Zobacz wÄ…tek - Bandit dziwna akcja
NAS Analytics TAG

Bandit dziwna akcja

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Bandit dziwna akcja

Postprzez To_masz » 3/4/2009, 08:58

montuję nową baterię do Bandita, przykręcam drugą klemę a on " pomachał" mi wskazówkami na budziku- tak zawsze robił dopiero po przekręceniu kluczyka. Ale teraz po dokręceniu klemy i przekręceniu kluczyka reakcja jest zerowa:/ Jeśli chodzi o baterie to mam używaną ale naładowaną, ale dysponuję też nówką świeżo zalaną elektrolitem- w obu opcjach kaplica:/
Jakieś pomysły gdzie szukać?

Dodam, że moto odpaliłem już po zimie, ale po kilkudziesięciu sekundach padł kompletnie :O I teraz się bujam po omacku :/

Help me !
To_masz
Świeżak

Postprzez żółf » 3/4/2009, 09:36

A dobrze + i - podpiąłeś:) bo od początku sezonu już takie akcje były :D

Sprawdź bezpieczniki
żółf
Świeżak

Postprzez To_masz » 3/4/2009, 09:53

Bezpieczniki wszystkie przejrzałem, wszystkie OK.
"+" z "-" też na swoim miejscu niestety ;p Za proste by było ;/
To_masz
Świeżak

Postprzez Adam M. » 3/4/2009, 15:55

Niestety wyglada to na jakis myk z instalacja, ze zegary dostaly prad bez przekrecenia kluczyka.
Czeka cie albo elektryk, albo miernik w reke, schemat instalacji i sprawdzasz przewod po przewodzie, co jest nie tak.
Na razie moze sz ograniczyc sie do przelacznika zaplonu i jego instalacji - cos tam musi byc nie tak.
Adam M.
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez To_masz » 3/4/2009, 20:44

przejrzałem jeszcze raz instalację z grubsza i niewiele mi to pomogło:/ Ponownie podłaczałem baterię i jak zakładałem druga klemę- oczywiście wskazówki znów poszybowały tam i z powrotem, ale dodatkowo gdzieś z zadupka dało się słyszeć odgłos jakby ktoś łamał plastikową linijke, takie pyknięcie :o

Szukam schematu instalacji i jutro atakujÄ™ dalej !
To_masz
Świeżak

Postprzez To_masz » 4/4/2009, 21:14

krok po kroku doszedłem do kostki łączącej stacyjkę z resztą instalacji- podociskałem i moto udało się odpalić! Ale znow mały ruch owej kostki zgasił sprzęta, więc rozebralem kostkę i okazało się że jeden przewód jest przytopiony- kostka robiła sie ciepła w ogóle :o

Orientuje sie ktoś, czy taką kostkę można zakupić i samemu zamienić, czy trzeba z przewodami dochodzącymi do stacyjki zanabyć?
To_masz
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 4/4/2009, 22:14

Kup kostkę uniwersalną, bo z oryginalnymi możesz mieć problem , chyba że ktoś ma używaną instalację elektryczną.
A zegary tak właśnie zachowują się po podpięciu zasilania.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê