Zobacz wątek - Gsxr po małej glebie, brak zapłonu.
NAS Analytics TAG

Gsxr po małej glebie, brak zapłonu.

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Gsxr po małej glebie, brak zapłonu.

Postprzez aribike » 19/5/2009, 19:26

Witam. Miałem małą przewrotkę przy może 5km/h hehe, toczyłem się i mi glebnął na lewy bok, nic szczególnego się nie stało. Oleju trochę wyciekło i zapłonu nie było. Dolałem nowego oleju. Potem odczekałem kilka godzin i nagle zapłon był, odpalił. Dobrze chodzi, wsio jest ok. Pojeździłem, zgasiłem, chciałem odpalić. Zapłon był, odpalam i.. Prawie odpalił kiedy nagle znowu przerwało zapłon. I znowu kilka godzin potem było okey i normalnie odpalił. Co może być przyczyną ? Może za dużo oleju wlałem i gdzieś mi go zalewa ? A może świece ? Pomóżcie bo naprawde nie mam pojecia, czasem po zgaszeniu normalnie odpala a czasem jest zonk. Czekam na rady :)
aribike
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 20/5/2009, 01:36

wyjaśnij mi termin "zapłon był" a postaram sie pomóc...
YZF R1
Moderator

Postprzez aribike » 20/5/2009, 05:45

No był zapłon, odpalam, rozrusznik trochę zakręcił, i nagle koniec. Przestał kręcić i nic się już nie paliło, nie było zapłonu. Wczoraj też tak mialem. Wkurzylem się i porządnie nim potrząsłem, nagle załączyło i był zapłon. Może mi coś nie łączy ?
aribike
Świeżak

Postprzez WeWonItThreeTimes » 20/5/2009, 08:38

dr.artur napisał(a):gdzies cos nie kontaktuje sprawdz bezpieczniki

Tak jak dr. mówi. Jakieś zwarcie małe albo coś "wisi na włosku"
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Postprzez aribike » 23/5/2009, 19:42

Czyli kable łączące akumulator ze stacyjką tak ? Którą stroną motoru one lecą ? I jak dużo motoru muszę rozebrać żeby to sprawdzić ?
aribike
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 23/5/2009, 21:52

przede wszystkim sprawdź klemy na akumulatorze a potem całą elektrykę najpierw kostki poodciskaj a najlepiej rozepnij i sprawdź może w nich coś nie styka ja tak miałem od reflektora raz był raz nie było co się okazało na kostce jedno złącze było do bani... no najlepiej ja być zdjął boki. Ogon, bak i czaszka mogą zostać....

moja diagnoza dokręć PLUS lub MINUS... i bedzie po problemie (piszesz że po chwili nic się nie świeciło) :idea:
YZF R1
Moderator

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości

na górê