Buty Puma
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Buty Puma
Witam. Prosilbym o opinie posiadaczy butow motocyklowych Pumy.
http://moto.allegro.pl/item574087573_pu ... kazja.html
http://moto.allegro.pl/item574087573_pu ... kazja.html
-
caliber1986 - Bywalec
Nie mam akurat tego modelu ale co do butow PUMA choc nie jest marka motocyklowa wie o stopach naprawde duzo co sprawia,ze ich buty sa bardzo wygodne.
Moj ziomek,z ktorym razem smigam ma wlasnie Pumy i bardzo je sobie chwali...
Moj ziomek,z ktorym razem smigam ma wlasnie Pumy i bardzo je sobie chwali...
-
Pawcio415 - Świeżak
No wziela sie wziela
Pytanie czy te buty moga konkurowac z innymi w podobnej cenie? Dlatego pytam o opinie, bo musze sobie w tym sezonie sprawic jakies buty, a moj budzet na ten cel to maks 600zl
O nowych butach nie ma wiec raczej mowy, dlatego szukam wsrod uzywek.

-
caliber1986 - Bywalec
Jeżdżę od zeszłego roku w Hypersportach 1000, więc mogę ci nieco podpowiedzieć.
Buty są bardzo solidnie wykonane: ghost protector to niezły patent chroniący kostkę przed urazami wynikłymi z nienaturalnego wygięcia podczas ew. upadku. Cholewkę odpinasz klamrą z boku i odchylasz cały przód przed wyjęciem stopy. Dopasowanie do łydki jest regulowane ząbkowanym paskiem, przechodzącym przez ową klamrę. W środku mają miękkiego "kapcia" sznuriowanego z tyłu za pomocą cienkiej, ściąganej sznurówki. To są buty zaprojektowane dla MotoGP, są więc dość sztywne a wygoda spacerowania w nich jest IMO niższa, niż np. w SMX.
Zerknij też na tę wideorecenzję: http://www.youtube.com/watch?v=zfbDZgWZYaU .
pozdr,
p.
Buty są bardzo solidnie wykonane: ghost protector to niezły patent chroniący kostkę przed urazami wynikłymi z nienaturalnego wygięcia podczas ew. upadku. Cholewkę odpinasz klamrą z boku i odchylasz cały przód przed wyjęciem stopy. Dopasowanie do łydki jest regulowane ząbkowanym paskiem, przechodzącym przez ową klamrę. W środku mają miękkiego "kapcia" sznuriowanego z tyłu za pomocą cienkiej, ściąganej sznurówki. To są buty zaprojektowane dla MotoGP, są więc dość sztywne a wygoda spacerowania w nich jest IMO niższa, niż np. w SMX.
Zerknij też na tę wideorecenzję: http://www.youtube.com/watch?v=zfbDZgWZYaU .
pozdr,
p.
SV650S K3
-
neuro - Świeżak
viewtopic.php?t=30100
Na forum już było o butach Berik od tego sprzedawcy. Z tego co tam napisano wynika, że to mogą być nowe buty. Może to jakieś odrzuty z fabryki?
Na forum już było o butach Berik od tego sprzedawcy. Z tego co tam napisano wynika, że to mogą być nowe buty. Może to jakieś odrzuty z fabryki?
-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
Ponoć te pumy cieszą się dobrą opinią . Godne polecenia
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
akurat ten model nie ma żadnej wentylacji,wiec w lato moze byc niemiło....

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
mlody napisał(a):akurat ten model nie ma żadnej wentylacji,wiec w lato moze byc niemiło....
Akurat wewnętrzny "kapeć" jest z materiału przewodzącego wilgoć - zdejmując but po lataniu nawet w największe upały nie miałem mokrych stóp, jakaś więc wentylacja jest zapewniona.
Co jeszcze mi się nasunęło: dość ciężko wyjmuje się stopę z Hypersportów, trzeba kompletnie rozsznurować wewnętrzny bucik. Z drugiej strony wiem, że w razie poważnego dzwona nie ma szans, aby buty same spadły ze stopy. W porównaniu z SIDI czy AS to jest obuwie "pancerne".
pozdr,
p.
SV650S K3
-
neuro - Świeżak
Wielkie dzieki za info
szczegolnie dla NEURO. Mam jeszcze takie pytanko jaka jest pelna nazwa tego modelu??? Bo na aukcji jest PUMA 1000, a tu kolega (neuro) pisze ze ma Hypersport 1000. Zalezy mi na tym bo znajomy mowil ze zalatwi mi jakies buty taniej tylko musze podac dokladna nazwe modelu. No i jak to jest z rozmiarami? Pytanie do kolegi ktory ma takie buty- wypadaja mniejsze?? normalnie mam rozmiar 43.

-
caliber1986 - Bywalec
To te same buty. Nazwa Hypersport 1000 używana jest chyba w UK, a przynajmniej ja, gdy tam je kupowałem, spotkałem się z taką nazwą.
Noszę numer 43 i taki też rozmiar Pum kupiłem na moto. Wg mnie są w sam raz na normalną stopę. Jeśli masz wyjątkowo szeroką, zwłaszcza w okolicach palców - weź rozmiar o pół numeru większy.
Jeśli mieszkasz w okolicach Krakowa, to możesz obejrzeć moją parę na miejscu. W Warszawie podobno PolandPosition je sprzedaje.
pozdr,
p.
Noszę numer 43 i taki też rozmiar Pum kupiłem na moto. Wg mnie są w sam raz na normalną stopę. Jeśli masz wyjątkowo szeroką, zwłaszcza w okolicach palców - weź rozmiar o pół numeru większy.
Jeśli mieszkasz w okolicach Krakowa, to możesz obejrzeć moją parę na miejscu. W Warszawie podobno PolandPosition je sprzedaje.
pozdr,
p.
SV650S K3
-
neuro - Świeżak
-
caliber1986 - Bywalec
cena z allegro jest dobra, widzialam je w motomotion za 800zl, ale nie mieli rozmiaru i w koncu kupilam sidi ;]
jak mozesz to kupuj, jesli chodzi o wyglad to jak dla mnie wymiatajÄ…, niestety wiecej Ci nie pomoge, bo w nich nie jezdzilam (szkoda)
aha tu masz linka do tych butów na www.fc-moto.de
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... ts-Stiefel
ale przy tym kurie euro... :/
jak mozesz to kupuj, jesli chodzi o wyglad to jak dla mnie wymiatajÄ…, niestety wiecej Ci nie pomoge, bo w nich nie jezdzilam (szkoda)
aha tu masz linka do tych butów na www.fc-moto.de
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_ ... ts-Stiefel
ale przy tym kurie euro... :/
Anybody can drive. To ride, you need passion.
-
katemro - Świeżak
-
caliber1986 - Bywalec
oj, z rozmiarami to Ci nie powiem
postaraj sie podjechac do jakiegos sklepu i przymierz sobie
albo umow sie ze sprzedawca, że jak by byly za male to czy nie zwroci za nie kasy
p.s. ja tez mam rozmiar wieksze moich sidi (nosze 39 a kupilam 40)
pozdro
kasia
postaraj sie podjechac do jakiegos sklepu i przymierz sobie
albo umow sie ze sprzedawca, że jak by byly za male to czy nie zwroci za nie kasy
p.s. ja tez mam rozmiar wieksze moich sidi (nosze 39 a kupilam 40)
pozdro
kasia
Anybody can drive. To ride, you need passion.
-
katemro - Świeżak
Ten sklep ktorego aukcje podalem na poczatku znajduje sie w Lesznie. A z poznania to rzut beretem, jakies 60 km. Wiec jak znajde chwile to poprostu podjade tam i przymierze, pytanie tylko czy wtedy sprzeda mi te buty poza allegro...
Dziex for all za opinie

-
caliber1986 - Bywalec
Panowie, moge Wam pomoc, bo mieszkam w Lesznie i zdarza mi sie nawet kupic cos w tym sklepie ;p
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
s_extrem* no mialbym prosbe. Czy moglbys sie dowiedziec o godziny otwarcia tego sklepu?? od p-pt i sobota? Bylbym naprawde wdzieczny 

-
caliber1986 - Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości