Machanie ręką
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Machanie ręką
Jak to jest? Czy to mit czy nie? Ze kierowcy motocykli machaja sobie rekÄ…? Skad to sie wzielo?
-
s87 - Świeżak
- malyzck
- Bywalec
Ja nie podnoszę bo rękawice są w drodze do sklepu bo za małe były i tak wstyd goła łapą machać to kiwam głową ;p
Zresztą najczęściej reke podnoszą motocykliści na czoperach z tego co zauważyłem, na ścigaczach kiwają głową albo lekko odchylają rękę.
Skuteraki zazwyczaj majÄ… oczy w asfalcie i siÄ™ nie witajÄ… ;p
Zresztą najczęściej reke podnoszą motocykliści na czoperach z tego co zauważyłem, na ścigaczach kiwają głową albo lekko odchylają rękę.
Skuteraki zazwyczaj majÄ… oczy w asfalcie i siÄ™ nie witajÄ… ;p
-
patryk83 - Bywalec
ja mam skuter i machnąłem kilka razy ale zero odzewu tylko wzrok przed siebie że niby nie widział i tak odechciewa mi sie machać a fajnie by było jakby każdy machnął
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
Witanie sie w gronie motocyklistów to chyba norma a czy to skuter czy ścigacz to chyba mała różnica z tą różnicą, że mało osób jeżdżących na skuterach zna zwyczaje motocyklowe i jak ja bym do któregoś machnął to pewnie by pomyślał, że jestem jakimś znajomym albo go z kimś pomyliłem... 

-
patryk83 - Bywalec
iro napisał(a):a ja mam pytanie czy wy byście mi odmachali jak jeżdze skuterem czy nie bo jak narazie zero odzewu od innych motocyklistów w gdansku
ja bym machnal korona mi z glowy nie spadnie

- malyzck
- Bywalec
Ja bym odmachał, czemu nie?
Jednak nie widziałem by kierowcy skuterów (mam na myśli te do 50cc) się tak pozdrawiali.
Już nie wspomnę o tych co dowożą pizzę, ci to się w ogóle nigdzie nie rozglądają
Ogólnie myślę, że to fajny zwyczaj, ale tak jak w każdej społeczności: są motocykliści i motocykliści ..., czasem się też człowiek po prostu zagapi

Jednak nie widziałem by kierowcy skuterów (mam na myśli te do 50cc) się tak pozdrawiali.
Już nie wspomnę o tych co dowożą pizzę, ci to się w ogóle nigdzie nie rozglądają

Ogólnie myślę, że to fajny zwyczaj, ale tak jak w każdej społeczności: są motocykliści i motocykliści ..., czasem się też człowiek po prostu zagapi

http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
-
duddits - Świeżak
iro napisał(a):a ja mam pytanie czy wy byście mi odmachali jak jeżdze skuterem czy nie bo jak narazie zero odzewu od innych motocyklistów w gdansku
Odmachać tak.
Ale ze skuterami jest czasami tak, że są bardziej używane jako środek transportu przez normalnych ludzi i nie każdy by skumał jakby się pomachało.
-
Frugos - Bywalec
malyzck napisał(a):
ja bym machnal korona mi z glowy nie spadniebo jej nie mam ino kask
, ale mi sie jeszcze nie zdazylo zeby ktos na skuterze mi machal
Widocznie nie spotkaliśmy się na drodze

-
Snykee - Świeżak
Mi jeszcze żaden skuterzysta nie machnął, ba nawet nie wszyscy motocykliści odmachują, ale zakładam że Ci to nowi leszcze w tym sporcie którzy kupili moto dla bajeru a nie dla pasji, oczywiście pomijając wypadki gdzie nie dało się odmachnąć
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Jeśli ktoś na skuterku mi macha to zawsze odpowiadam, no chyba, że zrobi to zaraz obok mnie.. Jednak na skuterku jeszcze nikt oprócz znajomych mi nie machał.
Co do motocyklistów to zawsze wyciągam rękę i staram się machać pierwszy, czasem ktoś mnie uprzedzi... Teraz na GS wszyscy mi odpowiadają, a jak miałem biegową 50cc, które wcale nie wyglądała jak coś małego, to czasami mi nie odmachiwali...
Ogólnie to zawsze miło komuś rękę pokazać i jak się odezwie, co przeważnie się dzieje, banan na twarzy
Co do motocyklistów to zawsze wyciągam rękę i staram się machać pierwszy, czasem ktoś mnie uprzedzi... Teraz na GS wszyscy mi odpowiadają, a jak miałem biegową 50cc, które wcale nie wyglądała jak coś małego, to czasami mi nie odmachiwali...
Ogólnie to zawsze miło komuś rękę pokazać i jak się odezwie, co przeważnie się dzieje, banan na twarzy

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
N zakrecie kiwam glowa. Pokazuje wlasciwie kazdemu motocykliscie ( w tym np. crossy,chopery,turystyki,125-tki) Skuterom nie macham jako pierwszy ale jak ktos mi pokaze lewa to z checia mu sie odwdziecze.
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości