Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
kurcze własnie słyszałem coś o tych mapach i ogólnie że aprilie na wtrysku strach tuningowac...
Czyli mówisz że runnerek jest bardzo podobny w osiągach do aprili?
na innym forum o skuterach zachwalają SpeedFighta II
Czyli mówisz że runnerek jest bardzo podobny w osiągach do aprili?
na innym forum o skuterach zachwalają SpeedFighta II
Ostatnio edytowano 16/12/2008, 18:21 przez ZeeTox, łącznie edytowano 1 raz
- ZeeTox
- Świeżak
awaryjne? oba nie znają tekiego słowa... v-max dnka ma większy. oczywiście oba odblokowane. tylko co za prównanie? rox to kibel, a na dna masz coś pomiędzy nogami
DNA miałem mogę polecić. roxem jeździłem, kumple użytkują też mogę polecić, ale to inny typ motororoweru
DNA miałem mogę polecić. roxem jeździłem, kumple użytkują też mogę polecić, ale to inny typ motororoweru
-
wikples - Bywalec
co do DiTechów Apki.
posiadam Scarabeo 50 DiTech i generalnie nie mogę powiedzieć dużo złego.
mam mechanika, który się na tym zna więc nie mam dużego problemu jeśli coś się stanie. nie jest prawdą, że jak coś się zepsuje to skuter na złom. wtrysk jest częścią, którą powinno się wymieniać (NIE CZYŚCIC) co około 16000km (jakoś tak), bo taka jest jej żywotność w DiTechach. koszt 400zł.
jeśli chodzi o tuning to prawda sprawa jest utrudniona ale tylko jeśli chodzi o sportowe wydechy. po prostu w przypadku gaźnika zakładami tłumik i... tyle. w Apce Ditech aby to dało efekt należy wgrać do komputera nowe mapy, które poinstruują skuter jak ma spalać mieszankę.
a oprócz tego? wariator, rolki, filtry i tego typu tuning jak w gaźnikach. nie jestem tylko pewien jak to jest z cylindrami.
pozdro
miv
posiadam Scarabeo 50 DiTech i generalnie nie mogę powiedzieć dużo złego.
mam mechanika, który się na tym zna więc nie mam dużego problemu jeśli coś się stanie. nie jest prawdą, że jak coś się zepsuje to skuter na złom. wtrysk jest częścią, którą powinno się wymieniać (NIE CZYŚCIC) co około 16000km (jakoś tak), bo taka jest jej żywotność w DiTechach. koszt 400zł.
jeśli chodzi o tuning to prawda sprawa jest utrudniona ale tylko jeśli chodzi o sportowe wydechy. po prostu w przypadku gaźnika zakładami tłumik i... tyle. w Apce Ditech aby to dało efekt należy wgrać do komputera nowe mapy, które poinstruują skuter jak ma spalać mieszankę.
a oprócz tego? wariator, rolki, filtry i tego typu tuning jak w gaźnikach. nie jestem tylko pewien jak to jest z cylindrami.
pozdro
miv
Aprilia Scarabeo 50 DiTech
-
miver - Świeżak
Ja jeszcze raz zapytam - co kupić za ok. 2,5 tyś?
Myślałem dużo nad DT, ale nie chcę się bawić z tymi mieszankami oleju z paliwem i kopką.
Najlepiej, gdyby to była 50 (ewentualnie 80) i posiadała elektryczny starter. Są w ogóle takie rzeczy oprócz skuterów (tylko nie piszcie, że tylko w Erze...)?
Myślałem dużo nad DT, ale nie chcę się bawić z tymi mieszankami oleju z paliwem i kopką.
Najlepiej, gdyby to była 50 (ewentualnie 80) i posiadała elektryczny starter. Są w ogóle takie rzeczy oprócz skuterów (tylko nie piszcie, że tylko w Erze...)?
-
Frugos - Bywalec
RS za taka kase to bedzie padlo.DT bylaby chyba jednak najlepszym wyjsciem za taka kase...
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Zalezy,seryjnie maja montowany dozownik jak rs,tzr czy skutery i większosc wspólczesnych 2T,a niektóre maja go wymontowany,z obawy wlascicieli,o to,że może paśc pompka i zarżna moto,i wola lac mieszanke.
-
Słyszałem wiele dobrego o Hondźiwach jeżeli chodzi o te małe czopki, ale osobiście wydaje mi się że Yamaha nie powinna wiele odbiegać, ale na temat Yamaszki nic nie słyszałem ani nie miałem kontaktu bo nie lubię czopków więc się nie wypowiadam..
-
Movi - Moderator
Mowia ze dobra marka,duzo pozytywnych opini jest o Nakedzie a tu silnik chyba ten sam.produkcja chyba koreanska jak sie nie myle
Ale ja i tak bym sie skłanial ku Shadow'ce
Ale ja i tak bym sie skłanial ku Shadow'ce
-
Stiv napisał(a):- 80cc-125cc
- 2T-najlepiej4T
- enduro/ścigacz/turystyk
- v-max ~120 km/h
- wzrost 171 cm, 70kg
- środki: ~2000-3000PLN jeżeli będzie coś fajnego możliwe ze do 3500 może nawet 4000zl
Oraz najlepiej żeby jednak to była 50.
- Stiv
- Świeżak
80-125 ale najlepiej 50... hmmm
moze jakies stare roczniki rs 125, ew. rs 80/50 chociaz najlepiej rs 50 ;P
tak wogole to wez sie bardziej sprecyzuj, bo takich motorow jest od ch...
moze jakies stare roczniki rs 125, ew. rs 80/50 chociaz najlepiej rs 50 ;P
tak wogole to wez sie bardziej sprecyzuj, bo takich motorow jest od ch...
Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250 :D:D
-
SHVAYA - Bywalec
Stiv napisał(a):- 80cc-125cc
- 2T-najlepiej4T
- enduro/ścigacz/turystyk
- v-max ~120 km/h
- wzrost 171 cm, 70kg
- środki: ~2000-3000PLN jeżeli będzie coś fajnego możliwe ze do 3500 może nawet 4000zl
Jak bym miał tyle kasy na wydanie to bym się zastanawiał nad: Yamahą DTR, Hondą Varadero, Suzuki DR i ewentualnie tą nowszą DT.
-
Frugos - Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm