Zobacz wątek - Ciężkie czasy się zbliżają.
NAS Analytics TAG

Ciężkie czasy się zbliżają.

O wszystkim
_________

Postprzez MaRRiusz » 23/4/2009, 08:20

Niestety piszesz tak że wrzucasz wszystkich w jeden worek, co do idealnego świata :) > w życiu widziałem wiele i wiem jaki jest

PS: poprawiłem obrazy żebyś się nie poczuł urażony na tym forum i nie miał większej ochydy do strażaków
Ostatnio edytowano 23/4/2009, 08:24 przez MaRRiusz, łącznie edytowano 1 raz
MaRRiusz
Świeżak

Postprzez sooshe » 23/4/2009, 08:21

No dobrze zjebalem bo wrzucilem wszystkich do jednego worka ale w moich okolicach wyglada to tak a nie inaczej. I to jest wkurwiajace. I nie mozna z tym nic zrobic!!
sooshe
Świeżak

Postprzez bast » 14/5/2009, 08:33

kurde sa i tacy ktorzy ten pomysl z podatkiem popieraja i jeszcze maja czelnosc to oglaszac swiatu, dajcie mi kij a pierwszy uderze
http://motoryzacja.interia.pl/news/bred ... go,1305456
SPIDER DIARIES (otwórz link)

Yamaha YX 600 Radian ---> Suzuki DR-Z 400 SM
bast
Bywalec

Postprzez SzpiceR » 14/5/2009, 08:53

no moze wkoncu sie pozbedziemy golfow II i fordów Fiesta z 94 roku... :P
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez adam_89 » 14/5/2009, 10:17

Szpicerku wcale nie ma się co cieszyć, bo nasze motocykle też są leciwe i też musielibyśmy płacić ten wysoki i chory podatek :(
adam_89
Stały bywalec

Postprzez SzpiceR » 14/5/2009, 11:39

no wiadomo ze mowi o puszkach a nie motórkach :*

PS. Zaraz poleca kamienie ^^
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez bast » 14/5/2009, 13:29

taki przepis calkowicie by wyeliminowal pojazdy z lat 80 i 90 jako zabytki. Chodzi mi o to (pomijajc jezdzace szroty), ze jesli ktos ma stary samochod super stanie i mysli o tym zeby go za kilka lat zarejestrowac na zolte blachy to pewnie tego nie zrobi bo przez te kilka lat czekania bedzie musial doplacic w chuj kasy. Wyrejestrowac czasowo nie mozna, wiec znikna szroty i przyszle okazy zabytkowe. Taki przepis pozbawilby nas kawalka histori motoryzacji.

Oczywiscie to bardzo waska grupa ale napewno sie pomniejszy jesli to wejdzie.
Mam sasiada ktory od mlodosci jezdzil fiatem jakims wloskim. Normalnie dawno poszedlby na zlom ale on bdal o niego i teraz jezdzi zabytkiem. Jakby mial przez kilka lat bylic za niego 3 tysia, zanim samochod osiagnie wymagany wiek to by pewnie olel sprawe.
SPIDER DIARIES (otwórz link)

Yamaha YX 600 Radian ---> Suzuki DR-Z 400 SM
bast
Bywalec

Postprzez Bystry » 14/5/2009, 13:42

wiesz zabytki to inna sprawa tak ?ale jak od szwabów czy innych dziadostw sprowadzają katamarany 15 letnie, bo jeszcze jeździ i w Polsce ktoś kupi to sorry ...
Zabytek, a szrot to lekka różnica ... powinniśmy się cieszyć, ze chcą szroty po usuwać, bo będzie mniej puszek na ulicach :D a ja teraz możesz kupić za 2 tys puche na allegro która jeździ ... to sorry, ale za tyle to masz dobre opony ...
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez laser » 14/5/2009, 16:09

nie każdego stać na nowe auto czy motor i przez to mamy płacić więcej?? niestety Polska to jeb**y kraj w rządzie nie ma mądrych ludzi!!! a co do zabytków to można się starać jeśli auto ma min 25 lat
laser
Bywalec

Postprzez Leitho » 14/5/2009, 18:43

Zamiast dac upust 5 kzl na nowe auto to oni dojeb** 5 kzl podatku na auto stare, taka polityka, jak 80 lat temu na wschodzie
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez adam_89 » 14/5/2009, 18:48

bast napisał(a):tesli ktos ma stary samochod super stanie i mysli o tym zeby go za kilka lat zarejestrowac na zolte blachy

Wcale tak nie łatwo zarejestrować pojazd jako zabytek ponieważ musi posiadać coś ok 90 może 95 % oryginalnych części. A pozatym każda naprawda wiąże się z pozwoleniem od konserwatora zabytków, więc wcale to takie różowe nie jest...
adam_89
Stały bywalec

Postprzez Gandalf » 14/5/2009, 20:17

w polsce to obowiÄ…zuje jedna zasada:

"jakby tu jeszcze bardziej biednemu doj...b...ć"
Gandalf
Świeżak

Postprzez wiklad » 14/5/2009, 22:07

bast napisał(a):taki przepis calkowicie by wyeliminowal pojazdy z lat 80 i 90 jako zabytki. Chodzi mi o to (pomijajc jezdzace szroty), ze jesli ktos ma stary samochod super stanie i mysli o tym zeby go za kilka lat zarejestrowac na zolte blachy to pewnie tego nie zrobi bo przez te kilka lat czekania bedzie musial doplacic w *** kasy. Wyrejestrowac czasowo nie mozna, wiec znikna szroty i przyszle okazy zabytkowe. Taki przepis pozbawilby nas kawalka histori motoryzacji.

Właśnie ja mam z tym problem. Przez tydzień zastanawiałem się nad dalszymi losami auta, ale cokolwiek ogłoszą - auto zostaje, tylko teraz silniczek muszę nowy wstawić bo ten już ma 850 000 KM i muli trochę:D

Jak już ten badziew wejdzie, to po prostu zarejestruje w Niemczech i będę miał wyje**** :P Jak dla mnie podatek ekologiczny to czysta głupota, raz że te palanty wywołają kryzys w kraju - wyobraźcie sobie masowe znikanie starych aut które stanowią spokojnie z 40-50% ogółu pojazdów w Polsce. Efekt? Spadek zapotrzebowania na paliwo (70% ceny paliwa to akcyza), masowe złomowanie lub zostawianie pojazdów bez blach na ulicach.

Zamiast tego mogliby wprowadzić dla aut starszych niż 19xx przymusowe badania 2x w roku, a gdy auto nie spełnia wymogów ekologicznych to nakaz naprawy (remont, wymiana silnika).
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez skwy » 15/5/2009, 04:14

U nas jest tak:
Nie uczyc
nie informować
wprowadzać przepis
Karać!!!

Tak jest najlepiej.
Ale polak to taka bestia że znajdzie i na to sposób.
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez herbatkowy » 15/5/2009, 11:44

Mongolskie teorie. Wszystko jest ok. Nie szukaj na sily winy w panstwie. Tak mi mowili gdy mowilem o tym co sie bedzie dzialo, macie efekty ale spokojnie. To dopiero poczatek, zobaczycie co bedzie dalej, za sciaganie piosenek z neta beda nas odcinali od internetu, caly internet bedzie kontrolowany, juz sa usuwane wszystkie "sceptyczne" strony internetowe, ktore mowia prawde o tym co sie dzieje w tym kraju i nie tylko. Dalej glosujcie na psl/sld/lid/pis/po i wszystkie inne "czolowe" partie, ktore trzymaja w lapskach telewizje, i tlumacza ludziom ze wszystko jest ok, ze wszystkie jest normalne, i kaza nam placic za to, zebysmy mogli biedakom chleb oddawac. Smiejcie sie ze mnie dalej, tylko czasem wyjrzyjcie za okno, z ojczyzny nam powoli wiezienie robia. Smiejcie sie dalej.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
herbatkowy
Bywalec

Postprzez simonw » 15/5/2009, 12:01

Hahahahaha z Ciebie zawsze ;] Po prostu to co piszesz nie ma sie nijak do rzeczywistosci i powinienes imo zmienic dealera bo masz cholernie ciezkie zjazdy po tym towarze.

Owszem za sciganie piosenek, czyli kradziez i tak uwazam ze powinien byc wyrok chociazby w zawiasach albo jakas grzywna, nie smieszne 2-3 tysiace ale np 50 tysi. Jakos nikt sie nie burzy jak wpada policja z MIcrosoftem i daja kare 30-50 tysiecy za windows i office. To taka sama kradziez wlasnosci intelektualnej i owszem POWINNY byc o wiele wyzsze kary za piractwo. A zeby to zrobic nalezy monitorowac jak Dialog, caly ruch do serwerow p2p i informowac policje. Juz chyba 2 czy 3 razy dialog zlozyl zbiorowy donos na swoich abonentow i ujeto ponad 100 piratów i zabezpieczono terabajty kradzionej muzyki i filmów.

I nie rozumiem co to ma do kontroli internetu. Nie masz cenzury i miec nie bedziesz, ale zabezpieczenie przed zlodziejami owszem byc powinno. Tez dziwne ze kradniecie oprogramowanie ale juz nie kradniecie sobie kart grafiki zeby te gierki szly, tylko kupujecie w sklepie. Jakby sklepy byly gorzej chronione to i pewnie kazdy pirat czulby sie na silach ukrasc nieco pamieci i pare kart grafiki :) To sie niczym przeciez nie rozni i to kradziez i to kradziez.

I nadal bede twierdzic ze masz zlego dealera, bo nie ma to nic wspolnego z cenzura ;)

A co do aut, owszem 95% oryginalnych czesci musi byc i nikt nigdy nie bedzie sie czepial zabytków, a jedynie junk carów na 3literowych rejestracjach, zdeka ponizonych i tjunowanych siatexami.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez herbatkowy » 15/5/2009, 16:12

Chyba nie zaczailes marszalku. Wiem co to piractwo. Chodzi o to ze nie bedzie juz mozliwosci swobodnej wypowiedzi w internecie, ty rozumiesz co mam na mysli? W USA juz tak ludzi wydymali, pod pretekstem "dobrego imienia stanow zjednoczonych" zaczeli kontrolowac co ludzie w internecie pisza, tak zeby przypadkiem ktos nie napisal cos co nie spodobalo by sie wladzom. Jak to nie ma to nic wspolnego z cenzura? Nie kminisz faktow? Wylacz polsat i pomysl sam, dzisiaj zamyka sie historykow za "niewygodne" tezy historyczne rozumiesz? Zamyka sie ludzi za poglady, zobaczymy co sie zacznie dziac po tym jak spenetruja jedyne wolne zrodlo informacji jakim jest internet. U nas pewnie pokaza na polsacie jak dziecko umowilo sie z jakims psychopata przez internet, i zostalo zamordowane. Na 100% wiekszosc glupawych obywateli bedzie ZA kontrola internetu, stopniowe zniewolenie. Historia sie powtarza, ale lepiej sie zamknac na fakty, oczywiscie nie te z TVN'u, bo tam ukazana jest cala prawda. Ogladajcie telewizje, bedzie dobrze.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
herbatkowy
Bywalec

Postprzez SzpiceR » 15/5/2009, 16:27

troche herbatka ma racji apropo mediów... zal mi ogladac te TV bo wiem i wy wiecie jak oni sciemniaja i pier... glupoty odnosnie motocyklistow to czemu mieliby nie klamac na inne tematy?
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Piter_Stunter » 15/5/2009, 19:25

A piosenki i filmy ściągam za darmo bo nie będę płacił ludziom którzy chcieli by mieć za duże zyski. Niektórzy wydają płyty za 15 zł i ich szanuje i wstydził bym się ściągać ich piosenki z internetu. Dlatego ich płyty leżą oryginalne.
...PITER WCIĄŻ ŻYJE...
Stunt, panienki,imprezy,szypka jazda - to lubiem
Piter_Stunter
Świeżak

Postprzez simonw » 15/5/2009, 22:06

Stone - dokladnie. Nic dodac nic ujac :) To ze herbatkowy jest trollem przeswiadczonym o swojej wyzszosci, ze uzywa stwierdzen ktorych nie rozumie, wyraza swoje zdanie w sposob taki jakby byla to prawda oswiecona i powoluje sie na nieistniejace autorytety (nazwiska, miejsce publikacji!) by jedynie sprobowac uwiarygodnic swoje tezy - wiemy wszyscy.
Tekstu z telewizja naduzywa, co mnie totalnie rozwala chociazby dla tego ze tv uzywam jedynie okazjonalnie raz na tydzien zeby wlaczyc discovery, no ale nie wazne ze to juz mu pisalem, wazne ze ktos moze o tym nie wiedziec wiec trzeba mi pojechac , ne ?

Powiem tak, olejcie goscia po prostu cieplym moczem, troll nie karmiony umiera, a kazda glupkowata dysputa skonczy sie tak samo. Idiota sprowadzi Ci do swego poziomu a pozniej pokona doswiadczeniem.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości

na górê