Zobacz wątek - Dlaczego polscy motocykliści tych większych motorów są tacy
NAS Analytics TAG

Dlaczego polscy motocykliści tych większych motorów są tacy

Gdzie warto wybrać się na motocyklu. Którędy? Jakie drogi wybierać, jakie omijać. Co zabrać ze sobą, a co nie przyda się na pewno.
_________

Postprzez Demotywatrrro » 2/7/2009, 22:55

Ostatnio machnąłem do psa na moto, pomyślałem że pies też człowiek, ale nie odmachał czyli jednak pies...
Demotywatrrro
Świeżak

Postprzez wiklad » 2/7/2009, 23:40

Jeszcze by Tobie mandat dowalił za "stwarzanie zagrożenia w ruchu ulicznym" :D

Ja zawsze macham łapami jak widzę motocyklistę. Skuterowcom rzadko macham bo raczej niewielu z nich kuma o co chodzi.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Ścigacz.pl

Postprzez karolr » 3/7/2009, 06:56

Demotywatrrro napisał(a):Ostatnio machnąłem do psa na moto, pomyślałem że pies też człowiek, ale nie odmachał czyli jednak pies...

Ostatnio do mojego kumpla pierwszy machnął więc pies też czasem człowiek, mi na egzaminie jakis koleś na zx6r machnał, ale bałem się puścić kiery żeby mnie nie oblali :roll:
karolr
Bywalec

Postprzez patryk83 » 3/7/2009, 08:11

karolr napisał(a):
Demotywatrrro napisał(a):Ostatnio machnąłem do psa na moto, pomyślałem że pies też człowiek, ale nie odmachał czyli jednak pies...

Ostatnio do mojego kumpla pierwszy machnął więc pies też czasem człowiek, mi na egzaminie jakis koleś na zx6r machnał, ale bałem się puścić kiery żeby mnie nie oblali :roll:

Ja pracuje w rejonie zdawania na prawko i nie macham nigdy Lkom bo tylko im problem mogę zrobić więc traktuje ich jak skuterowerowców :) A ten koleś który Ci machnął to jakiś dowcipniś ;p
ja to nawet blokuje drogę na skrzyżowaniu jak widzę, że koleś z Lka na egzaminie stoi na tym skrzyżowaniu to niech sobie bez stresu przejedzie jak ja przyblokuje samochody.

Cop do policjantów to ostatnio jak jechałem na uczelnie na jednym ze skrzyżowań musiałem stać i czekać aż kolumna rowerzystów przejedzie bo to jakaś akcja zorganizowana była .. w każdym razie na środku skrzyzowania stanął policjant na motocyklu i do mnie że świetnie, że się pogoda ładna zrobiła bo można już na motocyklu pośmigać więc jednak pies ale tak przez ludzi wychowany ;p
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez eBuch » 3/7/2009, 09:49

Czasami sie jakis porzadny trafi...

Pzdr
Pzdr

Yamaha Majesty 250
eBuch
Świeżak

Postprzez grzybek124 » 16/7/2009, 00:40

Mi się nie raz zdarzyło mijać miśków na motorach(na szczęście zawsze jadących z naprzeciwka), jeszcze żaden mi nie odmachał.
grzybek124
Świeżak

Postprzez karolr » 20/7/2009, 07:16

w weekend jade sobie nad jeziorkiem i widze z przeciwka psa na moto, mysle machnać czy nie, w końcu kiwnalem tylko glową i widzialem tylko usmiech na twarzy i też kiwnął pózniej zaparkowałem na zakazie przy barze, żeby mieć na oku moto (do tego na chodniku) przejechał tylko spojrzał i pojechał dalej, a puszkom zawsze tam mandaty wlepiają
Honda to Honda..
karolr
Bywalec

Postprzez 1Maro1 » 10/8/2009, 18:54

A ja powiem szczerze, że jeździłem kilka razy z chopperami ( ja mam plastika) i powiem szczerze, że świetna ekipa i fajnie się z nimi jeździ bo oni jadą i jadą przez większą część trasy a ty masz czas na odpoczynek miejscami jak się czeka :-)
Ale nikt jeszcze nie zwracał na to uwagi :-) Po prostu na trasie zachowujemy się jak jedna rodzina z tym że choperry to takie tatusiowie a plastiki to niesforne dzieciaki :-)
1Maro1
Świeżak

Postprzez bartek1234 » 11/8/2009, 19:45

A mi tam wszyscy machają. Ja także wszystkim macham.
Jeszcze nie zdarzyło mi się zeby ktoś nie machnął.
Lewa w gorę!
GS 500E
bartek1234
Świeżak

Postprzez mirek65s » 13/8/2009, 07:12

Jadąc 70 kh spostrzegłem jadące z naprzeciwka 3 skutery z plecaczkami. Podniosłem rękę, w odpowiedzi
uniosło się 6 rąk. Piękny widok, warto było.
mirek65s
Świeżak

Postprzez HAMER » 21/8/2009, 21:04

Nie wiem jak wszyscy ja śmigam moją cebrą dosyć szybko ale zasada jest jedna kiwaj odpowiednio wcześniej żeby gosciu którego mijasz Cie widzał fajnie to wygląda jak na raz jedzie wiecej maszyn niż jedna.... tylko ham i prostak nie kiwa! jedzie ktoś w ten weekend nad polskie morze...?
HAMER
Świeżak

Postprzez TroyaN1984 » 22/8/2009, 10:56

ja macham wszystkim ............ poza skuterami. Nie odmacha trudno, przeżyje

My z kumplem lecimy nad morze ale w weekend za 2 tygodnie na 2 motorki
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
TroyaN1984
Świeżak

Postprzez mirek65s » 26/8/2009, 21:34

Jechałem dzisiaj quadem, nagle z naprzeciwka pojawił się ścig i zanim pomyślałem o machnięciu to mnie minął.
Apel do kierowców ścigów aby jeździli wolniej w terenie
zabudowanym. Bezpieczniej i pozdrowić się zdąży.
Za chwilę też z naprzeciwka pojawił się wypasiony cruiser, machnąłem, w odpowiedzi kierowca uniósł rękę i było OK.
mirek65s
Świeżak

Postprzez artias » 6/9/2009, 10:46

grzybek124 napisał(a):Mi się nie raz zdarzyło mijać miśków na motorach(na szczęście zawsze jadących z naprzeciwka), jeszcze żaden mi nie odmachał.

Jak byś się na machał tyle lizakami co oni to też byś pewnie nie machał. A swoją drogą to dobrze że ci nie machał bo by to musiał skwitować :lol: ...
artias
Świeżak

Postprzez rafalrach » 6/9/2009, 22:00

Machajmy wiec sobie nawzajem, a jak ktos moto prowadzi przy drodze to moze trzeba zwolnic i zapytac czy czegos nie potrzebuje

pozdrawiam machaczy i odmachiwaczy
Rafal
------------------------------------------------------
Raf>>> On the road - plan 4 the worse hope 4 the best
rafalrach
Świeżak

Postprzez aga.s18 » 9/10/2009, 09:50

Kurde faktycznie niektórzy sa niekulturalni wydaje im sie ze maja moto i sa pepkiem swiata moze to tez zalezy od miejscowosc np czesto sa zloty co czw w chudowie polecam przynajmniej jest mila atmosfera :)
aga.s18
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 21/10/2009, 22:21

mi naklejka na aucie sprawia, że jak mnie wymijają w tym samym kierunku to mi machają ;) <scigacz.pl>

z reszta...najlepiej jest w sporym złożeniu machnąc lewą ręką ;) lub też na gumie (tego nie potrafie jeszcze :D )
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Ścigacz.pl

Postprzez adam_tomasz » 25/10/2009, 11:04

a mi tam w tym sezonie wszyscy machali :D nawet choperowcy :D co wiecej oni pierwsi podniesli lewa w gore ;)

a najfajniej jak bylem nad morzem i przejezdzalem obok jakiegos pabu czy cos i przy stolikach na zewnatrz siedzieli wlasnie choperowcy a ich maszynki ladnie na chodniku zaparkowane i jak tylko uslyszeli motocykl od razu wszyscy patrza sie w strone ulicy i raczka w gore ;)
Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ - Twoje kompendium wiedzy
adam_tomasz
Moderator

Postprzez Tomasz I » 25/10/2009, 15:37

W tym roku po kilkunastu latach przerwy wsiadłem na motocykl i prawdę powiedziawszy nawet nie wiedziałem o zwyczaju pozdrawiania się motocyklistów na drodze. Ale szybko "załapałem". Latem w trzy tygodnie przejechałem 4300 km. dookoła Polski i spotykałem często na drodze motocyklistów na różnych motocyklach ale zdecydowana większość "odmachiwała" albo pierwsi podnosili rękę z kierownicy. Myślę że najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby można było liczyć na pomoc innych w razie kłopotów na drodze.
Tomasz I
Świeżak

Postprzez wcinek » 10/12/2009, 20:08

Ja powiem szczeze ze machac to raczej w trasje macham :D po miescie bo na codzien latam(mieszkam na wyspach) moto to kiwam glowa .odzew jest rozny nawet tu buradztwa nie brakuje czasami wiem ze mozna niezauwazyc zwlaszcz w miescie miedzy puszkami. Choc zawsze jak na swiatlach stalem i jakis biker przykucna kolo mnie to nie powiem przywitanie bylo :P A co do cruzerow i tym podobnych to szczeze powiem ze bardzo czesto spotykam na miescie na wypasionym choperze i zawsze z daleka sobie machamy :D A co do psow to powiem szczeze ze jak pierwszy raz spotkalem lecac na moto psa na 2oo to mi sam kiwna glowa hehe Wszyscy baikerzy typu ambulanse(bo tu takie sa)czy jakies kuriezy(krwi itp)pierwsi machaja.
everything you ever wanted...
HORNET czy ZET a moze GSR :D
wcinek
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Turystyka motocyklowa