Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
Witam!
Znając mnie napisałem nie w tym dziale,więc jak coś niebd pasować to proszę powiedzieć to usunę tego posta i napisze w odpowiednim dziale.
Chciał bym się dowiedzieć co sądzicie o Simsonie S51. Wiem,że to nie jest to samo co jakaś tam yamaha czy Suzuki ale wydaję mi się ,że to tez popularny motorek. P.S nigdy w życiu nie miałem do czynienia z motorami/motocyklami więc myślałem ,ze by zacząć od 125ccm ale starszy mi odradza i poleca właśnie ten motorek jak na sam początek. Motorek ma służyć do jazdy po mieście i do jakiś dojazdów na podmiejskie kąpieliska, wiecie taki typowo rekreacyjny. Wiem,też iż to nie jest jakiś tam luksu mieć taki motorek ale wydaje mi się aby an sam początek starczy. Moje warunki fizyczne heh:
Wzrost: 175-177 max cm
Waga: 60-63 kg do tego jestem chudy;d
Doświadczenie z motorami: 0!
jeśli są jeszcze jakieś moje dane potrzebne lub coś nie tak napisałem to proszę o upomnienie mnie. Pozdrawiam!
Znając mnie napisałem nie w tym dziale,więc jak coś niebd pasować to proszę powiedzieć to usunę tego posta i napisze w odpowiednim dziale.
Chciał bym się dowiedzieć co sądzicie o Simsonie S51. Wiem,że to nie jest to samo co jakaś tam yamaha czy Suzuki ale wydaję mi się ,że to tez popularny motorek. P.S nigdy w życiu nie miałem do czynienia z motorami/motocyklami więc myślałem ,ze by zacząć od 125ccm ale starszy mi odradza i poleca właśnie ten motorek jak na sam początek. Motorek ma służyć do jazdy po mieście i do jakiś dojazdów na podmiejskie kąpieliska, wiecie taki typowo rekreacyjny. Wiem,też iż to nie jest jakiś tam luksu mieć taki motorek ale wydaje mi się aby an sam początek starczy. Moje warunki fizyczne heh:
Wzrost: 175-177 max cm
Waga: 60-63 kg do tego jestem chudy;d
Doświadczenie z motorami: 0!
jeśli są jeszcze jakieś moje dane potrzebne lub coś nie tak napisałem to proszę o upomnienie mnie. Pozdrawiam!
- lavstorant
- Świeżak
Simson to dobry sprzęt. Części za grosze, a silnik bezawaryjny. Jeśli Ci się podoba to bierz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 napisał(a):Simson to dobry sprzęt. Części za grosze, a silnik bezawaryjny. Jeśli Ci się podoba to bierz.
o to gitara czy to prawda ,ze to jest Niemiecka mashina;d? No narazie nie mam siana ale z tego co mi starszy mówił to idzie się z kolesiem dogadać, a stan jak nówka bo to od starszej osoby 1 właściciel który dba o niego i jeździ tylko i wyłącznie gdzieś na ryby lub jakieś drobne wycieczki. Jeszcze raz thxx!!
- lavstorant
- Świeżak
Witam,
Co sądzicie o tej Husqvarnie WR 125 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1170177 Może już ktoś ją oglądał?
Co sądzicie o tej Husqvarnie WR 125 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1170177 Może już ktoś ją oglądał?
- Kozlov
- Świeżak
Witam. Chciałbym kupić swojego pierwszego crossa tylko nie wiem jaką ma mnieć pojemność i proszę Was o radę. Mam 15 lat i ok 168 cm wzrostu. Jezdźiłem już na różnych motorach a aktualnie na wsk 125, lecz jest dla mnie za słaba.
Granica cenowa to ok 4000zł.
- xxxMatii13
- Świeżak
przejzyj sobie ten temat cały takich zapytac jest mnustwo
za tyle kupisz dt 125 w niezłym stanie
chyba że nie chcesz do rejestracji kupisz starszą <do około 96 roku> crossówke typu cr yz rm
z tym że DT jak kupisz w dobrym stanie jest praktycznie bezawaryjna co do full crossów tez są bezawaryjne o ile dbasz o regularną wymiane częsci exploatacyjnych
typu tłok łozyska itp 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
xxxMatii13 napisał(a):Witam. Chciałbym kupić swojego pierwszego crossa tylko nie wiem jaką ma mnieć pojemność i proszę Was o radę. Mam 15 lat i ok 168 cm wzrostu. Jezdźiłem już na różnych motorach a aktualnie na wsk 125, lecz jest dla mnie za słaba.
Jeśli chcesz jeździć a nie naprawiać i ładować kasę to szukaj: DT 125, KMX 125, TS 125, CRM 125.
-
Pierwszy cross - Prosze o pomoc !
Witam.
Wiem, ze podobne tematy mialy juz miejsce na forum - przeczytalem je wszystkie, ale u mnie sytuacja wyglada troche inaczej, poniewaz mam inna kwote do dyspozycji.
Mianowicie planuje kupic pierwszego crossa, najlepiej 125 mogac przeznaczyc na to ok 6 tys zł.
Prosze Was o pomoc w wyborze pierwszwj maszyny.
Jezdzilem juz na roznego rodzaju motocyklach, wiec posiadam pewne doswiadczenie.
Mam ok 180 i 75 kg
Motor bede wykorzystywał głownie w lesie, polach itp czasami tor.
Za ta kwote mam do kupienia KTM sx 125 ale ale nie do konca jestem przekonany czy bedzie to dobry zakup.
Chcialem sie dowiedziec jakie maszyny sugerujecie ?
Moze Suzuki RM, Kawasaki KX, ?
Pozdrawiam i dzieki z gory.
Wiem, ze podobne tematy mialy juz miejsce na forum - przeczytalem je wszystkie, ale u mnie sytuacja wyglada troche inaczej, poniewaz mam inna kwote do dyspozycji.
Mianowicie planuje kupic pierwszego crossa, najlepiej 125 mogac przeznaczyc na to ok 6 tys zł.
Prosze Was o pomoc w wyborze pierwszwj maszyny.
Jezdzilem juz na roznego rodzaju motocyklach, wiec posiadam pewne doswiadczenie.
Mam ok 180 i 75 kg
Motor bede wykorzystywał głownie w lesie, polach itp czasami tor.
Za ta kwote mam do kupienia KTM sx 125 ale ale nie do konca jestem przekonany czy bedzie to dobry zakup.
Chcialem sie dowiedziec jakie maszyny sugerujecie ?
Moze Suzuki RM, Kawasaki KX, ?
Pozdrawiam i dzieki z gory.
- vonharnas
- Świeżak
Każda setka czy to YZ, KX, RM, SM będzie dobra pod warunkiem że jest zadbana. Jeśli kupisz w słabym stanie to możesz wpakować na start w remont kupę kasy. Najważniejsze jest dokładne sprawdzenie moto.
Polecam jeśli nie wiesz jak sprawdzać stan moto: http://www.motox.com.pl/index.php?optio ... &Itemid=74
Polecam jeśli nie wiesz jak sprawdzać stan moto: http://www.motox.com.pl/index.php?optio ... &Itemid=74
-
A jak sprawa wyglÄ…da z KTM?
Czy za ta cene dostane w miare dobry sprzet, którego nie bede musial ladowac kasy?
I czy remonty KTM nie są droższe w porównaniu do innej firmy np Kawasaki czy Yamaha?
Chociaż wydaje mi się, że i tak nie pojeżdżę dłużej niż 1-2 sezony a później zdecyduje się na coś większego.
Czy za ta cene dostane w miare dobry sprzet, którego nie bede musial ladowac kasy?
I czy remonty KTM nie są droższe w porównaniu do innej firmy np Kawasaki czy Yamaha?
Chociaż wydaje mi się, że i tak nie pojeżdżę dłużej niż 1-2 sezony a później zdecyduje się na coś większego.
- vonharnas
- Świeżak
prtzez 1-2 sezony w crossówkach i tak musiałbys cos robic i tak. co do KTM musisz znalesc popularny model. bo np kumpel ma ktm lc2 125 i w serwisie KTM w lublinie nie wiedzieli że taki KTM istnieje <lol2> i nie chcieli go na serwis przyjąc. ale sx esx popularne są
ale częsci pewnie droższe niz do hondziawki czy yamahy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
KTM'y lepiej trzymają cenę więc lepiej będzie kupić Yamahę czy Hondę bo nie masz zbyt wiele gotówki.
-
Co sÄ…dzicie o tym crossie?
http://www.allegro.pl/item607296560_kawasaki_kx_80.html
Jak sądzicie czy będzie dobry na pierwszego crossa?
Mam juz doświadczenie wiec boje się że będzie troche za słaby do lasu.
Mam jeszcze jedno pytanie ile litrów pali taki cross na 100 km?
- xxxMatii13
- Świeżak
Co sÄ…dzicie o tym crossie?
- xxxMatii13
- Świeżak
xxxMatii13 napisał(a):Co sądzicie o tym crossie?
Jeśli twoje doświadczenie opiera się na simsonkach itp. to uwierz mi nie będzie za słaby.

A co możecie mi powiedzieć o tej aprilli. Opłaca się za tą kase?
http://moto.allegro.pl/item611185839_ap ... x_750.html
- arti16
- Świeżak
co do tego KX to niezła okazja bo niedrogo nawet tylko czy to napewno 2007 rok ? jakos tak troszke mi sie wydaje że nieco starszy
co do aprilli niezła nawet
cena tez nie wysoka tylko sprawdz wszystko przed zakupem czy miała rzeczywiscie robione te opisane remonty 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości