Keeway Hurricane - kopka, manetka, v-max - problem.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Keeway Hurricane - kopka, manetka, v-max - problem.
Witam was wszystkich. Kupiłem okazyjnie Keewaya Hurricane, ale ma małe wady. Jedną z nich jest nie odbijająca kopka (sprężyna albo co ?).
Drugą wadą jest manetka (prawa - przełącznik) jest obluzowany, trzeba całą czaszę rozkręcić, czy idzie to dokręcić jakimiś śrubami przy tym przełączniku ? (Nie dawno co go przywiozłem do domu, ani nie zdążyłem sprawdzić...)
Drugą wadą jest manetka (prawa - przełącznik) jest obluzowany, trzeba całą czaszę rozkręcić, czy idzie to dokręcić jakimiś śrubami przy tym przełączniku ? (Nie dawno co go przywiozłem do domu, ani nie zdążyłem sprawdzić...)
Ostatnio edytowano 9/3/2009, 21:59 przez Kamilgostyn, łącznie edytowano 1 raz
- Kamilgostyn
- Świeżak
Kopka albo coś sie zwaliło z mechanizmem, albo wystarczy odkręcić pokrywe przekładni i wszystko ładnie wyczyscić i ewentualnie prysnąć sprężonym powietrzem a potem np. WD-40 i powinno być git. Ja tak miałem to rozebrałem przeczyściłem i jest cacy. A z manetką nie wiem jak tam jest.
-
KAPELA911 - Bywalec
Okk, mam jeszcze jeden mały problem, ciężko się zbiera tak do 30... potem już leci ładnie, wyciągnąć "L" i filtra powietrza ?
- Kamilgostyn
- Świeżak
- Kamilgostyn
- Świeżak
Olej to chyba powinno się robić co jakiś 2-3k km, a jeżeli od początku masz skuter to pierwszy raz powinieneś wymienić po ok 500. Poza tym chyba masz jakas ksiazeczke/instrukcje do niego, a tam jest nabazgrane
I zobacz to ;p Może ci sie przyda w przyszłości http://skuterykeeway.info/skutery_keeway_1.0.pdf

I zobacz to ;p Może ci sie przyda w przyszłości http://skuterykeeway.info/skutery_keeway_1.0.pdf
- Shakin
- Świeżak
Ale Ty kolo głupoty gadasz.... u kumpla po 9k wymienialiśmy i był normalnego koloru, a w samochodzie nawet po 20k się robi wymianę...
- Kamilgostyn
- Świeżak
Kamil -olej w motocyklu/skuterze wymienia się częściej niż w samochodzie. Zresztą w książkach serwisowych jest instrukcja co ile trzeba zmieniać. Skoro dopiero co go przywiozłeś, do dla pewności zmień olej, nie wiadomo kiedy i czy poprzedni właściciel to zrobił. Potem co 2-3kkm - w zależności od uznania, nie robi to większej różnicy.
Co do przełącznika - od dołu powinny być 2/3 śruby trzymające całe mocowanie manetki, przełączników i lusterko. Odkręcasz, po rozłożeniu elementu na pół masz już widoczny od spodu przełącznik - nie wiem czy tak jest akurat w Twoim skuterze, ale większość motocykli ma tak rozwiązany ten układ.
Co do przełącznika - od dołu powinny być 2/3 śruby trzymające całe mocowanie manetki, przełączników i lusterko. Odkręcasz, po rozłożeniu elementu na pół masz już widoczny od spodu przełącznik - nie wiem czy tak jest akurat w Twoim skuterze, ale większość motocykli ma tak rozwiązany ten układ.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
Miałem na myśli dokładnie to -> http://patrz.pl/zdjecia/instrukcja-kewa ... -przeglady
- Shakin
- Świeżak
Hmmm... Dobra, olej się zmieni... Ma to jakiś wpływ na przyśpieszenie ? Bo naprawdę jest słabe, pod górkę go przez jakąś chwilę muli, potem podejdzie do 30km/h. Leciał tak koło 55km/h a gdy wyciągłem rurkę w filtrze paliwa, v max spadł tak o 10km/h, regulowałem dawkę powietrza i za wiele nie dało
- Kamilgostyn
- Świeżak
Kamilgostyn napisał(a):Ale Ty kolo głupoty gadasz.... u kumpla po 9k wymienialiśmy i był normalnego koloru, a w samochodzie nawet po 20k się robi wymianę...
to ty gadasz glupoty Shakin dobrze mowi ze trzeba robic wymiane co 2-3k i ze w ksiazece jest napisane na 100%, a samochod to cos innego ;P
- talta
- Mieszkaniec forum
Shakin napisał(a):Bo niby jak się wyciąga rurkę to powinna dać się większą dyszę
Możesz podać jaką dysze ?
No i gdzie można dostać taką dyszę ? Allegro ?
- Kamilgostyn
- Świeżak
A więc olej zmieniłem już 2 tygodnie temu, stary miał kolor między zielonym a żółtym.
Wiadomo jak to 2T, jak zimny to się ładnie zbiera... lecz jak już dostanie temperatury to idzie naprawdę słabo tak do 30km/h ;/ Dysza ? Pierścienie? Czy może zła regulacja gaźnika ?
Wiadomo jak to 2T, jak zimny to się ładnie zbiera... lecz jak już dostanie temperatury to idzie naprawdę słabo tak do 30km/h ;/ Dysza ? Pierścienie? Czy może zła regulacja gaźnika ?
- Kamilgostyn
- Świeżak
Kamilgostyn napisał(a):Shakin napisał(a):Bo niby jak się wyciąga rurkę to powinna dać się większą dyszę
Wielkosc dyszy to kwestia testow po zamontowaniu
min. w komplecie naraku to 80
mozesz poszukac w allegro albo skuter doktor
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Zobacz TUTAJ (otwórz link)
- Shakin
- Świeżak
Kamilgostyn napisał(a):Shakin napisał(a):Bo niby jak się wyciąga rurkę to powinna dać się większą dyszę
80 na allegro lub skuter doktor
ale wielkosc dyszy to kwestia testow i regulacji
wiec jak znajdziesz komplet to go kup i testuj albo odstaw do serwisu
http://moto.allegro.pl/item568529492_dy ... 4t_80.html
http://moto.allegro.pl/item578263196_tu ... 90_4t.html
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Mam kolejny problem... Manetka nie "oddaje" muszę sam zwolnić gaz. Linkę od manetki wraz z "rozdzielaczem" wymieniłem ale nadal się to dzieje. Gaźnik, dozownik czy któraś z linek jest gdzieś przerwana, bądź się blokuje ? Miał ktoś już taki problem ?
- Kamilgostyn
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości