Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
Jak nie masz żadnych uprawnień to masz ciepło, jeśli nie posiadasz odpowiedniej kategorii do prowadzenia danego pojazdu to mandat chyba z 500, jeśli chodzi o polne drogi to są jakaś inne uregulowania w tej sprawie, najlepiej szaleć na polu i to jeszcze własnym to może nikt się nie przywali, chodź polska to piękny kraj i nigdy nic nie wiadomo 

Nie wazne co masz pod tylkiem wazne co masz w glowie | podporka http://www.swistak.pl/aukcja.php?id=4405221
-
macui - Świeżak
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
witam zamierzam zakupic sobie jakiegos crossika ale w teren enduro odpada, myslalem nad kx 125 oraz nad ktm 85 sx z 94r, ale niewiem jakie ma wymiary i czy byla by dobra moj wzrost to 176 a jak nie te modele to co polecacie tak do 3000zl ??
- kikster
- Świeżak
Chcę kupić sobie enduro, żeby można było zarejestrować i normalnie jeździć ma to być 50-ątka. Zastanawiałem się jaka jest różnica pomiędzy Derbi Senda a Yamaha DT w cenie jest różnica, a reszta jak z "jakością. Miałem skuter przez 2 lata i już mam dosyć tego czegoś. Chce na motor wydać jakieś 3,5-4,5 tys.
- Sarna241
- Świeżak
Wasze zdanie na temat :
http://allegro.pl/item581674780_ktm_640_lc4_super_stan_super_motorek_zobacz.html (otwórz link)
??
http://allegro.pl/item581674780_ktm_640_lc4_super_stan_super_motorek_zobacz.html (otwórz link)
??
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
Sarna241 napisał(a):Chcę kupić sobie enduro, żeby można było zarejestrować i normalnie jeździć ma to być 50-ątka. Zastanawiałem się jaka jest różnica pomiędzy Derbi Senda a Yamaha DT w cenie jest różnica, a reszta jak z "jakością. Miałem skuter przez 2 lata i już mam dosyć tego czegoś. Chce na motor wydać jakieś 3,5-4,5 tys.
Aprilia RX albo Honda HM to czołówka w offroadowych motorowerach. Są zdecydowanie najlepsze z Hondą na czele.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Witam ! Mam pytanie,obecnie mam skuter 50,ale chce kupić jakiegos crossa,np.Yamahe DT 125,ale prawo jazdy kat.A1 mozna zdawać od 16 lat,a mam 14,no i mam pytanie,jak kupie takiego crossa zarejestrowanego na 125 moge miec jakies problemy podczas kontroli ? no i dam sobie rade na takiej DT,jezdziłem na kumpla i było ok,jezeli nie to moze 80 cm ? ktos jezdził,moze polecic ?
yz450f 2008 +sm
R1 rn19
R1 rn19
- Mateusz88
- Świeżak
Każdy Ci poleci DT bo to bardzo dobre moto. Jak złapią Cię bez prawka to tak samo jakbyś jechał samochodem czy czymś innym, takie samo wykroczenie.
Tylko nie wiem czy jest taki cross Yamaha Dt

-
Landryss25 napisał(a):Każdy Ci poleci DT bo to bardzo dobre moto. Jak złapią Cię bez prawka to tak samo jakbyś jechał samochodem czy czymś innym, takie samo wykroczenie.
ale co wtedy ? mam mandat i co ? sprawa w sądzie ? bo jak mandat to poł biedy ale po sądach nie będe chodził.
a jak mam 125 zarejestrowane na 50,i mnie złapią,i sie kapną ze to 125 to co ?
- Mateusz88
- Świeżak
Wtedy zginiesz.
Boże, poszukaj sobie... Masz tysiące podobnych pytań, na które odpowiedź znajdziesz w innych tematach...
Opcja szukaj (otwórz link) nie boli...
Boże, poszukaj sobie... Masz tysiące podobnych pytań, na które odpowiedź znajdziesz w innych tematach...
Opcja szukaj (otwórz link) nie boli...
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
Witam,
Od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem swojego pierwszego motora. Nie miałem nigdy z nimi styczności i zastanawiam się, czy dam radę z enduro na sam początek.. Poczytałem kilka stron i dużo osób poleca Yamahe DT 125. Mam 18 lat, wzrost coś ponad 175cm i ważę niecałe 60kg. Czy w moim wypadku nadałaby się ów maszyna? ; ) Jestem dość krępej budowy, a i kondycję fizyczną mam średniawą.. Dam radę opanować jazdę, czy trzeba do tego dość sporej siły?
Moje pytania zapewne są śmieszne dla większości Was, ale dopiero niedawno się tym zainteresowałem, a nigdy nie miałem z tym styczności..
Będę wdzięczny za każdą radę : )
Pozdrawiam!
Od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem swojego pierwszego motora. Nie miałem nigdy z nimi styczności i zastanawiam się, czy dam radę z enduro na sam początek.. Poczytałem kilka stron i dużo osób poleca Yamahe DT 125. Mam 18 lat, wzrost coś ponad 175cm i ważę niecałe 60kg. Czy w moim wypadku nadałaby się ów maszyna? ; ) Jestem dość krępej budowy, a i kondycję fizyczną mam średniawą.. Dam radę opanować jazdę, czy trzeba do tego dość sporej siły?
Moje pytania zapewne są śmieszne dla większości Was, ale dopiero niedawno się tym zainteresowałem, a nigdy nie miałem z tym styczności..
Będę wdzięczny za każdą radę : )
Pozdrawiam!
- smarq
- Świeżak
DT będzie dla Ciebie w sam raz. Siły wielkiej nie potrzeba, sam jestem mikrej budowy a wysoki i daję sobie radę.
-
Jako, że to mój pierwszy post chcę się krótko przywitać. Mam 15lat, 170cm wzrostu i planuję dołączyć do grona miłośników jednośladów. Szukam koniecznie enduro/cross do 2500zł, silnik 50ccm oczywiście. Zależy mi na małym spalaniu. Co powiecie o malaguti? Z góry dziekuję za wszystkie propozycje. 

- Hogen
- Świeżak
Witam!
Jestem nowym uzytkownikiem na forum, takze wypadalo powiedziec by cos o sobie. Michał 17 lat (tydzien do urodzin;d) 188 cm/85 kg wagi. Jako ze urodziny zblizaja sie tuz tuz, chcialem rozpoczac swoja przygode z jednosladami, jednak nigdy nie krecilo mnie uzywanie motorka jako pojazdu codziennego uzytku, bardziej rekreacyjnie/wyczynowo, co za tym idzie teren, pola lasy itp, mam pytanie dotyczacego pierwszego motocykla, otoz planowal bym kupic jakas 125-tke full cross, i mam na oku 3 typy, sa to: cr-ka, ktm sx, i kx, z tego co orientowalem sie na forum itd, z tych 3, ktm wypada bardzo ogresywnie w porownaniu do innych motorkow o tej samej pojemnosci. W internecie szukalem jakiegos porownania tych moto, i jakos nie moglem sie doszukac (moze szukalem zbyt slabo, nie wiem) ogolnie testy znalazlem jak najbardziej, brat oraz znajomy polecaja z czystym sumieniem jako pierwszy motor honde (dobry silnik), gdyz ktm na jest b. silny i badz co badz poczatek zamiast sprawiac frajde byl by walka z motorem, natomiast co do KX nasluchalem sie ze ma jakies problemy z silnikiem (podajrze sprzeglo?) i teraz moje pytanie, czy cr-ka nada sie na pierwszy crossik, z moimi warunkami. Co do doswiadczenia, to za malego gowniarza motorynki z kumplami na osiedlu itp. z crossami raczej doswiadczenia brak.
Pozdrawiam
Edit!
Nie napisalem jaka kwota dysponuje, na sama maszyne chcial bym przeznaczyc okolo 8000-8500.
Jestem nowym uzytkownikiem na forum, takze wypadalo powiedziec by cos o sobie. Michał 17 lat (tydzien do urodzin;d) 188 cm/85 kg wagi. Jako ze urodziny zblizaja sie tuz tuz, chcialem rozpoczac swoja przygode z jednosladami, jednak nigdy nie krecilo mnie uzywanie motorka jako pojazdu codziennego uzytku, bardziej rekreacyjnie/wyczynowo, co za tym idzie teren, pola lasy itp, mam pytanie dotyczacego pierwszego motocykla, otoz planowal bym kupic jakas 125-tke full cross, i mam na oku 3 typy, sa to: cr-ka, ktm sx, i kx, z tego co orientowalem sie na forum itd, z tych 3, ktm wypada bardzo ogresywnie w porownaniu do innych motorkow o tej samej pojemnosci. W internecie szukalem jakiegos porownania tych moto, i jakos nie moglem sie doszukac (moze szukalem zbyt slabo, nie wiem) ogolnie testy znalazlem jak najbardziej, brat oraz znajomy polecaja z czystym sumieniem jako pierwszy motor honde (dobry silnik), gdyz ktm na jest b. silny i badz co badz poczatek zamiast sprawiac frajde byl by walka z motorem, natomiast co do KX nasluchalem sie ze ma jakies problemy z silnikiem (podajrze sprzeglo?) i teraz moje pytanie, czy cr-ka nada sie na pierwszy crossik, z moimi warunkami. Co do doswiadczenia, to za malego gowniarza motorynki z kumplami na osiedlu itp. z crossami raczej doswiadczenia brak.
Pozdrawiam
Edit!
Nie napisalem jaka kwota dysponuje, na sama maszyne chcial bym przeznaczyc okolo 8000-8500.
- deuter
- Świeżak
hej planuje zakupic motocykl na start ale zabardzo nie wiem co bedzie dla mnie najodpowiedniejsze w ogole na poczatku chcialem zx6r-ke ale juz jestem a daleka od tego przekonal mnie kumpel ze to nie jest motocykl na trase i caly ciezar ciala spoczywa na nadgarstkach, zastanawiam sie nad banditem mam okazje kupic za 5 tys z 97 roku.. chyba sie oplaca.. i jeszcze nastepna opcja to triumph tiger 900/ 1999 rok za 7,5 tys
moze macie jakies rady ogolnie moze w czyms innym sie rozejrzec?
chodzi mi o szosowo turystyczny motocykl
z góry dziekuje
moze macie jakies rady ogolnie moze w czyms innym sie rozejrzec?
chodzi mi o szosowo turystyczny motocykl
z góry dziekuje
- careful
- Świeżak
deuter napisał(a):Witam!
Pozdrawiam
Edit!
To jest idealny wybor jak na pierwszego crossa ogolnie polecam Japonce najbardziej to yz ale zorientuj sie z serwisami w twoiej okolicy i dostepnosciom czesci i dokonaj wyboru.
Pzdr
Moja nowa maszynka: | http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Kaw ... X,85/56631
-
baziu96 - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości