Ciężkie czasy się zbliżają.
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Ciężkie czasy się zbliżają.
Od kilku dni śledzę na różnych portalach wątek podatku ekologicznego i powiem szczerze że włos się jeży jak to czytam
http://podatki.gazetaprawna.pl/wywiady/ ... cznie.html
Interia pisze że za samochód wyprodukowany przed 1992 właściciel zapłaci nawet 3 tys. zł.
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... em,1292545
Kurwa ludzie co się dzieje z tym krajem: średnia krajowa to coś około 3000 tys. (przynajmniej ostatnio tak mówili) z tym że średnia to wynik jednej pensji prezesa i kilkuset pracowników; ostatnie znane mi dane mówią o 1,72 mln bezrobotnych. Udział sprzedaży nowych aut na rynku Polskim (chodzi mi o auta kupowane przez Polaków i wykorzystywane do prywatnie) liczony jest w promilach. Koszt zakupu nowej sztuki to przynajmniej 40 tys. zł
Osobiście posiadam dwa samochody: jeden (za który byłbym w stanie zapłacić ten podatek) i drugi który wykorzystuję do tego by zarabiać. Jest to stary grat i taki właśnie być musi bo pracuję w terenie gdzie urwanie wahacza, pogięte felgi, uszkodzone amortyzatory, przegrzane silniki to jest codzienność. Na przełomie jesień- zima i zima- wiosna topienie w błocie po progi to jest norma. W lecie kurz wciska się w każdą szczelinę a w zimie często gęsto odchodzi holowanie przez ciągniki i średnio uśmiecha mi się kupować furę za 30 tys. zł. żeby ją tak poniewierać a na 3 tys. zł. to ja 4 miesiące muszę zapierdalać co więcej jak nie będę maił samochodu to mnie z pracy wypierdolą i cześć.
Kurwa ludzie jak tak dalej pójdzie to niedługo się za motocykle wezmą. Podobno za sprawą PSLu jest projekt ścigania quadów za niszczenie przyrody.
Ludzie zorganizujmy, zróbmy coÅ› bo do tej pory nas obrażali (nie mówiÄ™ ty o akcji: „używaj wyobraźni” tylko o tym wszystkim co siÄ™ dzieje w tym kraju tzn. od 19 lat jesteÅ› okradani i okÅ‚amywani że żyje siÄ™ nam siÄ™ coraz lepiej a wystarczy wyjechać na zmywak do UK i czÅ‚owiek nie chce tu wracać. U nas za pracÄ™ na zmywaku nawet przy pomocy rodziny nikt nie jest w stanie wyżyć) teraz zaczynajÄ… nas okradać a za kilka lat zacznÄ… nas zabijać na części zamienne
http://podatki.gazetaprawna.pl/wywiady/ ... cznie.html
Interia pisze że za samochód wyprodukowany przed 1992 właściciel zapłaci nawet 3 tys. zł.
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... em,1292545
Kurwa ludzie co się dzieje z tym krajem: średnia krajowa to coś około 3000 tys. (przynajmniej ostatnio tak mówili) z tym że średnia to wynik jednej pensji prezesa i kilkuset pracowników; ostatnie znane mi dane mówią o 1,72 mln bezrobotnych. Udział sprzedaży nowych aut na rynku Polskim (chodzi mi o auta kupowane przez Polaków i wykorzystywane do prywatnie) liczony jest w promilach. Koszt zakupu nowej sztuki to przynajmniej 40 tys. zł
Osobiście posiadam dwa samochody: jeden (za który byłbym w stanie zapłacić ten podatek) i drugi który wykorzystuję do tego by zarabiać. Jest to stary grat i taki właśnie być musi bo pracuję w terenie gdzie urwanie wahacza, pogięte felgi, uszkodzone amortyzatory, przegrzane silniki to jest codzienność. Na przełomie jesień- zima i zima- wiosna topienie w błocie po progi to jest norma. W lecie kurz wciska się w każdą szczelinę a w zimie często gęsto odchodzi holowanie przez ciągniki i średnio uśmiecha mi się kupować furę za 30 tys. zł. żeby ją tak poniewierać a na 3 tys. zł. to ja 4 miesiące muszę zapierdalać co więcej jak nie będę maił samochodu to mnie z pracy wypierdolą i cześć.
Kurwa ludzie jak tak dalej pójdzie to niedługo się za motocykle wezmą. Podobno za sprawą PSLu jest projekt ścigania quadów za niszczenie przyrody.
Ludzie zorganizujmy, zróbmy coÅ› bo do tej pory nas obrażali (nie mówiÄ™ ty o akcji: „używaj wyobraźni” tylko o tym wszystkim co siÄ™ dzieje w tym kraju tzn. od 19 lat jesteÅ› okradani i okÅ‚amywani że żyje siÄ™ nam siÄ™ coraz lepiej a wystarczy wyjechać na zmywak do UK i czÅ‚owiek nie chce tu wracać. U nas za pracÄ™ na zmywaku nawet przy pomocy rodziny nikt nie jest w stanie wyżyć) teraz zaczynajÄ… nas okradać a za kilka lat zacznÄ… nas zabijać na części zamienne

- Linde
- Świeżak
-
pablomotors - Świeżak
Wiecie, ze nasz kraj, jezeli chodzi o udogodnienia w zakladaniu firmy znajduje sie na 150 miejscu xD za Burkina Faso <lol2>
Wszystko przez zjebow z ZUSu !
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
Polska mogła by być prawie jak Niemcy, Francja czy W.B. gdybyśmy mieli normalnych polityków. Co to za kraj w którym premier kłuci się z prezydentem ? Jak po tragedii w Kamieniu Pomorskim przechwalali się który będzie lepsze i bardziej pomoże dla poszkodowanych. O żadnych innych krajach nie słychać takich wieści. Jak Tusk został wybrany na premiera to miało być o niebo lepiej a jak jest to widać... chodź jego poprzednik nie był lepszy. Polska będzie normalnym krajem w odległej przyszłości...
A co do podatku tego to większej durnoty nie widziałem. Przecież to jest wiadome, że starszymi autami zazwyczaj jeżdżą ludzie których nie stać na nowsze, droższe to niby skąd mają wziąć pieniądze na kosmicznie podatki...
A co do podatku tego to większej durnoty nie widziałem. Przecież to jest wiadome, że starszymi autami zazwyczaj jeżdżą ludzie których nie stać na nowsze, droższe to niby skąd mają wziąć pieniądze na kosmicznie podatki...
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
Palikot na prezydenta
!
Poza tym maja kupe kasy, a wiemy co robia ;/
Kukiz jedyne madre slowa wypowiedzial kiedys w tej piosence
http://maciek9835.wrzuta.pl/audio/a0iBxCGof80/kukiz_-_jak_ja_was_kurwy_nienawidze (otwórz link)

Poza tym maja kupe kasy, a wiemy co robia ;/
Kukiz jedyne madre slowa wypowiedzial kiedys w tej piosence

http://maciek9835.wrzuta.pl/audio/a0iBxCGof80/kukiz_-_jak_ja_was_kurwy_nienawidze (otwórz link)
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Åšcigacz.pl
Ktoś mądry kiedyś powiedział:
"Jeśli chcecie pokonać i zniszczyć naród Polski to pozwólcie się im samym rządzić"
Nie wróżę sukcesów temu krajowi i żal mi ludzi,którzy muszą się z tym użerać.
"Jeśli chcecie pokonać i zniszczyć naród Polski to pozwólcie się im samym rządzić"
Nie wróżę sukcesów temu krajowi i żal mi ludzi,którzy muszą się z tym użerać.
-
Pawcio415 - Świeżak
Piankowy Marynarzyk napisał(a):Wiecie, ze nasz kraj, jezeli chodzi o udogodnienia w zakladaniu firmy znajduje sie na 150 miejscu xD za Burkina Faso <lol2>
Za nami z kolei znajduje sie Demokratyczna Republika Konga

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Dla motocyklistów to poniekąd dobra nowina. Myślicie że te plamy oleju na każdych światłach i na co drugim zakręcie pochodzą z nowych aut czy ze starych gówien? Im mniej wraków za 5 zł na drogach tym lepiej.
Oczywiście są też stare auta w świetnym stanie technicznym ale zbyt dużo jest stacji, które wbijają lewe przeglądy autom, które dawno powinny być na złomie. Ta mafia jest nie do pokonania, więc jedyną metodą jest albo taki podatek albo zakaz rejestracji aut nie spełniających jakichś norm czystości spalin
Oczywiście są też stare auta w świetnym stanie technicznym ale zbyt dużo jest stacji, które wbijają lewe przeglądy autom, które dawno powinny być na złomie. Ta mafia jest nie do pokonania, więc jedyną metodą jest albo taki podatek albo zakaz rejestracji aut nie spełniających jakichś norm czystości spalin
- grzybol
- Świeżak
grzybol, z plamami oleju racja ale nie tędy droga do cholery.
By Polak kupił lepszy samochód trzeba jemu dopie****ić podatki i pieniądze mu zabierać??
Mamy w cholerÄ™ drogie nowe samochody, czemu rzÄ…d nic z tym nie zrobi???
W tym całym interesie nie chodzi o to byśmy kupowali nowe samochody tylko byśmy żyli jak w obozie z ciężkimi kajdanami podatkowymi. Z wyjątkiem samolotu ciężko się stąd wydostać czymkolwiek. A autostrad budować im się nie uśmiecha bo polaczek będzie mógł szybko zobaczyć tą lepszą część Europy.
By Polak kupił lepszy samochód trzeba jemu dopie****ić podatki i pieniądze mu zabierać??
Mamy w cholerÄ™ drogie nowe samochody, czemu rzÄ…d nic z tym nie zrobi???
W tym całym interesie nie chodzi o to byśmy kupowali nowe samochody tylko byśmy żyli jak w obozie z ciężkimi kajdanami podatkowymi. Z wyjątkiem samolotu ciężko się stąd wydostać czymkolwiek. A autostrad budować im się nie uśmiecha bo polaczek będzie mógł szybko zobaczyć tą lepszą część Europy.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
No ja mam auto warte ze 4tyÅ› i bede musial 3tys podatku zaplacic??
jaaa pier%&^le co za kraj... Te barany w rzadzie albo wogole prawka nie maja (brat prezydenta - poprzedni kuźwa premier) albo maja pozabierane za jazde po pijaku, do tego worzą sie rządowymi furami na tylnych siedzeniach to co ich "Kowalski" obchodzi ktory zarabia góra 2tyś na miesiac a ma poczciwe auto z '94 za 4 koła
masakra. Ja ze swojej strony popieram Gurala http://w701.wrzuta.pl/audio/3hVwB0iABOh ... robine-wgm

-
sooshe - Świeżak
Pujdze na zasiłki dla tych którzy stracili prace z powodu braku samochodu na który ich nie stać.
I oczywiście na pieprzone emerytury dla górników.
I oczywiście na pieprzone emerytury dla górników.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
I na wyplaty dla strazakow ktorzy jak sie pali i ktos im mowi ze jest jeszcze zywy czlowiek na ktoryms pietrze boja sie isc. (kamien pomorski) - jeden dzien pracy - 2 dni wolnego do tego na koniec miesiaca wyrownanie i 5 dni wolnego - wyplaty 2 klocki a jak cos sie jara to k0rwa i tak sie zjara i c*uj dadza ich przyjazdy po 20 minutach!!!!!!!!!!!
-
sooshe - Świeżak
Ja juz tak od dluzszego czasu sie zastanawiam, kiedy po drodze obcieto Polakom jaja, kiedys (ostatni raz w 80 latach) potrafilismy sie postawic a teraz jak te baranki na rzez przyjmujemy spokojnie nowe podatki, oszustwa i sciemy. Wegrzy rozpieprzyli pol Budapesztu po tym jak ich premier niechcacy dal sie nagrac ze wszystkich wydymal i oszukal, w Mołdawi spalili parlament po wyborach, w Tajlandii podobnie i wygonili premiera z miasta bo zle rzadzil.
A u nas pluja nam prosto w gebe kilka razy dziennie i wmawiaja ze deszcz pada a my sie cieszymy.
Chyba zaczne z kazdego tankowania odlewac do butelek troche wahy zeby koktaile dojrzewaly, na wypadek jakbym juz tego nie wytrzymal.
Agenda na rewolte: spalic lub odtajnic ipn, pogonic w pizdu hal, wykopac rostowkiego albo w ogole dac wszystkim co do tej pory zajmowali sie polityka dozywotniego BANA na rzadzenie
A u nas pluja nam prosto w gebe kilka razy dziennie i wmawiaja ze deszcz pada a my sie cieszymy.
Chyba zaczne z kazdego tankowania odlewac do butelek troche wahy zeby koktaile dojrzewaly, na wypadek jakbym juz tego nie wytrzymal.
Agenda na rewolte: spalic lub odtajnic ipn, pogonic w pizdu hal, wykopac rostowkiego albo w ogole dac wszystkim co do tej pory zajmowali sie polityka dozywotniego BANA na rzadzenie
-
bast - Bywalec
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości