600tka - Czy nie znudzi mi siÄ™ za szybko?
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
hefron napisał(a):YZF R1 napisał(a):To wobec tego jak wytłumaczycie mi Hefron i Melv sytuację taką gdzie po drugiej stronie opona jest nie domknięta i widać że na końcu sie nie swieci.... czyżby panom z michelin zabrakło silikonu????
Fail melv chciałeś poprzeć hefrona aby mi dosrać i nie wyszło.... buahaha(otwórz link)
Nie miałem zamiaru nic tutaj fikać. Na krawędziach widać masz tak stary silikon, że aż sam się zaczął kruszyć i złazić. Jeśli ktoś nie wie to nowe opony są pokryte warstwą ochronną silikonu, która schodzi po kilkunastu metrach jazdy. Skoro ten silikon jest na bokach to chyba nigdy opony nie dotykały asfaltu w tych miejscach bo przy takim złożeniu starłby się moment.
wróce z pracy to wstawie zdjęcie ZAMKNIĘTEJ opony. Tutaj na zdjęciu widzimy , że przechyły na moto były całkowicie normalne. Żadnych extremów. Jadąc spokojnie do pracy tak mi się zurzywa opona. Nie chodzi o to, że komuś teraz jadę lub chcę cokolwiek sugerowac bądź osądzac czyjeś umiejętności. Kwestia Tylko tego, że to jest opona nielatana ciasno i szybko po winklach.

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
jakbyś cały weekend tylko śmiagał byś nie miał czasu. Zaraz leci fota tylko zgram na kompa.
dodano:
(otwórz link)
nie wiem ile tu jest do końca rantu...z 6-7 mm? sądząc po tarczy z tyłu.
W trakcie latania w Poznaniu w pewnym momencie. Bez specjalnego silenia sie na przechyły. Ewidentnie widać granicę dokąd "sięgam" choć bywało i do końca co z resztą tez widać.
Sory za jakość foty. Robiłem telefonem z dupy
dodano:

nie wiem ile tu jest do końca rantu...z 6-7 mm? sądząc po tarczy z tyłu.
W trakcie latania w Poznaniu w pewnym momencie. Bez specjalnego silenia sie na przechyły. Ewidentnie widać granicę dokąd "sięgam" choć bywało i do końca co z resztą tez widać.
Sory za jakość foty. Robiłem telefonem z dupy

-
przecież pisałem wcześniej, że ten laczek to battLACZ 020 szrot
Płaska od palenia majówkowego
i przebiegu w trasach w tym sezonie 10kkm
ps. nie jest taka zła w winkalch - tylko jak mocno dogrzana i ZERO brudu na drodze (tylk ofakt - przerzuca sięz zakrętu w zakręt tak "klockowo"
no coż... rok temu tak nie było..dlatego na zlotach i majówkach oddaje po pewnej ilości piwa kluczyki lasce...bo raz nie oddałem i ... jest foto na NK http://nasza-klasa.pl/profile/21903583/gallery/30 ..to ta sama opona..)
a nowy komplet idzie na zime dopiero. Mam to gdzieś na niej też polatam jeszcze
ja robie duże przebiegi wiec wynalazki typu pilot sporty czy 2TC to zjem w miesiąc
więc coś albo z conti attack road albo pilot road'a

ps. nie jest taka zła w winkalch - tylko jak mocno dogrzana i ZERO brudu na drodze (tylk ofakt - przerzuca sięz zakrętu w zakręt tak "klockowo"

a nowy komplet idzie na zime dopiero. Mam to gdzieś na niej też polatam jeszcze

ja robie duże przebiegi wiec wynalazki typu pilot sporty czy 2TC to zjem w miesiąc

więc coś albo z conti attack road albo pilot road'a
-
Re: 600tka - Czy nie znudzi mi siÄ™ za szybko?
PawulonVBK napisał(a):Witam,
Od około roku jeżdżę Hondą NSR 125. No i że ostatnio mam wrażenie, że stoi w miejscu to chciałbym kupić coś mocniejszego;) zresztą, już od pierwszych jazd NSRką zakochałem się w motocyklach i ciągle myślałem o nowym, większym;]
Mam jakieś 8tys. może 8,5
I teraz mam dylemat. Czy właśnie kupować 600tkę, która na pewno zrobi na mnie duże wrażenie,ale czy np nie znudzi mi się już po sezonie? Pytam dlatego ponieważ nie wiem jak w przyszłości będę stał z $ i może to być motor na 2,3,4,5sezonów, kto wie.. a taka większa moc to by zrobiła pioronujące wrażenie, a później źle też by nie było;)
dlatego myślałem o czymś mocniejszym.. ogólnie to w tych cenach chodzi mi o zx6r i zx9r od 98r i suzuki gsxr 600 i 750.
Co o nich myślicie?
Najbardziej chciałbym 750 po 98r już na wtrysku. Nowsza technologia, trochę mniej problemów z gaźnikami, dużo mocy.. Myślicie że warto nadwyrężyć budżet i kupić 750 czy szukać tańszych kawasaki? Tylko czy właśnie teraz 9r czy 6r ?:)
Dodam, że mam zimną głowę, po 1 upadku już mam dosyć i nie latałbym motorkiem jak szaleniec:>
dzieki i pozdrawiam
Oj z tego co tu czytam to daje ci gwarancje że nie zdążysz się znudzić...
-
Stiff - Świeżak
Zeby nie robic offtopu,
Nie, sportowa 600 napewno ci sie nie znudzi. Ludzie czesto kupuja litra gsxra, twierdzac ze wyrosli z 600 chociaz tak naprade nie wykozystuja jej nawet w 40%.
a teraz offtop
sorki stary ale chyba Cie nieco rozdraznie, Twoje oponki sa dalekie do domkniecia. Nie wiem jaki to wymiar gumy, jesli 180 to pomysl ze na 190 zapasu gumy bedziesz mial jeszcze duzo wiecej. Takie twoje "domykanie" opon robie na rozgrzewaniu gum, powaznie. Zeby dalej nie robic z tego tematu offtop, nie bede wklejal tutaj zdjec domknietych opon, zaloze nowy temat :" nasze gumy" tak jak proponowales tam wrzuce zdjecia swoich opon.
pozdro
pozdro
Nie, sportowa 600 napewno ci sie nie znudzi. Ludzie czesto kupuja litra gsxra, twierdzac ze wyrosli z 600 chociaz tak naprade nie wykozystuja jej nawet w 40%.
a teraz offtop
YZF R1 napisał(a):są to nowe opony zostały domknięte na początku sezonu, ci...
sorki stary ale chyba Cie nieco rozdraznie, Twoje oponki sa dalekie do domkniecia. Nie wiem jaki to wymiar gumy, jesli 180 to pomysl ze na 190 zapasu gumy bedziesz mial jeszcze duzo wiecej. Takie twoje "domykanie" opon robie na rozgrzewaniu gum, powaznie. Zeby dalej nie robic z tego tematu offtop, nie bede wklejal tutaj zdjec domknietych opon, zaloze nowy temat :" nasze gumy" tak jak proponowales tam wrzuce zdjecia swoich opon.
pozdro
pozdro
gixxer 750 K7
CBR 1000 RR '08
CBR 1000 RR '08
- griso
- Świeżak
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości