Bandit dziwna akcja
• Strona 1 z 1
Bandit dziwna akcja
montuję nową baterię do Bandita, przykręcam drugą klemę a on " pomachał" mi wskazówkami na budziku- tak zawsze robił dopiero po przekręceniu kluczyka. Ale teraz po dokręceniu klemy i przekręceniu kluczyka reakcja jest zerowa:/ Jeśli chodzi o baterie to mam używaną ale naładowaną, ale dysponuję też nówką świeżo zalaną elektrolitem- w obu opcjach kaplica:/
Jakieś pomysły gdzie szukać?
Dodam, że moto odpaliłem już po zimie, ale po kilkudziesięciu sekundach padł kompletnie :O I teraz się bujam po omacku :/
Help me !
Jakieś pomysły gdzie szukać?
Dodam, że moto odpaliłem już po zimie, ale po kilkudziesięciu sekundach padł kompletnie :O I teraz się bujam po omacku :/
Help me !
- To_masz
- Świeżak
Niestety wyglada to na jakis myk z instalacja, ze zegary dostaly prad bez przekrecenia kluczyka.
Czeka cie albo elektryk, albo miernik w reke, schemat instalacji i sprawdzasz przewod po przewodzie, co jest nie tak.
Na razie moze sz ograniczyc sie do przelacznika zaplonu i jego instalacji - cos tam musi byc nie tak.
Czeka cie albo elektryk, albo miernik w reke, schemat instalacji i sprawdzasz przewod po przewodzie, co jest nie tak.
Na razie moze sz ograniczyc sie do przelacznika zaplonu i jego instalacji - cos tam musi byc nie tak.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
przejrzałem jeszcze raz instalację z grubsza i niewiele mi to pomogło:/ Ponownie podłaczałem baterię i jak zakładałem druga klemę- oczywiście wskazówki znów poszybowały tam i z powrotem, ale dodatkowo gdzieś z zadupka dało się słyszeć odgłos jakby ktoś łamał plastikową linijke, takie pyknięcie
Szukam schematu instalacji i jutro atakujÄ™ dalej !

Szukam schematu instalacji i jutro atakujÄ™ dalej !
- To_masz
- Świeżak
krok po kroku doszedłem do kostki łączącej stacyjkę z resztą instalacji- podociskałem i moto udało się odpalić! Ale znow mały ruch owej kostki zgasił sprzęta, więc rozebralem kostkę i okazało się że jeden przewód jest przytopiony- kostka robiła sie ciepła w ogóle
Orientuje sie ktoś, czy taką kostkę można zakupić i samemu zamienić, czy trzeba z przewodami dochodzącymi do stacyjki zanabyć?

Orientuje sie ktoś, czy taką kostkę można zakupić i samemu zamienić, czy trzeba z przewodami dochodzącymi do stacyjki zanabyć?
- To_masz
- Świeżak
Kup kostkę uniwersalną, bo z oryginalnymi możesz mieć problem , chyba że ktoś ma używaną instalację elektryczną.
A zegary tak właśnie zachowują się po podpięciu zasilania.
A zegary tak właśnie zachowują się po podpięciu zasilania.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości