował. No i szkoda, że swoją głowę cenisz tak nisko.
Kupuje co chce... no nie do konca poprostu kupuje to na co mi portfel pozwala. Zarówno ja jak i pewnie Ty cenimy swoje glowy bardzo. Tylko czy ty masz kask taki jak maja w F1? Sądzę, że masz trochę tańszyNiestety biorąc pod uwagę faktycznie maksymalne bezpieczeństwo swojego ciała na sprzęt pewnie wydałbym z 30 tyś, bo do stóp też jestem przywiązany dość, tak samo ręce czasem się przydają nie mówiąc już o tułowiu
Sorry, że tak przerysowuje mam nadzieje, że nie bierzesz tego do siebie ale stary poprostu musimy pójść na jakiś kompromis. Kask kupuje taki na jaki mnie stać.
Tak naprawdę wiele z nas zaczynało od tańszych kasków a i tak najlepszy kask nie zastąpi rozsądku przewidywania na drodze itp.
U mnie sprawa wygląda tak albo kupie tańszy kask (tańszy nie najtańszy za 100 zł) do tego kupie tak samo tańsze spodnie tańszą kurtke tańsze rekawice i tańsze buty bądź kupię drogi kask i będę się uczył upadać na głowęLajf is brutal.
Poza tym zgadzam się z Tobą lepiej kupić lepszy a najlepiej kupić wszystko najlepsze najnowszy motor i jeździć najlepszymi drogami z najlepiej wyprofilowannymi zakretami i bez dziurZycie to weryfikuje
Ja cię rozumię, że możesz sobie pozwolić tylko na to, na co cię stać. Staram się doradzić, żebyś dobrze przemyślał zakup i potem nie żałował. Może warto poczekać jeszcze trochę, przy okazji odłożyć trochę kasy i kupić coś lepszego. W tym sezonie i tak już duzo nie pojeździsz. A duże promocje na stróje są jeszcze przed tobą

-
Kuba-szprota - Świeżak
NO wlasnie to było moje drugie pytanie kiedy zaczynają się promocję
Jesli chodzi o sprzet to powoli moze cos skompletuje ostatnio zastrzelili mnie w aso renault z wymiana kompletnego rozrzadu z kolem zmiennych faz za 2 tys wiec troche boli

Jesli chodzi o sprzet to powoli moze cos skompletuje ostatnio zastrzelili mnie w aso renault z wymiana kompletnego rozrzadu z kolem zmiennych faz za 2 tys wiec troche boli

- warmplace
- Świeżak
Witam.
Ja mam kask Caberg V2 407 VIBE. Kupiłem go całkiem niedawno w moto-akcesoria w Szczecinie w cenie 576zł
Mają duży wybór, ale wiadomo, że niekoniecznie za najniższą cenę
Z kasku jestem w 100% zadowolony, sprzedawca nie wciskał mi go na hama. W kasku jest blenda, wentylacja dobrze rozbudowana, dość dobrze wyciszony, tylko czasem zaświszczy ( ale za tą cenę
).
Pozdrawiam
Ja mam kask Caberg V2 407 VIBE. Kupiłem go całkiem niedawno w moto-akcesoria w Szczecinie w cenie 576zł

Pozdrawiam

- vfr800
- Świeżak
co sadzicie o dainese d-181? dobry kask czy nie wart tych pieniedzy? z tego co wiem to dainese produkuje swietne kombinezony, ale czy z kaskami jest podobnie? czy ktorys z forumowiczow jezdzi badz jezdzil w tym kasku? jesli tak to prosze o sugestie !
-
teges - Świeżak
Powrót do Akcesoria motocyklowe