Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
witam mam pytanie ...ktos moze wie ile trzeba miec lat zeby wozic pasazera na skuterze??:)jesli tak to prosze o odpowiedz
- honda bali
- Świeżak
Jak masz kartę to możesz wozić, policja ma ważniejsze sprawy niż łapanie 14latków który wiezie pasażera. ja od 13 roku życia wożę pasażerów i nie mam problemów. W kodeksie coś tam jest napisane że musisz mieć 16-17 lat ale naprawdę nikt na po nie patrzy
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Witam ponownie! Na swoim motorze mam opony crossowe, jeżdżę czesciej po ulicach, niz po lesie.
Jaki to ma wplyw jak jezdze na takich oponach i wrazie czego na jakie mialbym wymienic? Mógłby mi ktoś polecić jakie kupić. (Motor to Aprilia Rx 50)
Z góry dzieki
Jaki to ma wplyw jak jezdze na takich oponach i wrazie czego na jakie mialbym wymienic? Mógłby mi ktoś polecić jakie kupić. (Motor to Aprilia Rx 50)
Z góry dzieki
- Rampampam
- Świeżak
wikples napisał(a):no jak dobrze wyregulowałeś i skontrolowałeś świece i wszystko git to patrz dalej. tj. sprężyna dociskowa, w sumie nic innego nie przychodzi mi na myśl w takim przypadku.
A co ze swieca moze byc w tym wypadku?predkosc teraz maxymalna 92,ale zatrzymam sie zawracam no i 7k obrotow ;/ a najlepsze jest to ze jak zgasze gilere i wlacze,to juz normalnie leci
Gilera Dna
-
Kizlard - Świeżak
Witam! Kupiłem niedawno derbi senda drd limited edition supermoto z 2005r. i niestety zauważyłem w nim dosyć wkurzającą wadę. Normalnie jadąc na 1 i 2 nic się nie dzieje, ale jak zmieniam na 3,4 i 5 derbi zaczyna wydobywać się z niej dziwny dźwięk. Tak jakby jakiś metal się o coś mocno ocierał. Dodam, że dźwięk nie wydobywa się przy zmianie biegów tylko po szybkim puszczeniu manetki z gazem i często po mocniejszym hamowaniu. Drugie pytanko jest takie czy jest możliwość zmiany jakoś tej sendy tak aby była miększa i nie taka twarda w terenie.(tzn. w jeździe po lesie po niedużych dziurach)? I czy po takim kupnie lepiej odrazu pójść na przegląd motorku?
Ostatnią rzeczą jest blokada kół na biegach. Czy jest możliwość dokręcenia tej blokady żeby mocniej blokowała koła?
Ostatnią rzeczą jest blokada kół na biegach. Czy jest możliwość dokręcenia tej blokady żeby mocniej blokowała koła?
- patryk149
- Świeżak
No właśnie dla czego jest tak że jak posiada się modyfikowane skutery to zaazwyczaj one ruszają dopiero przy wysokich obrotach? Co zrobić aby taki modyfikowany sqt ruszał z takich obrotów jak seryjny no bo wiadomo to mniejsze spalanie jest na starcie a zwłaszcza po mieście
- 0G0R3K-15
- Świeżak
Ten dźwięk w sendzie to chyba ślizgacz łańcucha z tego co pamiętam i nic z tym nie zrobisz.
Jeśli chodzi o twardość to możesz zalać inny olej w lagach i zmienić napięcie wstępne sprężyny z tyłu.
Z blokadą nie do końca rozumiem o co Ci chodzi...
Jeśli chodzi o twardość to możesz zalać inny olej w lagach i zmienić napięcie wstępne sprężyny z tyłu.
Z blokadą nie do końca rozumiem o co Ci chodzi...
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 napisał(a): Jeśli chodzi o twardość to możesz zalać inny olej w lagach i zmienić napięcie wstępne sprężyny z tyłu.
Jeśli chodzi o tą twardość sendy to słyszałem, że jest coś takiego jak upside-down. Podobno wtedy motor jest bardziej miękki na dziurach. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć na czym to mniej więcej polega, ile mniej więcej kosztuje i czy jest odczuwalna różnica w jeździe? Z góry dzięki!
- patryk149
- Świeżak
Krótko i zwięźle..
Czy Yamaha TZR 125 to dobry wybór na pierwszy w życiu motocykl? Wcześniej miałem do czynienia jedynie z crossem 50cc, ale to gdzieś tak przez 2godziny i to już ze 2lata temu :S...
Wolałbym wziąść go, gdyż pojeżdżę nim dłużej niż rok, bo bez blokad osiąga ładną prędkość, a mi 300km/h nie potrzebne będzie w wieku 18lat+ ^^
Ale czy sobie poradzÄ™ z TZR'kÄ…?
Ps. mam 16lat <styczeń 93r.>
Czy Yamaha TZR 125 to dobry wybór na pierwszy w życiu motocykl? Wcześniej miałem do czynienia jedynie z crossem 50cc, ale to gdzieś tak przez 2godziny i to już ze 2lata temu :S...
Wolałbym wziąść go, gdyż pojeżdżę nim dłużej niż rok, bo bez blokad osiąga ładną prędkość, a mi 300km/h nie potrzebne będzie w wieku 18lat+ ^^
Ale czy sobie poradzÄ™ z TZR'kÄ…?
Ps. mam 16lat <styczeń 93r.>
- Darionu
- Świeżak
mam takie pytanko do was nigdy nie miałem 125 i nie wiem jak z nabijaniem km na takich motorach a kuzyn chce kupić i tak patrzę na allegro w widzę cbr 125(tylko ta wchodzi w grę) z 2005/06 roku które mają przebieg po 5 000 km nie ze bo jedna ale jest tam pare takich
czy jest to mogą być takie autentyczne przebiegi ??
Ostatnio edytowano 15/5/2009, 18:32 przez laser, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
laser - Bywalec
laser napisał(a):mam takie pytanko do was nigdy nie miałem 125 i nie wiem jak z nabijaniem km na takich motorach a kuzyn chce kupić i tak patrzę na allegro w widzę cbr 125(tylko ta wchodzi w grę) z 2005/06 roku które mają przebieg po 5 000 km nie ze bo jedna ale jest tam pare takich
Paliwo w polsce jest drogie to pewnie nie jeźdzą bo ich nie stać. Nie wiem jak w CBR ale jak ma elektryczny licznik to raczej realny ten przebieg
- 0G0R3K-15
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości