Zobacz wątek - Dostęp do akcesori do Waszych kasków
NAS Analytics TAG

Dostęp do akcesori do Waszych kasków

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Dostęp do akcesori do Waszych kasków

Postprzez wujuwawa » 19/6/2009, 09:54

Siemano!

Założyłem ten temat poniewaz jestem troche wkur... moją sytuacją, mianowicie chodzi mi o dostęp do akcesorii do kasków. Mam obecnie kask HJC CL-14 kupiony w zeszłym sezonie na Mototargu w Wawie za 550PLN Pod koniec sezonu miałem szlifa i w kasku pekło mi mocowanie wizjera z lewej strony, co w obecnej chwili przejawia się tym iz nie mogę go otwierac, bo szybka poprostu odpada :( Miesiąc temu zadzwonilem do sklepu wskazanego przez dystrybutora, zeby zamówić tę nieszczęsną część i usłyszalem ze bedzie za 2 tyg. Po 2 tyg zadzwoniłem i dowiedziałem sie ze nie są w stanie mi powiedziec kiedy bedzie, ale nie mają informacji ze ma niebyć i zebym zadzwonił za tydzień :shock: Po tyg. dzwonie, to samo :twisted: Wkurzony zadzwonilem do dystrybutora akcesorii HJC firmu MOTOGLOBE i tam gosciu powiedział mi ze widzi w kompie zamówienie i ze sprawdzi, zebym zadzwonil za 2 dni . Dzisiaj, po kolejnym tyg. dzwonie i gosciu powiedział mi ze na 80% bedzie w 2 tyg. lipca, czyli za miesiąc :evil: MASAKRA! Wiem ze mogłem to zamówic juz w zeszłym roku, ale szczerze mówiąc nie przypuszczałem ze bedzie to aż tak długo trwało! Biorąc pod uwage koszt kasku i koszt tej części (12PLN) raczej nieopłaca sie kupowac nowego kasku, jednak jak za miesiąc nie dostarczą to chyba nie bede miał innego wyjscia :roll: i na pewno nie bedzie to HJC! Czy do waszych kasków tez jest taki problem z dostepem do akcesorii czy tylko do HJC?
wujuwawa
Świeżak

Postprzez patryk83 » 19/6/2009, 10:16

Ja nie mogę kupić kasku Nolan n84 od jakiś dwóch tygodniu bo nie ma czarnego na rynku, niedawno mi powiedzieli, że za 2 tygodnie dopiero będzie dostawa z Włoch i wtedy będą... a za 2 tygodnie pewnie powiedzą, że nie ma będzie za 2 tygodnie....
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez WeWonItThreeTimes » 19/6/2009, 10:36

u mnie z dostepnoscia nie jest zle ale przez ten kurs ceny sa kosmiczne! W zeszlym sezonie za szybke zaplacilem 260 PLN, na dzien dzisiejszy to 400 PLN. Masakra poprostu, a zmienic trzeba bedzie niedlugo...
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Postprzez mikun » 19/6/2009, 19:18

Do Shoeia mogę dokupić praktycznie wszystko bez większych problemów, tylko ceny... chciałem ostatnio gąbki policzkowe na nowe i ciut mniejsze wymienić, coś koło stówy :?
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
mikun
Świeżak

Postprzez elco » 19/6/2009, 21:38

Do Sharka jest prawie wszystko - ceny tez dosyc duze ;/

Jezeli nie mozna czasami znalezc w tym kraju trzeba szukac w Europie. Na ebay-ach zagranicznych mozna znalezc praktycznie wszystko bez wiekszych problemow. Pozostaje tylko dodatkowy koszt przesylki oscylujacy wokol 30 euro. Czasami czas bywa cenniejszy.
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Re: Dostęp do akcesori do Waszych kasków

Postprzez kosta » 20/6/2009, 11:37

wujuwawa napisał(a):Siemano!

Założyłem ten temat poniewaz jestem troche wkur... moją sytuacją, mianowicie chodzi mi o dostęp do akcesorii do kasków. Mam obecnie kask HJC CL-14 kupiony w zeszłym sezonie na Mototargu w Wawie za 550PLN Pod koniec sezonu miałem szlifa i w kasku pekło mi mocowanie wizjera z lewej strony, co w obecnej chwili przejawia się tym iz nie mogę go otwierac, bo szybka poprostu odpada :( Miesiąc temu zadzwonilem do sklepu wskazanego przez dystrybutora, zeby zamówić tę nieszczęsną część i usłyszalem ze bedzie za 2 tyg. Po 2 tyg zadzwoniłem i dowiedziałem sie ze nie są w stanie mi powiedziec kiedy bedzie, ale nie mają informacji ze ma niebyć i zebym zadzwonił za tydzień :shock: Po tyg. dzwonie, to samo :twisted: Wkurzony zadzwonilem do dystrybutora akcesorii HJC firmu MOTOGLOBE i tam gosciu powiedział mi ze widzi w kompie zamówienie i ze sprawdzi, zebym zadzwonil za 2 dni . Dzisiaj, po kolejnym tyg. dzwonie i gosciu powiedział mi ze na 80% bedzie w 2 tyg. lipca, czyli za miesiąc :evil: MASAKRA! Wiem ze mogłem to zamówic juz w zeszłym roku, ale szczerze mówiąc nie przypuszczałem ze bedzie to aż tak długo trwało! Biorąc pod uwage koszt kasku i koszt tej części (12PLN) raczej nieopłaca sie kupowac nowego kasku, jednak jak za miesiąc nie dostarczą to chyba nie bede miał innego wyjscia :roll: i na pewno nie bedzie to HJC! Czy do waszych kasków tez jest taki problem z dostepem do akcesorii czy tylko do HJC?

przyczyna jest banalna, dostawa kasków do importera idzie w kontenerach i nikt do momentu rozładowania kontenera nie wie co jest w środku
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Re: Dostęp do akcesori do Waszych kasków

Postprzez kravec » 20/6/2009, 22:40

kosta napisał(a):przyczyna jest banalna, dostawa kasków do importera idzie w kontenerach i nikt do momentu rozładowania kontenera nie wie co jest w środku

i nie wiadomo kiedy będzie to na co się czeka:D
kravec
Administrator

Postprzez kosta » 21/6/2009, 11:06

dokadnie tak
AGAINST SLOW
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Przemo_rene » 22/6/2009, 14:06

do UVEXów widuje wizjery i ich mocowania, ale raczej bieda w ilości importerów.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kosta » 23/6/2009, 15:26

Przemo_rene napisał(a):do UVEXów widuje wizjery i ich mocowania, ale raczej bieda w ilości importerów.
importer zawsze jest jeden :!: dealerów może być więcej :wink:
AGAINST SLOW
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez wujuwawa » 28/7/2009, 10:17

Po dwóch miesiącach oczekiwania, w końcu się doczekałem :D, takze jak macie kask HJC i coś sie Wam popsuje to uzbrojcie sie w cierpliwość.

Pozdr.
wujuwawa
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê