Co myślicie? zx6r!!
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Co myślicie? zx6r!!
W sobote wybieram się po to cudo:) - http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M331560 - co myślicie - cena do uzgodnienia wiec mam zamiar trochę ją zmniejszyć.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
maly offtopic - wlasnie zastanawiam sie powoli nad kupnem tego motocykla i wlasnie w tym wieku... czy wie ktos, jak dlugo zx6r pojezdzi (normalnie uzytkowany, niekatowany) az sie zacznie sypac? a precyzyjniej - jesli kupie rocznik 98-00, to ile lat pojezdze zanim zaczna sie naprawy jedna za druga?
Kawasaki ZX-6R
-
harry89 - Bywalec
Witam.w tym roku jezdzilem cbr 600 z 98 roku i powiem wam ze bylo przy nim troszke roboty. nie ze non stop stal w warsztacie ale tak wysilony i ``stary`` silnik ma prawo do czestszych usterek.pisze poniewaz cbr i taka ninja to bardzo podobne motocykle.
-
maniekzx6r - Świeżak
kumam ,ze motor jest 7 letni no juz prawie 8 ale na nowszy mnie nie stać, tym bardziej żeby wyjechać nim z salonu. Jakoś to będzie o ile w ogóle kupie.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Harry powiem ci ze najwieksza usterka jaka tam mialem byla taka ze nie bylo chlodzenia i sprzet ciagle sie przegrzewal, olej mieszal sie z woda w ogole jakies cuda sie dzialy a mechanik nie wiedzial co jest dokladnie nie tak.skonczylo sie to generalnym remontem silnika po ktorym wszystko bylo ok.ale........ale koszt byl rowny 1/5 wartosci motocykla.mysle ze takie sytuacje zdarzaja sie bardzo rzedko ale mnie to spotkalo i przekonalem sie ze kupno motocykla w tym wieku jest lekko ryzykowne.chociaz z drugiej strony znam ludzi posiadajacych takie sprzety i do tej pory nic strasznego sie z nimi nie dzieje.
RIDE OR DIE
RIDE OR DIE
-
maniekzx6r - Świeżak
no wlasnie - niby to juz 7-8 lat, a mimo to na ulicach wciaz widzi sie o wiele starsze motocykle (rok prod. '92, '93), ktore smigaja i wszystko jest ok.
inna sprawa, ktora mnie zastanawia to to, czy motocykle nie sa na tyle prosta konstrukcja, ze (w przeciwienstwie do samochodow) "nie ma sie w nich co psuc"? oczywiscie generalizuje, ale wydaje mi sie, ze czas w przypadku motocykli ma na nie mniejszy wplyw niz w przypadku samochodow, tak wiec nie mozna obu rodzajow maszyn porownywac tymi samymi kategoriami wieku, przebiegu itp.
inna sprawa, ktora mnie zastanawia to to, czy motocykle nie sa na tyle prosta konstrukcja, ze (w przeciwienstwie do samochodow) "nie ma sie w nich co psuc"? oczywiscie generalizuje, ale wydaje mi sie, ze czas w przypadku motocykli ma na nie mniejszy wplyw niz w przypadku samochodow, tak wiec nie mozna obu rodzajow maszyn porownywac tymi samymi kategoriami wieku, przebiegu itp.
Kawasaki ZX-6R
-
harry89 - Bywalec
kolo, nie wiem skad ten pomysl... jesli ktos interesuje sie jednosladami, to swoja przygode z nimi zaczyna juz w wieku 6-7 latOUTLAW napisał(a):harry 89 to twoj rok urodzenia:D? jezeli tak to bez obrazy ale kup sobie dobry rower zamiast sciga

-
harry89 - Bywalec
1:0 dla harrego 89
Mi się właśnie śrenio podoba oryginalne malowanie, wole jeden kolor, moze cos namieszam jeszcze przy barwie motoru. Przed kupnem bo może rzeczywiście miała szlifa zobacze silnik i biegi i rame No i zapytam o te plastiki, moto po wymianie płynów.
Mi się właśnie śrenio podoba oryginalne malowanie, wole jeden kolor, moze cos namieszam jeszcze przy barwie motoru. Przed kupnem bo może rzeczywiście miała szlifa zobacze silnik i biegi i rame No i zapytam o te plastiki, moto po wymianie płynów.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Nie przekraczasz 5000 obrotów i jezdzisz tak póki dobrze się nie wczujesz, czyli jakieś 2 miesiące, znam osobiscie czlowieka który nauczył sie jezdzic na CBR 600 w wieku 14 lat a wcześniej smigał tylko na komarku, zreszta przykładem jest filmik ktory pokazuje jak koleś w wieku 13 w stanach wymiata na chyba też na CBR600, widać ,ze nie tylko w stanach można. Kubica ma 21 lat i nauczył się jeździć w F1. Oczywiście nie namawiam tu do takich prób to są zadkie przypadki ale jednak są.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
OUTLAW napisał(a): jezeli mówimy o kawie http://moto.allegro.pl/item149858061_ka ... ninja.html
No co ty stary lediwe wyciułałem 10 tys na ten model, oczywiście im młodsza tym mniej awaryjna chociaż nie znaczy ,ze lepsza.
Chciałbym poznać jeszcze zdanie Evila, thx Outlaw
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
powiem Ci ze wedlug mnie to ta kawa miłym panem wieje
za taki hajs wybralbym cbr f3 albo f4 ale za droga
http://moto.allegro.pl/item150799950_honda_cbr_600_f3_1998_rok.html (otwórz link)

http://moto.allegro.pl/item150799950_honda_cbr_600_f3_1998_rok.html (otwórz link)
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
wlasnie ten model tylko ze o roczek starczy kupilem w tym roku. dalem 10tys. tez byl malowany.
ale nie mial zmianionych podnózkow ani wydechu ;]
nie mam do swojego zadnych ale, nawet moge go chwalic i główka ramy mi nie pęka

-
sopel - Świeżak
sopel napisał(a):wlasnie ten model tylko ze o roczek starczy kupilem w tym roku. dalem 10tys. tez byl malowany.
To było do mnie czy do Szpicera?
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
-
sopel - Świeżak
napisalem, ze jezdze 2 lata na skuterze nie po to, zeby pokazac jaki to ja jestem super doswiadczony (bo tak oczywiscie nie jest), tylko zeby pokazac, ze od dluzszego czasu jestem zarazony miloscia do mechanicznych jednosladow i dzieki Bogu dwa lata temu udalo mi sie uzbierac kase na pierwsza maszyneOUTLAW napisał(a):chcialbym ciebie zobaczyć na zx6r wiesz to ze jeździłeś 2 lata w pozycji świstaka nie oznacza ze masz tak zajebiste umiejetnosci by odrazu wskakiwac na 60089 to lat masz 17 hmm chyba za duzo poglądasz power reangers

poza tym, jak mowi stare motocyklowe powiedzenie - niewazne co jest pod doopÄ…, wazne co jest nad doopÄ…, natomiast mi akurat rozsadku nie brakuje

z ciekawosci - ile masz lat i co ujezdzasz?
-
harry89 - Bywalec
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości