Jazda po polach.
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Jazda po polach.
Ostatnio jechałem swoim yz-f'kiem po polach, a tu policja.
Czy mogą mi coś zrobić, skoro jestem poza utwardzoną drogą, na polnych ścieżkach ?
Podkreślam że jeżdżę motocyklem bez homologacji, i bez prawa jazdy.
Czy mogą mi coś zrobić, skoro jestem poza utwardzoną drogą, na polnych ścieżkach ?
Podkreślam że jeżdżę motocyklem bez homologacji, i bez prawa jazdy.
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
Jesli to twoje pole (własnosc twoja,rodziców), to nic Ci nie zrobią. Jesli jednak to nie twoje pole to niestety ale mogą Cię wylegitymowac i pociągnąc do odpowiedzialnosci np: za zniszczone plony własciciela. Pozdrowka
Ps. Ale to chyba do działu Prawo
Ps. Ale to chyba do działu Prawo

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko

-
zdzichu123 - Bywalec
Polne drogi to nic innego jak kawałek pola (kogos pola) ujechana przez traktory i innych ludzi ktorzy (nauczyli sie tędy jezdzic. Czetymi przypadkami "polnych dróg" sa drogi lasów państwowych (przystosowane do wywozu drzewa z lasu) Lub drogi ktore są trasą dla sprzetu ratowniczego na wypadek pozaru lasu. Wiec w kazdym z przypadkow ktos jest włascicielem drogi po ktorej posuwasz
Siłą rzeczy jest to jednak zabronione, wiec jak widzisz policję to grzej w palnik. Pzdr

Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250

-
zdzichu123 - Bywalec
nie koniecznie. duża część polnych dróg jest drogami gminnymi, tylko nie utwardzonymi. a tak naprawdę bardzo mało jest dróg robionych na polach, bo niby po co?
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
niestety ale jak widzisz gumisia ;d redukcja i gazu ;d
chyba że masz ochotę pochwalic się im jaka pojemnosc moc i rocznik itp itd;d
bo szczerze ?? większosc takich dróg to drogi gminne nie utwardzone więc tak jak byś był na normalnej drodze i niestety mandacik panie kolego
chyba że masz ochotę pochwalic się im jaka pojemnosc moc i rocznik itp itd;d
bo szczerze ?? większosc takich dróg to drogi gminne nie utwardzone więc tak jak byś był na normalnej drodze i niestety mandacik panie kolego
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
to ja miałem lepszą faze bo kumpel uciekał RM 250 od psów które wjechały na taką scieżke niby rowerową puchą xD i to nieźle w gaz dawali myslałem że tym transporterem czy czym oni tam smigają prędzej czy później bedą dachowali xD bo sie chwiała na prawo i lewo
ale po chwili poscigu zrezygnowali.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
powiem wam jeszcze cos innego bo ja mieszkam w niewielkim miescie
przy granicy. i po terenach przygranicznych smiało mozemy jeździc
WOPisci jak jadÄ… swoimi XLkami albo KTMami to tylko machnÄ… i jadÄ… dalej
co do lasów tez jest pozwolenie że mozemy jeździc ale tylko po scieżkach i aby nie ryc nigdzie < łatwo powiedziec mając 60 koników
> ale za to policja z daleka zobaczy od razu kita i scigajÄ…
nawet czasami obławe nanas robili zastawiali wyjazdy z lasów
wiec juz ciekawie wtedy nie jest. ale kurde powiedzcie mi czy to taki grzech jechac po takich terenach xd ? gdzie nikt nie jeździ no moze czasem jakis traktorek z pola wraca

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam. Ja mam prawko ale co z tego jak full cross bez tit. tit i swiatełek, a takim nie można śmigać po drogach publicznych. Zgadzam się z kolegami, że większość dróg polnych to gminne. Z prawkiem czy bez wszyscy jedziemy na jednym wózku, ewentualnie mniejsza kara. Wniosek; musimy jeżdzić tak aby nikomu nie wchodzic w tryby, a przy przypadkowym spotkaniu 1 stopnia, wiadomo-maneta.
P.s. cały czas myślę o nr startowym, żeby nmaszyna nabrała bardziej sportowy wygląd ale nie wiem, bo będę za mocno rozpoznawalny w razie czego.
P.s. cały czas myślę o nr startowym, żeby nmaszyna nabrała bardziej sportowy wygląd ale nie wiem, bo będę za mocno rozpoznawalny w razie czego.
Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
Ostatnio z kumplem smigalem po polnych drogach on byl gryzzli 700 ja yz80. Nagle zaczal mi cos machac rekami ja se mysle o co mu chodzi wiec jade se spokojnie dalej w odstepie od niego okolo 10m nagle tak zakurzyl ze mi z oczu zniknal patrze a on zapycha jakby diabla zobaczyl no to ja za nim. Dopiero jak go dogonilem powiedziel ze policja jechala 2m za mna heheh ale bylo fajnie
-
CZocher - Świeżak
ja mieszkam w małym miasteczku i oprocz terenu jezdze dosyc czesto po drogach publicznych a tez nie mam prawka kierunków itp ale naszczescie wlasciwie z kazdej drogi asfaltowej latwo wpaśc w teren a tam Policja nie ma zadnych szan
s.
Ale radziłbym wam chłopaki uważać na straż leśna mimo tego ze jezdza puszkami to napewno lepiej znaja lasy niz wy i w dodatku wystawiaja duze mandaty

Ale radziłbym wam chłopaki uważać na straż leśna mimo tego ze jezdza puszkami to napewno lepiej znaja lasy niz wy i w dodatku wystawiaja duze mandaty
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
ja mieszkam w małym miasteczku i oprocz terenu jezdze dosyc czesto po drogach publicznych a tez nie mam prawka kierunków itp ale naszczescie wlasciwie z kazdej drogi asfaltowej latwo wpaśc w teren a tam Policja nie ma zadnych szans.

nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości