Wszystko o Aprili RS125
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Wszystko o Aprili RS125
Witam chciałbym was prosic o wypowiedzenie sie na temat swojego motoru Aprili RS125.Wszystko co mozecie napisać z góry dziekuje za odpowiedzi
Ja mam Aprilie RS 125 z 2002r
Kupiłem ją do remątu a mianowice był zle złozony silnik i zle uzydkowana : spalone tarcze sprzegłowe wywalone łozysko korbowodó wszystki czesci juz mam pozostało tylko oddac wał do zmian korby i kupic tarcze sprzegłoe i składam

Ja mam Aprilie RS 125 z 2002r

- ApriliaRS125
- Świeżak
Ja mam zamiar kupić coś ze ścigaczy 125, rozmyślam na hondą nsr 125 i aprilką rs 125. Ciekawi mnie ile za nią dałeś, czy w Polskce kupiłeś i czy aż tak drogie są części jak mówią inni?? No bo po jej kupieniu i po kupieniu części czy tobie nie wyszło tak jak byś kupił w dobrym stanie.
- Mateusz168
- Świeżak
nie pytaj sie tutaj bo i tak nie dostaniesz odpowiedzi
Chyba że pogadasz z kimś na gadu kto sie naprawde zna na tym, bo tak tutaj to nic, naprawde uwierz ;p
btw bierz co Ci sie bardziej podoba bo przy 2takcie to i tak trzeba czesto zagladac do silnika i tak.
Jeżeli masz kase to kup sobie mito

Chyba że pogadasz z kimś na gadu kto sie naprawde zna na tym, bo tak tutaj to nic, naprawde uwierz ;p
btw bierz co Ci sie bardziej podoba bo przy 2takcie to i tak trzeba czesto zagladac do silnika i tak.
Jeżeli masz kase to kup sobie mito

- Binek
- Świeżak
Osobiście nie mam Aprili RS 125 (gdy zrobię A1 od razu kupuje nową RSke ^^).
Ale pozwolę sobie wtrącić się do tematu...
Po jaką cho...e piszecie skoro nie umiecie udzielić koledze odpowiedzi?
P.S. Nie musicie odpowiadać...
Ale pozwolę sobie wtrącić się do tematu...
Po jaką cho...e piszecie skoro nie umiecie udzielić koledze odpowiedzi?
P.S. Nie musicie odpowiadać...
-
Nikikin - Świeżak
Wiec tak dałem za nia 1800zł , tak kupowałem w Polsce od dobrego znajomego! ale on sobie ją sprowadził z włoch.Wiec tak czeesci do Aprili rs125 idzie łatwo dostać !Na allegro jest duzo tylko trzeba dobrze poszukać!!A mi czesci kolega zamawiał tzn:Korbe , uszczelki ,łożyska wału i jescze coś tam było! i zapłaciłem 540zł tylkow szystko pożądniej firmy!raczej mi niewyszło narazie zobacze jak bedzIe jezdziła na starym cylinze! ale i tak bede jescze musiał kupic cylinder i tłok cena do.700zła aprilia jest naprawfe ładna nowa oponba warta 550złwygląda fajnie : pozdro a co do Hondy NSR to znajomy ma i chodzi mu doze a z czesciami to niewiwm ale na allegro jakies sa bo jak szukałem do aprili to znalazłem pare rozbitych NSR na czesci
:DPOZDROO

- ApriliaRS125
- Świeżak
as
powiem tak... mam rs-ke jest odblokowana pozadnie ;] kumpel ma rske taka samam ten sam rok zablokowana.... moja na 3 rozpedza sie do 90-100 jego na 3 do 50-60 max, nie ma kopa ani nic... ;/ co do czesci... jesli znasz sie na skaldaniu motorow to nie ma sprawy ale jesli sie nie znasz i bedziesz uczyl sie mteoda prob i bledow to zaiwez ja do mechanika... ;] ja swoja rozkrecilem... znam sie co nieco na motorach... i teraz motor stoi juz 3 tydzien bo za kazdym razem nowa wada wychodzi...
Koleś po jakiego grzyba Ty odśweżasz temat z przed ponad roku?!- Movi
Koleś po jakiego grzyba Ty odśweżasz temat z przed ponad roku?!- Movi
- Gates
- Świeżak
siemanko!!
mam APRILIE RS 125cmm kupiłem za grosze tylko musze cylinder wymienić oczywiście razem z tlokiem nie wiecie ile moze mnie to kosztowac igdzie moge to kupić
z gory dzieki
pozdrawiam
mam APRILIE RS 125cmm kupiłem za grosze tylko musze cylinder wymienić oczywiście razem z tlokiem nie wiecie ile moze mnie to kosztowac igdzie moge to kupić
z gory dzieki
pozdrawiam
- wojtekoo72
- Świeżak
zobacz na allegro i patrz na daty!
tu wg. mnie jest odpowiedni temat do Twojego postu:
viewtopic.php?t=21651&start=340
tu wg. mnie jest odpowiedni temat do Twojego postu:
viewtopic.php?t=21651&start=340
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
wojtekoo72 napisał(a):siemanko!!
z gory dzieki
pozdrawiam
niełaska sprawdzić na allegro albo na google.pl ??? ale trudno odpowiem Ci z tego co się orientuję to oryg tłok z cyl kosztuje chyba 1500zł na allegro... ale to było już dawno więc nie wiem czy teraz ceny są takie same.
Zanim napiszesz to sprawdź czy nie ma już takich pytań i pomyśl zanim coś napiszesz.
Pozdrawiam
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
Siemandero,
Mam pytanko i prośbę.
Czy jeśli kupię nową RS-kę to obowiązuje tak jak np.: w 50-tkach 'docieranie' silnika. Wydaję mi się, to oczywiste, ale wolę się upewnić. Jeśli to głupie pytanie to sorka, ale po ro jest forum ;P
No i piszcie wszystko to co wiecie o RS-kach Wasze doświadczenia itd.. bo za rok chcę kupić nową
Pozdro
Mam pytanko i prośbę.
Czy jeśli kupię nową RS-kę to obowiązuje tak jak np.: w 50-tkach 'docieranie' silnika. Wydaję mi się, to oczywiste, ale wolę się upewnić. Jeśli to głupie pytanie to sorka, ale po ro jest forum ;P
No i piszcie wszystko to co wiecie o RS-kach Wasze doświadczenia itd.. bo za rok chcę kupić nową

Pozdro
- Crazy Kefir
- Świeżak
A jak miało by wyglądać to docieranie (jakie szybkości itd..) czy to może będzie zapisane w dokumentach kiedyś miałem okazję takie coś zobaczyć.
Dzięki za poprzednie odpowiedzi
Dzięki za poprzednie odpowiedzi

- Crazy Kefir
- Świeżak
Tu nie chodzi o predkosc z jaka masz jechac...
Chodzi o predkosc obrotowa silnika (tzn.na jakich obrotach silnik pracuje)
Powinny to byc zmienne obroty...tzn ze chwile jedziesz na 4krpm nastepnie na 6krpm potem znow np 5krpm I od czasu do czasu wkrec moto na wyzsze obroty.
Ja tak docieralem niestety nie rs125 ale moto chodzi super
Chodzi o predkosc obrotowa silnika (tzn.na jakich obrotach silnik pracuje)
Powinny to byc zmienne obroty...tzn ze chwile jedziesz na 4krpm nastepnie na 6krpm potem znow np 5krpm I od czasu do czasu wkrec moto na wyzsze obroty.
Ja tak docieralem niestety nie rs125 ale moto chodzi super
-
Bartorex70 - Świeżak
Ok. dzięki za odpowiedzi
A czy w ogóle warto kupić RS-kę ?
jakie są jej wady i zalety bo mit o częściach jest trochę przestarzały.

A czy w ogóle warto kupić RS-kę ?

- Crazy Kefir
- Świeżak
Witam mam aprilke z 97 roku z rotaxem 123
moto jedzie 170-180km/h
poniewaz mam fundusze chcialbym ja stuningowac ^^ :
Gaznik dellorto 34mm
Wydech Yoshimura
Jakis sportowy wal ( Jaki polecacie i zeby cena nieprzekraczala 1500zl^^ )
Moze jakas zębatke na predkosc
oraz sprzeglo (jakie polecacie?)
ile moto mogloby pociagnac v-max z takimi czesciami Smile?
moto jedzie 170-180km/h
poniewaz mam fundusze chcialbym ja stuningowac ^^ :
Gaznik dellorto 34mm
Wydech Yoshimura
Jakis sportowy wal ( Jaki polecacie i zeby cena nieprzekraczala 1500zl^^ )
Moze jakas zębatke na predkosc
oraz sprzeglo (jakie polecacie?)
ile moto mogloby pociagnac v-max z takimi czesciami Smile?
- wannabekox
- Świeżak
A ja mam pytnie czym różnią się modele Aprilli rs 125 z roczników 06',07',08',09'. Wiem napewno że chyba między 07' a 08' są inaczej wyskalowane obrotomierze starszy do 12 a nowszy do 14k. Czy to oznacza że inaczej się kręcą? Są jakieś różnice w silniku mocy prędkości?
- imre2
- Świeżak
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości