Regulacja gaźnika
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Regulacja gaźnika
Witam mam problem w moim rowerku, od kilku dni próbuje wyregulować gaźnik jednak nie idzie mi to.Motorek słabo odpala z rana, cały czas przygasa i nie może wejsc na wysokie obroty. Swiece sprawdzałem, była w kolorze mniej więcej kawy z mlekiem, wymieniona na nową, kompresja jest (nie dawno wymieniany tłok) w takim razie w czym może być problem?
-
gba4 - Bywalec
I na 90% to jest przyczyna. A filtr paliwa masz? Jak nie to na 100% gaźnik zasyfiony, ale nawet jeśli tak to czyszczenie nie zaszkodzi.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Niom chyba że tak.Ludzie zapominaja o tym kiedys miałem do sprawdzenia skuter znajomwgo bo nie chcial jezdzic wiecej niz 40 i po odkreceniu manety gasl i na zimno nie palil... otwieram filtr a tam myjak druciany
Kupiłem założony i lata 50 w dwie osoby ale tak sie konczy przesiadka z jawki na "technologie".Jak filtra nie masz to załóż przyda sie na przyszłość.

-
qlik - Świeżak
A ogólnie opcja szukaj i lepiej nie da sie tego opisac chyba a zasada działania każdego silnika ta sama
: viewtopic.php?t=27625&highlight=regulacja+gaznika

-
qlik - Świeżak
najlepiej to filtr powietrz i gaznik wymyc w benzynie ekstrakcyjnej, a filtr jeszcze pasowałoby jakims olejem w sprayu zeby kurz łapał 

NaTymWłaśniePolegaPięknoŻyciaŻeJestesAutoremSytuacjiNieDoPrzebicia
- pleban91
- Świeżak
Co do dyszy to jaki masz gaźnik (rozmiar)? Bo przy gaźniku 17mm dysza 75 to blokada więc jak wsadzisz jeszcze mniejszą to moto będzie się dusiło i nie będzie chciało jechać (za dużo powietrza będzie). Mówisz o rozmiarze dyszy... To jest rozmiar gwintu (5mm albo 6mm) i jak jest inny to jej nie wsadzisz.
-
Jak 75 może być mniejsza od 55? Chyba że była rozwiercana.
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości