Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
No mówię że w calach. To 4.0 oznacza stosunek szerokości opony do jej wysokości a wartość jest podana w calach(chyba).
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Witam Chcial bym wiedzec jakie oleje do przekladni dla zipp quantum benda najlepsze i cenowo nie drogie
- Masterleoni
- Świeżak
Hipol i tyle. Jest to tani olej a zapewnia odpowiednie właściwości smarne. Kupowanie do skutera jakichś droższych, markowych, rzekomo przeznaczonych specjalnie do tego olei to tylko wydawanie kasy. Nie jest to moja mongolska teoria tylko wyniki rozmów z mechanikami posiadającymi wieloletnie doświadczenie w tym temacie.
-
Dzieki mój stary ma olej mineralny orlen hipol 15 f moze mi go oddac moze on pasowac do mojego skutera? boje sie go wlac bo pisze z tylu ze jest do smarowania przekladni w samochodach osobowych i ciezarowych
Ostatnio edytowano 21/5/2009, 10:45 przez Masterleoni, łącznie edytowano 1 raz
- Masterleoni
- Świeżak
A co do zębatek to musisz dowiedzieć się jaka jest seryjna a jak ty masz (chodzi o liczbę zębów). I w tedy możemy ci coś doradzić. A co do opony to lepiej zostawić seryjna bo możesz stracić na osiągach i właściwościach jezdnych.
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
Mam aprilke rx 50 swiezo po remoncie (ledwo co dotarta), i szukam do niej jakiegos sportowego wydechu. Na mielochu sa jakies wydechy do dt 50 , senda 50 itp. ale do rx 50 nic. Moge na to przeznaczyc +/- 650 zl. Czy mozecie polecic jakis sklep w ktorym dostal bym ten wydech (chodzi mi kompletny uklad wydechowy) ?
- matejko001
- Świeżak
Siemano. Mam pytanko dotyczace rs 125. Pisze bo jestem troche zakrecony po tym jak na allegro pisza ludzie " zablokowana do 130 km/h" albo na yt widze filmik jak rska leci 190. A wiec tak mam rske z 2004 roku, przebieg nieco powyzej 10k, wydech arrow(komplet). Jadac sam ( waze 90kg) motorek do 100 zbiera sie ladnie, 120 juz gorzej a 130 - 135 km/h osiagam w bolach. Jak myslicie czy ten motorek moze miec jeszcze jakas blokade?
Pytanie skierowuje do osob posiadajacych rske teraz lub w przeszlosci, ktorzy znaja ten motorek i wiedza na ile jest on zdolny.
Pytanie skierowuje do osob posiadajacych rske teraz lub w przeszlosci, ktorzy znaja ten motorek i wiedza na ile jest on zdolny.
- Jaworro
- Świeżak
A jakie masz obroty przy tej prędkości? Bo jest to bardzo ważna sprawa.
Rs'ka 190 nie poleci. Dla tego moto max to ok 160.
Rs'ka 190 nie poleci. Dla tego moto max to ok 160.
-
Tamta pewnie po tuningu na 160 ccm byla ale 190 km/h robi wrazenie. Na YT napewno latwo znajdziesz ten film bo ma duzo wyswietlen.
Obroty, no wlasnie obroty z tego co kojarze to dochodza pod czerwone pole. Czyli co? Raczej wiecej nia nie polece. Hmm no trudno ale i tak fajnie sie jezdzi:))
Obroty, no wlasnie obroty z tego co kojarze to dochodza pod czerwone pole. Czyli co? Raczej wiecej nia nie polece. Hmm no trudno ale i tak fajnie sie jezdzi:))
- Jaworro
- Świeżak
Czyli może być to kwestia zębatek. Jak latałem RS to 150 łapała tak przy ok 11tyś obr/min.
-
A ja mam takie pytanie. Bo moja DNA łapie z obrotów 5tyś. (według obrotomierza)
I gdybym trochę podniusł te 4 ramienia ok o 1 milimetr to czy zmieniło by mi to coś? A no i sprężynki jakie są lepsze i co zmieniają? Zielone miękkie czy jakieś czerwone twarde?
I gdybym trochę podniusł te 4 ramienia ok o 1 milimetr to czy zmieniło by mi to coś? A no i sprężynki jakie są lepsze i co zmieniają? Zielone miękkie czy jakieś czerwone twarde?
- 0G0R3K-15
- Świeżak
witam
Rozbieram silnik ale zeby calkowice moc go rozebrac musze wyciagnac takie dwa kabelki ktore ida do tego wiatraka pod pokrywka (umnie plastikowa mam Piaggio zipa) no i tu moje pytanie to sie odkreca czy mocniej szarpie ?
Jak mocno ciaglem to nic nieszlo a niechcialem urwac.
Jak to wyciagnac ? trzeba ten wiatrak odkrecic zeby sie dostac do tych 2 przewodow ?
Rozbieram silnik ale zeby calkowice moc go rozebrac musze wyciagnac takie dwa kabelki ktore ida do tego wiatraka pod pokrywka (umnie plastikowa mam Piaggio zipa) no i tu moje pytanie to sie odkreca czy mocniej szarpie ?
Jak mocno ciaglem to nic nieszlo a niechcialem urwac.
Jak to wyciagnac ? trzeba ten wiatrak odkrecic zeby sie dostac do tych 2 przewodow ?
Ma ktos spowalnieacz do przyspieszacza
nie wiek, ale doświadczenie/objeżdzenie; ja zwał tak zwał. najpierw trzeba nauczyc sie chodzic, potem biegac, a na końcu zapierda..ć;)
-
pajro93 - Świeżak
Mam pytanie czy wie ktos co dale magnetyzer paliwa chcial by go zalozyc do skutera hehe moze on miej palic i czy sie nic nie stanie ??
- Masterleoni
- Świeżak
Nawet jesli mniej by ci palil to pytanie czy oplaca sie w to bawic zakladac a przede wszystkim kupic. Spalanie skuterow jest tak niskie ze wedlug mnie niewarto. A jesli poprostu nie masz na bene zeby tankowac moze przesiac ie na rower....
- wojtasmazi
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm