Matura. KiedyÅ› a dziÅ›. ObowiÄ…zkowa matma?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Matura. KiedyÅ› a dziÅ›. ObowiÄ…zkowa matma?
Jako że już jutro matura zamieszczam przecieki na jutrzejszy egzamin z języka polskiego.
http://webmaster.waw.pl/matura/przeciek ... polski.php
Od przyszłego roku ma być obowiązkowa matematyka jak za dawnych czasów. Co o tym sądzicie? Czekam na wasze opinie. Dołączam również ankietę.
PS. Powodzenia maturzyści,!
-------------------------
Zmieniam temat z powodu rozwinięcia rozmowy. Swoją drogą co sądzicie na temat ciągłych zmian w systemie oświaty?
http://www.zadania.info/n/2046989
Egzaminy na studia? Pożyteczne czy zbędne?

http://webmaster.waw.pl/matura/przeciek ... polski.php
Od przyszłego roku ma być obowiązkowa matematyka jak za dawnych czasów. Co o tym sądzicie? Czekam na wasze opinie. Dołączam również ankietę.
PS. Powodzenia maturzyści,!
-------------------------
Zmieniam temat z powodu rozwinięcia rozmowy. Swoją drogą co sądzicie na temat ciągłych zmian w systemie oświaty?
http://www.zadania.info/n/2046989
Egzaminy na studia? Pożyteczne czy zbędne?
Ostatnio edytowano 4/5/2009, 20:31 przez Silent, łącznie edytowano 2 razy
Rzeczą ważniejszą od rozumu jest wyobraźnia.
2oo ... in love to freedom...
Logicznie? To gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, najbogatsi byliby niewolnicy.
Logicznie? To gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, najbogatsi byliby niewolnicy.
-
Silent - Świeżak
to tak jak ja C-bool tyle, że miałem komfort psychiczny, że mogłem wybrać. ;D Osobiście uważam, że na podstawie matma trudna nie jest i chyba każdy jest w stanie to pojąć.
-
Silent - Świeżak
Leże z tematów które jutro będą
Heh .Ludziom siÄ™ nudzi 

CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
Ja także, ale moim zdaniem zamieszczanie takich tematów na tym forum to grube nieporozumienie. Wiem, że to hydepark, ale generalnie robi się przesada. Może niedługo dzieci z podstawówki zaczną tu omawiać testy kompetencji, a kobiety z kółka gospodyń zaczną mówić o przepisach na nowe ciasto.
Niech ktoś mi wyjaśni w jakim celu tacy ludzie wchodzą na stronę scigacz.pl? Może wpisując w google matura, w wynikach jako jedna z pierwszych stron pojawia się scigacz.pl ? Może po prostu większość użytkowników to ludzie przed maturą, czyli w wieku uczęszczania do szkoły średniej...
Niech ktoś mi wyjaśni w jakim celu tacy ludzie wchodzą na stronę scigacz.pl? Może wpisując w google matura, w wynikach jako jedna z pierwszych stron pojawia się scigacz.pl ? Może po prostu większość użytkowników to ludzie przed maturą, czyli w wieku uczęszczania do szkoły średniej...
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Fakt, w sumie bez sensu. Ogólnie chciałem poznać waszą opinię na ten temat. Uznałem, że jeśli Hydepark to na wszystkie tematy można rozmawiać. No ale jeśli to komuś przeszkadza to nie widzę problemu aby któryś z administratorów najprościej w świecie ten temat usunął .
-
Silent - Świeżak
Traperoso napisał(a): Może po prostu większość użytkowników to ludzie przed maturą, czyli w wieku uczęszczania do szkoły średniej...
Z moich obserwacji wynika, że jest to ładnych kilka osób.
A co do maty hm... w sumie mnie to pierrrr*** Mnie to nie obejmuje i luzik. Ale jak by mnie obowiązywało to bym mial ze 2%

-
adam_89 - Stały bywalec
Pamiętam jak ja pisałem maturę.
Było pełno takich stron z "przeciekami" wypchanymi po brzegi reklamami google.
Wiecie jak to działa? Ktoś sobie robi stronkę w 10 minut wymyślając jakieś tematy które mogą zabrzmieć realistycznie, później zamieszcza reklamy google adwords i puszcza linka w internet. Strona ma dziesiątki tysięcy odwiedzin w ciągu paru dni (taka stronę napędzają maturzyści wymieniając się takimi linkami, idzie to w niewyobrażalnym tempie) oraz przedstawia reklamy które "przeciętny maturzysta" może uznać za przydatne (czyli zdaj z nami maturę, testy maturalne itd.) które oczywiście niektórzy klikają a autor strony tylko liczy grube dolce zgarniane za reklamę. Dostaje kasę za wyświetlenia reklamy i GRUBĄ kasę za kliknięcia.
Oczywiście pomijam kwestię linka z pierwszego posta, świetne tematy
(oczywiście autor nawet za tą stronkę zbiera niezła kasę).
Życzę zdania matury (matura to pestka ;p).
Było pełno takich stron z "przeciekami" wypchanymi po brzegi reklamami google.
Wiecie jak to działa? Ktoś sobie robi stronkę w 10 minut wymyślając jakieś tematy które mogą zabrzmieć realistycznie, później zamieszcza reklamy google adwords i puszcza linka w internet. Strona ma dziesiątki tysięcy odwiedzin w ciągu paru dni (taka stronę napędzają maturzyści wymieniając się takimi linkami, idzie to w niewyobrażalnym tempie) oraz przedstawia reklamy które "przeciętny maturzysta" może uznać za przydatne (czyli zdaj z nami maturę, testy maturalne itd.) które oczywiście niektórzy klikają a autor strony tylko liczy grube dolce zgarniane za reklamę. Dostaje kasę za wyświetlenia reklamy i GRUBĄ kasę za kliknięcia.
Oczywiście pomijam kwestię linka z pierwszego posta, świetne tematy

Życzę zdania matury (matura to pestka ;p).
- Stachoo
- Świeżak
Adam_89- nie ma się czym chwalić...
Co do tematów na hydeparku- po to jest aby pisać o wszystkim i niczym, czyż nie?
Jeśli ktoś uzna, że powinien powstać post o wyższości kondomków durexa nad unimil lub o przysłowiowej d...Maryni, jego sprawa. Inna rzecz, jakim "torem" pójdzie temat
Połamania pióra !

Co do tematów na hydeparku- po to jest aby pisać o wszystkim i niczym, czyż nie?
Jeśli ktoś uzna, że powinien powstać post o wyższości kondomków durexa nad unimil lub o przysłowiowej d...Maryni, jego sprawa. Inna rzecz, jakim "torem" pójdzie temat

Połamania pióra !
www.wiktor.lukasiewicz.net.pl/ | Życie nie powinno być podróżą do grobu(...)Jest raczej ślizganiem się z boku na bok z czekoladą w jednej dłoni, winem w drugiej, ciałem gruntownie wyeksponowanym, totalnie wyczerpanym i z krzykiem:Cholera, ale jazda!=)
-
Nefretete - VIP Åšcigacz.pl
Jestem za obowiązkową matmą- to naprawde sie przydaje w życiu. Bez matmy nie obliczymy czy nam starczy okleiny na ranty felg itp
Więc matma jest spoko

Więc matma jest spoko

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Nefretete napisał(a):Adam_89- nie ma się czym chwalić...![]()
A no nie ma. Ale taki poziom w mojej szkole. Cóż zrobić. Wszystkie lekcje maty w 3 klasie zaczynały się od tego, że babka przez pierwsze 15-20 minut lekcji pier**** smuty o zajętych miejscach parkingowych przed szkola przez uczniów. I tak w klasie z 4 osoby rozumiały matematyke i od nich się spisywało

Z klasy miało podchodzić 2 chłopaków - na próbnej jeden miał jakoś 4% a drugi trochę lepszy 6%. Ostatecznie ten "lepszy" zrezygnował bo lepiej zdać mature z gorszego przedmiotu (mniej przydatnego na studia) niż nie zdać jej wcale.
-
adam_89 - Stały bywalec
Heh ja bym nie zdała matury z matmy, przyznaje się bez bicia. Dlatego zdawałam z informatyki. Wiedzę matematyczną niezbędną do codziennego liczenia mam. Umiejętność całek nie jest mi do niczego potrzebna, a w razie co jest google i excel.
I to mówi księgowa
I to mówi księgowa

Etsy (otwórz link)
-
Krejzi.Mery - Bywalec
Jasne że nie powinna być obowiązkowa!
Nie każdy musi być w stanie zdać maturę z matematyki.
Ktoś może być cienki z matmy, ale być wybitny z czegoś innego.
Einstein nie potrafił wypełnić zeznania podatkowego!
Mi to rybka (nawet lepiej mniej osób zdaje maturę = mniej osób idzie na studia = większy prestiż ukończonych studiów).
Pomijając to że ktoś po skończeniu liceum jednak trochę liczyć potrafi.
Żeby nie było matura z matmy nie byłaby dla mnie problemem (po egzaminie z analizy matematycznej trochę inaczej patrzy się na jej poziom
)
Nie każdy musi być w stanie zdać maturę z matematyki.
Ktoś może być cienki z matmy, ale być wybitny z czegoś innego.
Einstein nie potrafił wypełnić zeznania podatkowego!
Mi to rybka (nawet lepiej mniej osób zdaje maturę = mniej osób idzie na studia = większy prestiż ukończonych studiów).
Pomijając to że ktoś po skończeniu liceum jednak trochę liczyć potrafi.
Żeby nie było matura z matmy nie byłaby dla mnie problemem (po egzaminie z analizy matematycznej trochę inaczej patrzy się na jej poziom

Ostatnio edytowano 3/5/2009, 20:46 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Ludzie przeciez z matmy w szkole jest 0 przygotowanie wiec jak sie chce zdawac to trzeba miec leb matematyczny albo korki bo w szkole sie nieda u mnie by cala szkola niezdala ;] uwazam ze jest to dobre ale jesli przygotowuje sie ludzi od 1 klasy gimnazjum na ta matematyke a nie od 2 klasy LO lub wogole
- Theo
- Świeżak
całek nie ma na maturze z tego co pamiętam
a napewno nie na podstawie
ja zaznaczyłem że jestem za matmą, skoro mi wciskali przez 3lata język polski i męczyłem się z tym niemiłosiernie, to dlaczego humaniści nie mają mieć ani troche wiedzy z matematyki? Bo potem tacy nawet kalkulatora obsłużyć nie potrafią...
PS wiecie że przez całe liceum przeczytałem tylko jedną książkę? (bo musiałem) i była ona na maturze?
-makbet 

ja zaznaczyłem że jestem za matmą, skoro mi wciskali przez 3lata język polski i męczyłem się z tym niemiłosiernie, to dlaczego humaniści nie mają mieć ani troche wiedzy z matematyki? Bo potem tacy nawet kalkulatora obsłużyć nie potrafią...
PS wiecie że przez całe liceum przeczytałem tylko jedną książkę? (bo musiałem) i była ona na maturze?

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Jeszce jedno teraz w liceum o profilu np. humanistycznym jednak uczy się matematyki, teraz będzie się tam uczyć jak zdać tą maturę.
IMHO to ani polski ani język obcy nie powinien być obowiązkowy - ale ze mnie przebrzydły liberał, a to teraz takie niemodne
IMHO to ani polski ani język obcy nie powinien być obowiązkowy - ale ze mnie przebrzydły liberał, a to teraz takie niemodne

Ostatnio edytowano 3/5/2009, 20:51 przez Invi, łącznie edytowano 3 razy
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości